Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός και IST College παρουσίασαν τη συνεργασία τους!

Παναθηναϊκός και IST College παρουσίασαν τη συνεργασία τους!

pao ist e1568131926272

Συνεργασία με το IST College ξεκινάει ο Παναθηναϊκός, μέσω της δημιουργίας ένος μεταπτυχιακού προγράμματος με τίτλο «ΜΒΑ In Sports Management».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και το IST College παρουσίασαν τη μεταξύ τους πρωτοποριακή συνεργασία μέσω της δημιουργίας ενός μεταπτυχιακού προγράμματος «ΜΒΑ In Sports Management» σε συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τρίτης (10/9) στην έδρα του κολεγίου.

Σε αυτήν παρέστησαν ο Διευθυντής Marketing του IST College, Γιώργος Τσέγκας, ενώ από πλευράς Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ το «παρών» έδωσε ο CEO της DPG Group of Companies, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, καθώς και ο αθλητής της ομάδας Ίαν Βουγιούκας.

Δ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ Η ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ»

Με αφορμή την έναρξη αυτής της συνεργασίας χαιρετισμό απηύθυνε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, λέγοντας συγκεκριμένα πως: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και πάλι πρωτοπορεί αναπτύσσοντας, σε συνεργασία με το IST College, το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “ΜΒΑ In Sports Management” στην Ελλάδα. Η δημιουργία άριστα καταρτισμένων στελεχών αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης του ελληνικού αθλητισμού, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι η επιτυχία μίας ομάδας δεν ορίζεται, πλέον, μόνο βάσει των επιδόσεών της εντός γηπέδων, αλλά και εκτός αυτών. Για πρώτη φορά η τεράστια γνώση των έμπειρων συνεργατών της κορυφαίας ομάδας της χώρας, καθώς και άλλων στελεχών του αθλητικού χώρου, θα συνδυαστεί με εμπειρίες σε αθλητικές εγκαταστάσεις και αθλητικούς οργανισμούς, διασφαλίζοντας έτσι την επιτυχία αυτού του καινοτόμου για τα ελληνικά δεδομένα μεταπτυχιακού. Τέλος, να ευχηθώ από την πλευρά μου καλή επιτυχία και δύναμη στους σπουδαστές μας».

Γ. ΤΣΕΓΚΑΣ: «ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Ο Διευθυντής Marketing του IST College, Γιώργος Τσέγκας, δήλωσε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στο IST College, να σας καλωσορίσω στις νέες μας εγκαταστάσεις και να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά μας για την έναρξη μίας τόσο σημαντικής και πρωτοποριακής συνεργασίας με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. Μαζί ξεκινάμε το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜΒΑ In Sports Management που έχει γίνει στην Ελλάδα υπό την αιγίδα ενός συλλόγου και μάλιστα του κορυφαίου στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Είναι πολύ σημαντική και η ίδια η συνεργασία και η συγκυρία πάνω στην οποία γίνεται διότι για εμάς είναι μία ιδιαίτερη χρονιά, καθώς κλείνουμε 30 χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης. Κάνουμε βήματα μπροστά και πρωτοπορούμε για ακόμα μία φορά γεγονός πολύ σημαντικό. Σήμερα, εγκαινιάζουμε ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου συνδέουμε το χώρο της εκπαίδευσης με εκείνον του αθλητισμού. Με τέτοιες πρωτοβουλίες προσπαθούμε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του κλάδου με τη δημιουργία στελεχών που μπορούν να υποστηρίξουν τον ελληνικό αθλητισμό σε όλο του το εύρος.

Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας μας, είναι πολύ σημαντική η διασύνδεση μεταξύ της εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας. Πρέπει ο κάθε σπουδαστής να διδάσκεται σε όρους της αγοράς και από ανθρώπους της αγοράς, γιατί δουλειά μας είναι να προετοιμάσουμε το κάθε παιδί, ώστε να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει. Εκεί έγκειται και η σημασία της συνεργασίας με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, διότι είναι ένα πρόγραμμα που γίνεται από ανθρώπους του χώρου και μέσω αυτού μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους σε ένα ιδιαίτερα δυναμικό και μεταβαλλόμενο περιβάλλον όπως είναι αυτό του αθλητισμού».

Π. ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΓΩΝΣΤΙΚΟ» 

Ο CEO της DPG Group of Companies, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, τόνισε από την πλευρά του: «Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας κάποια πράγματα για τον Παναθηναϊκό και την επιτυχημένη προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ώστε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης σε όλα τα επίπεδα. Όχι μόνο στο αγωνιστικό, αλλά και σε εξωαγωνιστικές δραστηριότητες, στις οποίες δίνουμε μεγάλη σημασία. Βέβαια, όλοι βάζουν πάνω από όλα το αγωνιστικό και μερικές φορές δεν δίνεται η σημασία που χρειάζεται και στις υπόλοιπες ενέργειες της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός, όμως, είναι μία ιδέα που δεν περιορίζεται στις τέσσερις γραμμές ενός γηπέδου.

Σπουδαιότερο παράδειγμα αποτελεί το πρόγραμμα ASD, το οποίο έχουν αναπτύξει οι Ακαδημίες μας με παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Σε αυτό θα χρειαστούμε βοήθεια και ενίσχυση από όλους όσοι μπορούν. Παράλληλα, όπως γνωρίζετε, προσπαθούμε να δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους φιλάθλους μας που έρχονται στο γήπεδο. Τις προσεχείς ημέρες θα τοποθετηθεί το cube στο ΟΑΚΑ, ένα γήπεδο που δεν είναι δικό μας, ξεπερνώντας προβλήματα ετών.

Επίσης, βρήκαμε την ευκαιρία κάποια στελέχη που έχουμε την τιμή να εργαζόμαστε στον Παναθηναϊκό, σε συνεργασία με το IST, να μεταλαμπαδεύσουμε την εμπειρία μας σε νέους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα διότι δεν το πήραμε έτοιμο από κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού αλλά το φτιάξαμε εμείς και λάβαμε έγκριση από το εξωτερικό. Θα βασιστεί τόσο σε ακαδημαϊκά μαθήματα, όσο και σε εμπειρία πάνω στο πως δουλεύει μία ομάδα. Και αυτή δεν θα είναι μόνο η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, θα είναι και ο Α.Ο. που θα συμμετέχει με όλα του τα τμήματα, ενώ θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα και άλλες ομάδες. Εξάλλου, το πρόγραμμα δεν αφορά μόνο φίλους του Παναθηναϊκού αλλά και άλλων ομάδων.

Το άλλο καινοτόμο σημείο του προγράμματος είναι πως παράλληλα με τη φοίτηση οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να ζουν την εμπειρία του πως δουλεύει μια ομάδα. Θα τους δίνεται δηλαδή η ευκαιρία να έρθουν στο γήπεδο να δουν πως διεξάγεται ένας αγώνας, την προετοιμασία που γίνεται πριν, να έρχονται στα γραφεία να παρακολουθήσουν τον τρόπο δουλειάς όλων των τμημάτων κτλ. Θα είναι μία ουσιαστική εμπειρία ζωής, όχι μόνο ακαδημαϊκή αλλά και έμπρακτη, να δουν πως είναι να δουλεύεις σε μία ομάδα ή και σε περισσότερες. Είναι μία προσπάθεια που χρειάζεται στήριξη, είναι η πρώτη χρονιά, είμαστε βέβαιοι πως θα πετύχει και πως θα ανοίξουμε δρόμους για ακόμη περισσότερες ενέργειες και συνεργασίες στον ακαδημαϊκό χώρο.

Σήμερα είναι ένα MBA, αύριο μπορεί να είναι ένα πλήρες πρόγραμμα που μπορεί να μην αφορά μόνο το κομμάτι του αθλητισμού. Αυτή είναι μόνο η αρχή που ανοίγει πόρτες και για πολλά ακόμη πράγματα.

Ήδη τα πρώτα δείγματα των εγγραφών στο πρόγραμμα είναι εντυπωσιακά και είμαστε πεπεισμένοι πως θα συνεχίσει αναλόγως. Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας. Εύχομαι καλή επιτυχία στο πρόγραμμα και καλή σεζόν με υγεία και δύναμη σε όλους».

Από την πλευρά του ο Ίαν Βουγιούκας τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, στην παρουσίαση μίας πρωτοποριακής συνεργασίας μεταξύ της ομάδας μου και του IST College. Όπως με ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι, πρόκειται για το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “ΜΒΑ In Sports Management” στην Ελλάδα, το οποίο γίνεται υπό την αιγίδα μίας αθλητικής ομάδας. Οι φοιτητές του προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από έμπειρα στελέχη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ καθώς και από άλλες μεγάλες προσωπικότητες του χώρου σχετικά με το sports management και μέσω αυτού θα αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις. Εμείς, ως αθλητές, ασχολούμαστε με το αγωνιστικό κομμάτι, ωστόσο γνωρίζουμε πως πίσω από αυτό γίνεται μεγάλη δουλειά. Ξέρω, λοιπόν, ότι οι σπουδαστές θα μάθουν κάποια πολύ σημαντικά πράγματα σχετικά με το πως στήνεται ένα επιτυχημένο προϊόν, όπως είναι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στο πρόγραμμα του IST College και καλή χρονιά σε όλους τους φοιτητές και τους μαθητές».

Σε ερώτηση για τη σημασία που έχει για έναν αθλητή να διαθέτει γνώσεις Sports Management εφόσον θέλει να συνεχίσει την ενασχόληση με το μπάσκετ μετά το τέλος της καριέρας του, ο έμπειρος σέντερ απάντησε: «Είναι πολύ σημαντικό. Είμαι τυχερός διότι σπούδαζα στην Αμερική και έχω πάρει ένα πτυχίο International Business. Αν μου είχε δοθεί η ευκαιρία να έχω μία τέτοια συνεργασία όταν ήμουν νεότερος θα ήταν πολύ ενδιαφέρον. Είναι κάτι που σου δίνει μία άλλη επιλογή στη ζωή σου και στο να γίνει πιο εύκολα η μετάβαση στην άλλη πλευρά του χώρου».

Θ. ΚΑΡΒΟΥΝΤΖΗΣ: «ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΩΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ»

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Θεμιστοκλής Καρβουντζής, δήλωσε σχετικά: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ συνεχίζει να πρωτοπορεί και να πρωταγωνιστεί τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ, έχοντας στο πλευρό της τους καλύτερους “συμπαίκτες”. Ένας από αυτούς είναι και το IST College, σε συνεργασία με το οποίο δημιουργήσαμε το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ” ΜΒΑ In Sports Management” που έχει γίνει στην Ελλάδα υπό την αιγίδα ενός συλλόγου και μάλιστα του κορυφαίου της χώρας. Πλέον βρισκόμαστε και στο “γήπεδο” της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, έχοντας ως στόχο όχι μόνο να δημιουργήσουμε υγιείς φιλάθλους, αλλά και σωστούς επαγγελματίες στο χώρο του αθλητισμού. Γι’ αυτό θεωρούμε πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η συγκεκριμένη συνεργασία. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί στα πρότυπα κορυφαίων πανεπιστημίων των Η.Π.Α. και του εξωτερικού. Είμαστε βέβαιοι πως το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό και η επιτυχία δεδομένη, κάτι που συμβαίνει πάντα σε συνεργασίες κορυφαίου επιπέδου. Εύχομαι σε όλους τους φοιτητές μας να έχουν μια καλή και δημιουργική χρονιά».

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ IST

Το IST συνεργάζεται επί 30 χρόνια με κορυφαία Πανεπιστήμια προσφέροντας Bachelors &Masters με φοίτηση εξ’ ολοκλήρου στη Ελλάδα, στους τομείς: 1) Επιχειρησιακές & Οικονομικές Επιστήμες, 2) Επιστήμη Υπολογιστών- Πληροφορική, 3) Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Σπουδές.

Στο IST δίνεται έμφαση στην καλλιέργεια δεξιοτήτων (soft skills), στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και στη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Το IST συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες εταιρείες και εφαρμόζει ένα καινοτόμο μοντέλο σπουδών που ονομάζεται “Business Facing” μέσα από το οποίο, η εκπαίδευση των σπουδαστών πραγματοποιείται σε συνθήκες προσομοίωσης με τη σύγχρονη αγορά.

Στο IST η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και εργαστήρια προσφέροντας βιωματική μάθηση.

Στο IST παρέχεται υποστήριξη των μαθημάτων από ειδική πλατφόρμα εκπαίδευσης (E-Learning) και προσφέρονται περισσότερα από 150 σεμινάρια και πιστοποιημένα diplomas.

Στο IST η επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων ξεπερνά το 85%.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

IST College

Λ. Συγγρού 68, Αθήνα 117 42 (Δίπλα στο μετρό «Συγγρού- Φιξ»)

Τηλ. 210 4822222

Υπεύθυνοι Προγράμματος:

Γιώργος Τσέγκας  g.tsegkas@ist.edu.gr

Γιάννης Μηναδάκης  min@ist.edu.gr»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…