Κεντρική Β' Εθνική Τουρνουά «ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΕΝΤΖΟΣ»: Πρώτη θέση ο ΑΟΚ Χαλανδρίου, τρίτος ο διοργανωτής Μίλωνας

Τουρνουά «ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΕΝΤΖΟΣ»: Πρώτη θέση ο ΑΟΚ Χαλανδρίου, τρίτος ο διοργανωτής Μίλωνας

tournoua axilleas mentzos 7

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά «ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΕΝΤΖΟΣ», το οποίο διοργάνωσε ο Μίλωνας στη μνήμη του Αχιλλέα Μέντζου, που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία της ομάδας τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής. Νικητής στο τουρνουά αναδείχθηκε ο ΑΟΚ Χαλανδρίου, που κέρδισε στον τελικό τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, ενώ ο Μίλωνας κατέλαβε την τρίτη θέση (νίκησε στον μικρό τελικό τον Εθνικό).

Στον πρώτο ημιτελικό του τουρνουά ο Κρόνος Αγίου Δημήτριου έκανε την μεγάλη έκπληξη, καθώς κέρδισε τον Εθνικό με 77-73 και πήρε αυτός το εισιτήριο για τον τελικό. Στον άλλον αγώνα, ο Μίλωνας δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΑΟΚ Χαλανδρίου. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ήταν σε κακή επιθετική ημέρα, καθώς είχε αρκετά άστοχα σουτ, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 68-58.

Την Κυριακή (29/09) ο Μίλωνας στον μικρό τελικό κοντραρίστηκε με τον Εθνικό! Οι παίκτες του Δημήτρη Αποσκίτη έδειξαν τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τον ημιτελικό του τουρνουά και πήραν τη νίκη με 96-89. Η εμφάνιση της ομάδας της Νέας Σμύρνης ήταν εξαιρετική σε άμυνα και επίθεση και σε όλο το ματς είχε τον έλεγχο του αγώνα. Στο πλαίσιο της αναμέτρησης, ο Εθνικός βράβευσε Νίκο Ψυλέα, για την προσφορά του στους Πειραιώτες, καθώς ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής ήταν επί σειρά ετών αρχηγός τους και τους οδήγησε σε συνεχόμενες ανόδους.

Συναρπαστικός ήταν και ο μεγάλος τελικός του τουρνουά «ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΕΝΤΖΟΣ». ΑΟΚ Χαλανδρίου και Κρόνος Αγίου Δημήτριου έδωσαν τα πάντα για τη νίκη και ο νικητής κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η ομάδα του Χαλανδρίου εν τέλει με εύστοχες βολές στο φινάλε κατάφερε να πάρει τη νίκη με 69-65 και πανηγύρισε την πρώτη θέση στο τουρνουά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Δαδάλας: «Το παιχνίδι της χρονιάς αυτό με τον Φίλιππο Βέροιας»

Ο προπονητής της Γέφυρας τόνισε την κρισιμότητα του παιχνιδιού με τον Φίλιππο Βέροιας Παιχ…