Κεντρική Basket League Άρης “Εγγύηση ο Παπαγεωργίου, δεν ανησυχώ για τον Άρη εξαιτίας του”

“Εγγύηση ο Παπαγεωργίου, δεν ανησυχώ για τον Άρη εξαιτίας του”

O Xάρης Παπαγεωργίου είναι ένας άνθρωπος που προκαλεί τον σεβασμό σε όλο τον κόσμο του μπάσκετ και “τρέχει” για… όλα τα θέματα του Άρη. Ο Χρήστος Αραμπατζής, μέλος του Δ.Σ. της ΚΑΕ Άρης, μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τον πρόεδρο των “κιτρίνων”.

Συγκεκριμένα είπε στο Yellow Radio:

Για την έκθεση ενός σπάνιου εγγράφου στην ΔΕΘ

“Δεν είναι στα πλαίσια της ΔΕΘ αλλά στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον, στην έδρα του Άρη, και η ΚΑΕ βοήθησε στα μέγιστα σε αυτή την εκδήλωση παρέχοντας και τεχνογνωσία και τον χώρο όπου φιλοξενείται η έκθεση, μέσα στην αίθουσα «Ηλία Ζυγούρη», που είναι η αίθουσα των συνεντεύξεων. Γενικότερα ο κ. Παπαγεωργίου στάθηκε πάρα πολύ κοντά μας σε κάθε προσπάθεια που ετοιμάσαμε σαν Υπουργείο Εξωτερικών και σαν εποπτική επιτροπή του Ινστιτούτου Βενετίας.

Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό, είναι δωρεάν. Είναι ένα μοναδικό χειρόγραφο που γράφτηκε περίπου 1460 – 1470, γράφτηκε στη Τραπεζόύντα του Πόντου, γράφτηκε κατόπιν παραγγελίας του Αυτοκράτορα Αλεξίου Γ’ του Κομνηνού και περιέχει όλη τη ζωή του Μ. Αλεξάνδρου από τη σύλληψη του μέχρι και τον θάνατο του εικονογραφημένη. Από την μια μεριά του χειρογράφου υπάρχει ένα κείμενο και από την δεξιά μεριά του χειρογράφου υπάρχει πλούσια εικονογράφηση απαράμιλλης καλλιτεχνικής αξίας. Όλο το χειρόγραφο είναι επενδεδυμένο, όπου έχει χρυσό χρώμα είναι χρυσός κανονικός. Το παρουσιάζουμε με ψηφιακό τρόπο, δηλαδή κανείς μπορεί να δει το χειρόγραφο μπροστά του και να γυρίσει τα φύλλα του είτε βλέποντας το, πάνω σε ένα τραπέζι. Μέσα σε 15 λεπτά μπορεί κάποιος να καταλάβει την αξία του και τα πρόσωπα που είναι εικονογραφημένα κινούνται.

Το αυθεντικό παραμένει στο Μουσείο του Ελληνικού Ινστιτούτου της Βενετίας, που είναι ένα Ελληνικό κρατικό ίδρυμα, το μοναδικό που έχουμε και έχει την έδρα του στο εξωτερικό. Είμαι πρόεδρος της εποπτικής επιτροπής εκεί και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε αυτήν τη παγκόσμια περιοδεία της ψηφιακής έκθεσης από τη Θεσσαλονίκη και από το Αλεξάνδρειο. Η έκθεση θα κρατήσει περίπου 10 μέρες, υπολογίζουμε πως 16 του μηνός θα κλείσει αλλά ήδη η Βούλα Πατουλίδου κάνει συντονισμένες προσπάθειες πέρα από την χορηγία της έκθεσης, να παραμείνει ανοιχτή άλλες δυο εβδομάδες ώστε οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της πόλης να μπορούν να την δούνε.

Η Θεσσαλονίκη δεν έχει φιλοξενήσει κάτι τέτοιο ποτέ. Είναι η πρώτη φορά που έρχεται Θεσσαλονίκη και έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία γιατί για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο παρουσιάζεται ψηφιακά αυτό το χειρόγραφο, με τέτοιου είδους τεχνολογίες και θα φύγει από Θεσσαλονίκη για να πάει στην Νέα Υόρκη, μετά να πάει στη Σαγκάη, μετά ζητήθηκε να πάει στην Τουρκία, χρειάζεται να πάει στο Κατάρ, έχει προσκληθεί να πάει στα Ιεροσόλυμα και  ο Υφυπουργός από Δήμο Ελληνισμου, ο κ. Διαματάρης και ο γενικός γραμματέας από Δήμο Ελληνισμού, ο κ. Χρυσουλάκης, την υιοθέτησαν για να ταξιδέψει  όπου είναι οι Έλληνες στο εξωτερικό”.

Για τον Χάρη Παπαγεωργίου

“Είμαι και φίλαθλος και ένας άνθρωπος που πάντα θέλει να βοηθάει την αγαπημένη του ομάδα εδώ και χρόνια. Η εγγύηση για εμάς τους Αρειανούς, για το παρόν και το μέλλον του Άρη είναι ο Χάρης Παπαγεωργίου. Τον βλέπω κάθε μέρα στο Παλέ, έρχεται το πρωι και φεύγει το βράδυ. Επιλύει ζητήματα, προσπαθεί το καλύτερο δυνατό για τον Άρη σε συνεργασία πάντα με τον κ. Γουλιέλμο και τα παιδιά. Σε μια εποχή που όλοι ήταν χαμένοι, λίγοι ήταν οι άνθρωποι που δούλευαν για τον Άρη και προσπαθούσαν να κάνουν ένα καλό αποτέλεσμα για την αρχή της σεζόν.

Με πείθει πάντοτε ο Χάρης Παπαγεωργίου που πέρα από ένας παίκτης που τον γνωρίσαμε και τον θαυμάσαμε, είναι ο θεματοφύλακας και ο εγγυητής. Δεν ανησυχώ για τον Άρη γιατί είναι ο Παπαγεωργίου”.

Για την κατάσταση του μπασκετικού Άρη και το μέλλον του

“Όσο πιο πολλά γνωρίζουμε τόσο πιο αισιόδοξοι είμαστε. Βλέποντας καθημερινά την λειτουργία και το πως προχωράμε, προχωράμε αργά αλλά με σταθερά βήματα. Το να κάνουμε άλματα είναι το πιο εύκολο πράγμα για να καταλήξουμε να πέσουμε. Πάνε πολύ σιγά και με πολύ σταθερό βήμα. Όπως ακούσαμε προχθές έφυγα τα δυο ban θα φύγουν σιγά σιγά και τα υπόλοιπα, όλα θα φύγουνε. Αυτή την εικόνα έχω από την συναναστροφή μου με τον κ. Παπαγεωργίου και τον κ. Γουλιέλμο. Ο Άρης πρέπει να πατήσει στα πόδια του και θα πρέπει να πατήσει σταθερά. Σιγά – σιγά ήρθαν οι ξένοι παίκτες, έρχονται συνεχώς. Είμαι αισιόδοξος με την μεθοδολογία, η οποία είναι σε εξέλιξη. Έχω αυτήν την αίσθηση, εντύπωση, γνώση ότι αυτή τη στιγμή βαδίζουμε σε ένα σταθερό μοντέλο και τα αποτελέσματα θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι εξυγίανσης, καθαρότητας και από εκεί και πέρα χτίσιμο με προοπτική, να συνδέσουμε και το παρελθόν – παρόν και το μέλλον”.

Για την κατάσταση στο Ελληνικό μπάσκετ

“Γενικότερα το Ελληνικό μπάσκετ έχει υποστεί τεράστια ζημιά, έχει υποβαθμιστεί το προϊόν του μπάσκετ. Θα χρειαστεί ένα – δυο χρόνια τουλάχιστον έτσι ώστε το ελληνικό μπάσκετ να αποκτήσει την αίγλη που ζήσαμε εμείς”.

Ο Άρης έιναι ο θεματοφύλακας του μπάσκετ στην Ελλάδα. Είναι αυτό που έκανε το μπάσκετ και το έφερε σε όλα τα σπίτια των Ελλήνων”.

Για το αν μίλησε με τον Σούλη Μαρκόπουλο

“Όχι δεν μίλησα. Κάνει την δουλειά του. Είναι ένας άνθρωπος στον οποίο πρέπει να έχει κανείς τυφλή εμπιστοσύνη, είναι μεθοδικός, σοβαρός, με μια προσέγγιση πάρα πολύ σοβαρή. Είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει τόσο καλά το αντικείμενο και μην ξεχνάτε ότι από το προηγούμενο πέρασμα του άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Ήταν επίσης, και από τους πρώτους που ήρθε στην έκθεση του Μ. Αλεξάνδρου”.

Για τον Δημήτρη Γουλιέλμο

“Με τον κ. Γουλιέλμο γνωριζόμαστε ένα χρόνο περίπου, από τότε που ασχολήθηκε με τα κοινά του Άρη. Υπάρχει μια προσέγγιση, υπάρχει μια εκτίμηση, βλέπω ένα άνθρωπο που κάνει καλά την δουλειά του γιατί μπορεί να μην ξέρει να παίζει μπάσκετ αλλά ξέρει να κάνει άλλη δουλειά και αυτή χρειαζόμαστε. Να αντιμετωπίζει τα θέματα με νηφαλιότητα, με κρύο αίμα όχι με το μυαλό ενός φιλάθλου. Το περσινό μάθημα, να κάνουμε γρήγορα ομάδα μας έφτασε εκεί που μας έφτασε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Bεργίνης: “Εχω χαρίσει λεφτά άνω του 50% των οφειλομένων”

Ο Δημήτρης Βεργίνης “τοποθετήθηκε” επίσημα αναφορικά με το θέμα των οφειλομένω…