Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Το όραμα του Μπερτομέου!

Το όραμα του Μπερτομέου!

jordi bertomeu

Ευρεία συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας έδωσε ο Τζόρντι Μπερτομέου, και αποκάλυψε το όραμα του για την διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, ο CEO της κορυφαίας ευρωπαϊκής λίγκας δήλωσε ότι οραματίζεται μια Euroleague με 16 εγγυημένα συμβόλαια. Παράλληλα, μίλησε για το πως θέλει να εξελίξει το Eurocup, αλλά και την περίπτωση να ενταχθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το Ηνωμένο Βασίλειο.  

Διαβάστε αναλυτικά:

Για τα επόμενα στάδια εξέλιξη της διοργάνωσης: “Οι όποιες αλλαγές θα προκύψουν με βάση τη γεωγραφική επέκταση, αλλά όχι απαραίτητα από την αύξηση του αριθμού των συμβολαίων. Είναι πολύ νωρίς να αναφέρουμε λεπτομέρειες, αφού αυτές δεν έχουν συμφωνηθεί ακόμη από τις ομάδες. Υπάρχει όμως γενική κατανόηση πως για να πάει η διοργάνωση στο επόμενο επίπεδο, θα πρέπει όλοι να δουλέψουμε πάνω στην ενίσχυση της σταθερότητας και της προόδου της αξίας και των εσόδων των ομάδων. Έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν ότι όραμά μου είναι μια διοργάνωση με δεκαέξι (16) σταθερά συμβόλαια που θα μας επιτρέψουν να εξελισσόμαστε συλλογικά, συν δύο ακόμη συμβόλαια που θα προκύπτουν από το EuroCup. Μέσα από ένα σύστημα ανόδου/υποβιβασμού, που θα επιτρέπει στις φιλόδοξα και ισχυρά πρότζεκτ να βρουν τον δρόμο προς την κορυφή”.

Για τα εγγυημένα συμβόλαια: “Η αντικατάσταση των θέσεων που προκύπτουν από τα εθνικά πρωταθλήματα από τις wild cards, θα μας επιτρέψει να εγγυηθούμε ότι οι υποψήφιες ομάδες για τη διοργάνωση, θα πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να βρεθούν σε αυτή”.

Για το αν υπάρχει πλάνο επιστροφής ομάδας από το Ηνωμένο Βασίλειο στη διοργάνωση: “Πάντα υπήρχε αυτό. Το 2000 είχαμε τους London Towers, κάτι που δείχνει τη φιλοδοξία που υπήρχε στο Ηνωμένο Βασίλειο ήδη από τις πρώτες στιγμές της διοργάνωσης. Τότε βέβαια, ούτε η ίδια η λίγκα ούτε η ομάδα ήταν έτοιμοι για τον “γάμο” που έγινε. Τώρα όμως η κατάσταση είναι πολύ πιο ώριμη και προχωρημένη, ώστε να υπάρχουν πολλές νέες ευκαιρίες για να επιστρέψει ομάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο στη διοργάνωση. Η συγκεκριμένη χώρα παραμένει μια αγορά έτοιμη να υποδεχθεί ομάδα της EuroLeague”.

Για το EuroCup: “Φέτος, με την επιστροφή ομάδων από την Ελλάδα και το Ισραήλ, θα είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικό. Συν τη δυνατότητα που δίνεται στη δεύτερη ομάδα της διοργάνωσης να παίξει στην EuroLeague την επόμενη σεζόν, θα βοηθήσουν προκειμένου ο ανταγωνισμός να είναι ακόμη πιο σκληρός”.

Για το Financial Fair Play: “Οι ομάδες αποφάσισαν προκειμένου να υπάρξει σταδιακή μείωση του ποσού που δίνουν οι μεγαλομέτοχοι στον προϋπολογισμό, από το 65% αυτού στο 40% το 2022-’23. Θα υπάρχουν μάλιστα ποινές σε ενδεχόμενη παράβαση αυτού, παρόμοιες με εκείνες του “φόρου πολυτελείας” που υπάρχει στο ΝΒΑ. Αυτές θα κυμαίνονται από το 10% έως το 180% του ποσού που υπερβαίνει το όριο. Αυτά τα χρήματα θα μοιράζονται εν συνεχεία μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στη διοργάνωση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπάνκι: «Είναι επάξια στην δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός

Στην ποιότητα του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Λούκα Μπάνκι. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει …