Κεντρική Basket League Ρέθυμνο “Χρονιά αποκατάστασης της ζημιάς”

“Χρονιά αποκατάστασης της ζημιάς”

Ζιάγκος

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ έδωσαν ο προπονητής της ομάδας, Βαγγέλης Ζιάγκος και ο αρχηγός Χριστόφορος Ραζής, μιλώντας για τη νέα σεζόν, που ξεκινάει και επίσημα το Σάββατο.

Ο κόουτς Ζιάγκος τόνισε: «Να ευχηθούμε με τη σειρά μας καλή αγωνιστική σεζόν, με υγεία σε όλους τους εμπλεκόμενους, όχι μόνο στο σώμα αλλά και στο μυαλό. Να είναι μία χρονιά αποκατάστασης της ζημιάς που πήγε να προκληθεί στο μπάσκετ πέρυσι.

Στο Ρέθυμνο, παρά τα σημεία των καιρών, εμείς εξακολουθούμε να δίνουμε έναν διαφορετικό τόνο στον τρόπο που προσεγγίζουμε τη σχέση μας με το άθλημα. Σαφώς, βιώνουμε την πίεση του αποτελέσματος. Είναι κομμάτι της δουλειάς και της καθημερινότητας μας. Αλλά για μας σταθερή αξία στην πορεία και τη διαδρομή του συλλόγου είναι το μπάσκετ να ομορφαίνει τις ζωές των ανθρώπων.
Ναι, στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος πέρσι ήταν μία ιδιάζουσα χρονιά.

Ξεκινήσαμε δύσκολα, κάναμε ένα ντεμαράζ νικών στο τέλος. Μάλιστα, κυκλοφόρησε μία πολύ «όμορφη» βαθμολογία σε ένα ξένο αθλητικό σάιτ, που περιελάμβανε τη βαθμολογία της λίγκας των τελευταίων 5 αγωνιστικών. Ήταν ωραίο το ότι βλέπαμε το Ρέθυμνο Cretan Kings πρώτο και όχι τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό.

Φέτος, πάντως, η χρονιά προμηνύεται εξίσου δύσκολη. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Ο στόχος παραμένει ίδιος, με τα πρώτα σημάδια να δείχνουν πως είμαστε σε έναν καλό βαθμό ετοιμότητας. Καμία ομάδα αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να είναι 100% έτοιμη. Είμαστε σε καλό δρόμο».

Από την πλευρά του Χριστόφορος Ραζής τόνισε: «Όπως είπε και ο κόουτς και μεις το βιώνουμε με τον ίδιο τρόπο. Θεωρώ πως θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά και ίσως δυσκολότερη από την περυσινή. Ελπίζω να καταφέρουμε, σε αντίθεση με πέρυσι, όσο ωραίο και αν ήταν το τελείωμα της χρονιάς, το υπόλοιπο κομμάτι δεν ήταν τόσο ευχάριστο, να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε τον στόχο της παραμονής νωρίτερα».

Για το κυπριακό μπάσκετ ανέφερε: «Γίνεται μία καλή προσπάθεια στην Κύπρο, προκειμένου να επιστρέψει ο Κύπριος παίκτης στο επίκεντρο του πρωταθλήματος, μετά από κάποιες χρονιές που είχαν κλέψει την παράσταση οι ξένοι παίκτες. Θεωρώ ότι πρωταγωνιστές πρέπει να είναι οι γηγενείς παίκτες. Ελπίζω ότι με τη δουλειά που γίνεται και την ανανέωση της Εθνικής ομάδας σε μερικά χρόνια από τώρα θα δυναμώσει το πρωτάθλημα και ο Κύπριος παίκτης θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…