Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Τέλος η γεροντοκρατία

Τέλος η γεροντοκρατία

Η παταγώδης αποτυχία της Εθνικής Ανδρών, ήρθε να ολοκληρώσει ένα παζλ αποτυχίας, σχεδόν όλων (η όποια φωτεινή εξαίρεση απλά τονίζει τον κανόνα) των «μικρών» Εθνικών. Σε συνδυασμό με τα χάλια του ελληνικού πρωταθλήματος, τον ξεπεσμό της ελληνικής διαιτησίας, το μπάχαλο που επικρατεί σε όλες τις εθνικές κατηγορίες, τις καταγγελίες, την τοξικότητα στην ατμόσφαιρα, καταδεικνύουν την ανάγκη για αλλαγή «εδώ και τώρα» της ηγεσίας του αθλήματος.

Από τη στιγμή που είδαμε την πρώτη εικόνα της «επίσημης αγαπημένης» οι μη έχοντες δεσμούς αγάπης (και δωρεάν ταξίδια) με την Ομοσπονδία άρχισαν να ξεσηκώνονται. Δεν είναι δυνατόν να έχεις τον MVP του ΝΒΑ και να τον αφήνεις στα χέρια ενός προπονητή, ο οποίος την παραμονή του κρισιμότερου αγώνα ζητούσε να του βρούμε τρία γκαρντ, ο οποίος τη μια μιλούσε αγγλικά και μετά το κράξιμο ελληνικά στα τάιμ άουτ, ο οποίος δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει τις συνθήκες, για να αφήσει το αποτύπωμα η Εθνική μας στην Κίνα.

Η παταγώδης αποτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος λειτούργησε ως επιταχυντής εξελίξεων. Πλέον είναι εμφανές ότι η γεροντοκρατία κάνει κακό στο εθνικό μας σπορ κι ο κόσμος φωνάζει. Στα social media, στα ανεξάρτητα και μη ελεγχόμενα (λίγα αλλά καλά) ΜΜΕ, αλλά κυρίως στις καθημερινές συζητήσεις. Άνθρωποι του χώρου, άλλοι πιο δυνατά, άλλοι με μεγαλύτερο… σεβασμό στο παρελθόν, συμφωνούν ότι οι μέρες και τα έργα της διοίκησης Βασιλακόπουλου έχουν τελειώσει.

Κερασάκι στην τούρτα, η δήλωση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στον χαιρετισμό στην Ευρωλίγκα: «Οι Εθνικές μας ομάδες σ’ όλα τα αθλήματα είναι εκείνες που θέλουμε να φροντίσουμε και να αναπτύξουμε. Η Εθνική μπάσκετ, η επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων, μπορεί να μην πέτυχε να προκριθεί πρόσφατα στην 8άδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και να μας στεναχώρησε, ωστόσο, προσβλέπουμε σε καλύτερο μέλλον της. Με ανανεωμένο διοικητικό πνεύμα».

Πόσο πιο καθαρά να το πει; Κύριοι είσαστε επιζήμιοι κάντε τόπο να έρθουν νέοι και άφθαρτοι, άνθρωποι με όραμα, με διάθεση, που να μπορούν βιολογικά, που να μην είναι προσκολλημένοι σε ιδεοληψίες. Κι όποιος νομίζει ότι δεν υπάρχουν, πλανάται. Οι ζυμώσεις βρίσκονται σε εξαιρετικά προχωρημένο στάδιο κι ένα μεγάλο μέτωπο απέναντι στη γεροντοκρατία αναπτύσσεται.

Πλέον το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ηττήθηκε κατά κράτος αγωνιστικά, έχει ηττηθεί σε επίπεδο επικοινωνιακής πολιτικής, έχει χάσει κάθε έλεγχο της Ομοσπονδίας και -μετά τη δήλωση Αυγενάκη- έχει χάσει και την όποια πολιτική στήριξη έλεγε (τάχα μου) ότι είχε. Μονόδρομος η παραίτηση, ώστε να μπει νέο αίμα στην Ελληνική Ομοσπονδία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Προμηθέας – Μπουντούτσνοστ 60-89: «Βαριά» εντός έδρας ήττα

«Βαριά» εντός έδρας ήττα υπέστη ο Προμηθέας Πάτρας, καθώς έχασε με 89-60 από την Μπουντούτ…