Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 71-73

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 71-73

oly erithros

Με καλάθι του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Τζέιμς Γκιστ, λίγο πριν το φινάλε του αγώνα, ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε και πάλι του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, αυτή τη φορά με 73-71. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ είχε την ευκαιρία να πάρει την ευκαιρία στην εκπνοή του αγώνα, αλλά τόσο ο Σπανούλης όσο και ο Πάντερ αστόχησαν σε σουτ τριών πόντων.

Από την πλευρά του, το σύνολο του Μίλαν Τόμιτς έκανε το 3/3 στα φιλικά παιχνίδια στην Ελλάδα (δύο νίκες επί του Ολυμπιακού και μία νίκη επί του Περιστερίου) κι έδειξε ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο ενόψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Να σημειωθεί ότι η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ παρατάχθηκε χωρίς τους Μπόλντγουιν, Μιλουτίνοφ, Βεζένκοφ και Ποκουσέφσκι, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας αγωνίστηκε χωρίς τον Στράτο Περπέρογλου.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από τα πρώτα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να έχει το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Με δύο τρίποντα του Σπανούλη στην τέταρτη περίοδο, οι Πειραιώτες ξέφυγαν με 65-59, αλλά ο Μπάρον είχε διαφορετική άποψη. Ο Αμερικανός μπόμπερ του Ερυθρού Αστέρα έβαλε μέχρι και τετράποντο στην άμυνα του Ολυμπιακού, την ώρα που οι Τσέρι και Πολ έχασαν κρίσιμες ελεύθερες βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Με το σκορ στο 71-71, ο Γκιστ πήρε την μπάλα στο χαμηλό ποστ και νίκησε τον Πρίντεζη, γράφοντας το τελικό 71-73, με τους Πειραιώτες να χάνουν δύο τρίποντα στην τελευταία φάση του αγώνα, ένα από τον Σπανούλη κι ένα από τον Πάντερ.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 35-30, 55-45, 71-73.

Ολυμπιακός (Μπλατ): Πάντερ 7, Πολ 12, Κόνιαρης, Σπανούλης 10, Τσέρι 6, Τσάπμαν 2, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 6, Κουζμίνσκας 7, Ρούμπιτ 6, Χαπ 9

Ερυθρός Αστέρας (Τόμιτς): Ντ. Μπράουν 10, Τσόβιτς 3, Λ. Μπράουν 9, Νταβίντοβατς 2, Μπάρον 13, Ντόμπριτς 2, Γκιστ 13, Τζένκινς 15, Σίμανιτς, Γιοβανοβιτς 2, Ότζο 9.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπάνκι: «Είναι επάξια στην δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός

Στην ποιότητα του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Λούκα Μπάνκι. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει …