Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Προμηθέας: Συνέχεια στις υπερβάσεις

Προμηθέας: Συνέχεια στις υπερβάσεις

promitheas

Ο Προμηθέας Πάτρας προέρχεται από την πιο επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία του», ήταν ο πρόλογος του αφιερώματος του esake.gr εν όψει της περασμένης σεζόν 2018-19 μετά την κατάκτηση της 4ης θέσης της τελικής βαθμολογίας της Basket League και την πρόκριση στην Ευρώπη. Η ίδια φράση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το φετινό αφιέρωμα: Ο Προμηθέας την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά έγινε η πρώτη περιφερειακή ομάδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ που συμμετείχε σε τελικούς Πρωταθλήματος, ενώ στην «παρθενική» ευρωπαϊκή παρουσία του, έφτασε στους «16» του Basketball Champions League.

Η ομάδα της Πάτρας θέλει τη νέα σεζόν στην Basket League, το Κύπελλο Ελλάδας και το EuroCup, στο οποίο θα πάρει μέρος για πρώτη φορά, να συνεχίσει τις υπερβάσεις. Για να τα καταφέρει ο Προμηθέας διατήρησε σημαντικό μέρος του «κορμού» του των δύο τελευταίων αγωνιστικών περιόδων (Χολ, Λίποβι, Έλις, Κατσίβελης, Κασελάκης), και έκανε πέντε μεταγραφές, τριών Αμερικανών και δύο Έλληνων παικτών.

Η πιο «ηχηρή» ήταν του 29χρονου γκαρντ Κρις Μπαμπ με παρελθόν στην γερμανική Ουλμ και στην ρωσική Λοκομοτίβ. Αποκτήθηκαν, επίσης, ο 32χρονος γκαρντ Ρομπ Λόουερι (το 2014 στον Κόροιβο και το ’15 στην Κηφισιά) και ο 27χρονος φόργουρντ σέντερ Τσέις Φίλερ, που την περασμένη διετία έπαιξε στην Οστάνδη.

Την θέση των Νίκου Γκίκα, Χρήστου Σαλούστρου στον ελληνικό «κορμό» πήραν οι προερχόμενοι από τον Ολυμπιακό, Γιώργος Μπόγρης, Δημήτρης Αγραβάνης.

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Προμηθέας Πάτρας – Κολοσσός Ρόδου 96-73

Ο Προμηθέας πήρε το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου Νικηφόρα συνέχισε τις υποχ…