Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Σκουρτόπουλος:”Το δίδυμο Καλάθης-Σλούκας θα είναι περισσότερη ώρα μαζί”

Σκουρτόπουλος:”Το δίδυμο Καλάθης-Σλούκας θα είναι περισσότερη ώρα μαζί”

skourtopoulos giannis 1 e1567783022339

Στην ενημέρωση ότι ο Κώστας Σλούκας θα συνυπάρχει με τον Νικ Καλάθη πολύ περισσότερη ώρα στο κρίσιμο παιχνίδι με την Τσεχία προχώρησε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στην συνέντευξη τύπου αλλά και στις δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση με τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός αναφορικά με το σημερινό παιχνίδι, εστίασε στην αστοχία της εθνικής μας πίσω από τα 6,75, ενώ έδωσε τα συγχαρητήρια του στην αμυντική προσπάθεια των Ελλήνων παικτών.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Το περιμέναμε, μπορεί να είσαι 50 χρόνια στο γήπεδο και να είναι ένα παιχνίδι ζωής. Είπαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να χαρούμε το παιχνίδι. Στην άμυνα κάναμε καλή δουλειά, μας βγήκε η ζώνη. Με τα δυνατά χέρια των Αμερικανών είναι δύσκολο να βρεις λύσεις. Στα ανοιχτά σουτ έπρεπε να έχουμε ένα μίνιμουμ 10% περισσότερη ευστοχία.

Αν εξαιρέσεις επτά πόντους στο τέλος τους κρατήσαμε κάτω από τους 65 πόντους. Αν έμπαιναν ένα-δύο σουτ σε συγκεκριμένο τάιμινγκ. Μετά αρχίσαμε να σκεφτόμαστε το παιχνίδι της Δευτέρας και θέλαμε να κρατήσουμε πιο φρέσκα τα παιδιά.

Ο πάγκος της Αμερικής δεν μπορεί να γίνει καλύτερος. Πρέπει να μας παραδειγματίσει ο τρόπος συμπεριφοράς προς όφελος της ομάδας τους. Δείχνουν πώς πρέπει να το χειριζόμαστε. Είναι τιμή για εμάς και για όλους».

Για την Τσεχία, είπε: «Άλλο παιχνίδι και αντίπαλος. Άλλη πίεση και προσανατολισμός. Εμείς έχουμε στα χέρια μας μία ευκαιρία, όχι εύκολη. Να έχουμε κοντή μνήμη και να παρουσιαστούμε έτοιμοι για να πάρουμε την πρόκριση. Δεν είναι εύκολο αλλά εφικτό. Να είμαστε πιο ομαδικοί και ισορροπημένοι. Το δίδυμο Καλάθης-Σλούκας θα είναι περισσότερη ώρα μαζί».

Στην συνέντευξη τύπου, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ανέφερε: «Συγχαρητήρια στις ΗΠΑ για τη νίκη. Προσπαθήσαμε να τους σταματήσουμε με την ζώνη αλλά δεν τα καταφέραμε. Είχαμε ελεύθερα σουτ, αλλά τα χάσαμε και αυτό μας στοίχισε. Δεν βρήκαμε λύση στην επίθεση για να είμαστε κοντά και να παλέψουμε μέχρι τέλους για τη νίκη. Τώρα συγκεντρωνόμαστε για το ματς με την Τσεχία, όπου θα παλέψουμε για τη νίκη και την πρόκριση»

Για το ματς με την Τσεχία«Έχουμε πίεση, γιατί ξέρουμε ότι πρέπει να κερδίσουμε με διαφορά. Αλλά μιλάμε για μία ευρωπαϊκή ομάδα, είναι πιο κοντά στο στυλ μας. Θα είμαστε έτοιμοι για να παλέψουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Θα παίξουμε όσο πιο σκληρά γίνεται για την πρόκριση».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…