Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Οι τρεις στόχοι του ΠΑΟΚ

Οι τρεις στόχοι του ΠΑΟΚ

paokbc

Τα μέλη της υπηρεσιακής διοίκησης του ΠΑΟΚ παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου κι αναφέρθηκαν στόχους της εξυγίανσης της ΚΑΕ.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Άρης Καρακούσης, τόνισε: «Βασικός στόχος είναι να σωθεί η εταιρία, να ισοσκελιστούν τα έξοδα με τα έσοδα και σταδιακά να πληρωθούν τα χρέη. Σε αγωνιστικό επίπεδο, μέσα σε λίγο χρόνο έγινε μια ομάδα με τον μισό προϋπολογισμό σε σχέση με πέρυσι και πιστεύω ότι θα είναι ανταγωνιστική».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δακουράς, πρόσθεσε: «Κανείς μας δεν ισχυρίζεται ότι είναι Μεσσίας και σωτήρας. Μας έφερε στο δ. σ. της ΚΑΕ η αγάπη μας για τον ΠΑΟΚ. Γνωρίζουμε το προσωπικό κόστος που θα έχουμε κι έχουμε επίγνωση του ρόλου και την αποστολή μας. Ο καθένας μας έχει μια διαδρομή χρόνων στον επαγγελματικό χώρο του και κανείς από εμάς δεν περίμενε τον μπασκετικό ΠΑΟΚ για να λύσει το οικονομικό και επαγγελματικό πρόβλημά μας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι κανείς μας δεν ήρθε για να προβληθεί. Θέλω επίσης να κάνω μια αυτονόητη διευκρίνιση. Τον τελευταίο καιρό οι θέσεις του δ. σ. ακούγονται ως περιζήτητες… Κανείς μας δεν αμείβεται. Διευκρινίζουμε επίσης ότι η θέση μας είναι στη διάθεση του ΑΣ ανά πάσα στιγμή. Μπορεί δηλαδή οποτεδήποτε παρουσιαστεί άλλος πιο ικανός και πιο πρόθυμος από εμάς, έχει στη διάθεσή του την παραίτησή μας. Επιλέξαμε να γίνει τώρα αυτή η συνάντηση για να έχουμε πληρέστερη εικόνα. Δεν ζητάμε περίοδο χάριτος ή ανοχή. Ο διχαστικός και υποτιμητικός λόγος δεν ωφελεί πουθενά. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για συσπείρωση. Θα ήθελα να μιλήσω και για τα φαινόμενα ανθρωποφαγίας που είναι εκτός της αισθητικής μας. Δεν πρόκειται να πέσουμε σ’ αυτό το επίπεδο γιατί έχουμε άλλον τρόπο λειτουργίας”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις παραιτήσεις των Χρήστου Καραμπέρη, Τέλη Ζουρνατσίδη. «Ο Χρήστος Καραμπέρης είναι ένα σημαντικό μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Η συμμετοχή του στα τελευταία δ. σ. της ΚΑΕ τον καθιστούσε άριστο γνώση της κατάστασης. Δυστυχώς προσωπικοί λόγοι τον εμποδίζουν να είναι κοντά μας αλλά ξέρουμε ότι θα έχουμε τη στήριξή του. Δεν χρειάζεται εξάλλου να έχεις σχέσεις με το δ. σ. της ΚΑΕ για να βοηθήσεις. Δεν είναι σωστό με διάφορα προθέματα που χρησιμοποιούνται να δημιουργούνται εντυπώσεις. Ο Χρήστος εξήγησε για ποιους λόγους παραιτήθηκε και δεν υπάρχει λόγος διαφορετικής τοποθέτησης. Αυτή η παραφιλολογία έφτασε στο σημείο να χαρακτηριστεί ανύπαρκτη η ΚΑΕ. Σε ότι αφορά τον Τέλη Ζουρνατσίδη, ανέβασε τη θέση του team manager σε ένα δυσθεώρητο επίπεδο. Τοποθετήθηκε και ο ίδιος για τους λόγους της παραίτησής του και θεωρώ ότι δεν ωφελεί η περαιτέρω αναφορά».

Για το αγωνιστικό κομμάτι: «Εγγυήσεις για επίτευξη στόχων, δεν θα ήταν σοβαρό από μέρους μας να δοθούν. Είναι γνωστό ότι τα μπάτζετ δεν παίζουν εντός των γραμμών. Έγινε μια επιλογή ενός καταξιωμένου προπονητή και με ταχύτητες ενέργειες η συγκρότηση ρόστερ το οποίο δείχνει ότι είναι ανταγωνιστικό».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Νίκος Κωνσταντινίδης τόνισε:  «Είμαι εδώ για τη συσπείρωση που είναι στόχος πέρα από προϋπόθεση. Γι’ αυτό βάλαμε το εγώ κάτω από την ιδέα του ΠΑΟΚ. Δεν έχουμε εισαγγελική ή ελεγκτική διάθεση. Δεν ήρθαμε ως σωτήρες ή τιμωροί. Θα προσπαθήσουμε να αφήσουμε τα λάθη του παρελθόντος και βάσει αυτής της φιλοσοφίας προέκυψαν οι βασικές αρχές μας. Θέλουμε διαφάνεια και εξωστρέφεια. Δεν διαλέξαμε αυτές τις λέξεις επειδή ακούγονται ωραία. Εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας», είπε και αναφέρθηκε στον Μπάνε Πρέλεβιτς.

«Ο Μπάνε είναι μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ΠΑΟΚ, είναι τοτέμ. Δέχθηκε να τσαλακώσει την εικόνα του και δεν είχε καμία υποχρέωση. Αν χρωστάμε σε άλλους, στον Μπάνε δεν χρωστάμε; Δεν είναι δικός μας ρόλος να αποδώσουμε ευθύνες, δεν είναι αυτή η αποστολή μας. Τους τιμούμε όλους. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχοληθούμε με το χθες. Χρειαζόμαστε συσπείρωση. Πάμε στους στόχους. Όλα τα μέλη είναι τεχνοκράτες. Αυτή τη στιγμή η ΚΑΕ είναι οργανισμός που ξοδεύει περισσότερα απ’ όσα βγάζει. Άρα πρώτος στόχος είναι ο ισοσκελισμένος ισολογισμός. Δεν είναι εύκολο, θα προσπαθήσουμε.

Πρώτος στόχος να βρεθεί ένας σοβαρός επενδυτής, να δει ένα σοβαρό οργανισμό που δεν θα βάζει λεφτά σ’ ένα βαρέλι δίχως πάτο. Πώς θα ψάξουμε αν δεν του παρουσιάσουμε κάτι σοβαρό προς επένδυση. Έχουμε κοστολογημένο χορηγικό πρόγραμμα. Υπάρχει ενδιαφέρον γιατί η ΚΑΕ ΠΑΟΚ είναι ένα ελκυστικό προϊόν. Η ΚΑΕ δεν είναι οργανισμός που θα τον πάρει κανείς σε τιμή ευκαιρίας αλλά έχει value for money».

Για τις συναντήσεις με τη συντονιστική επιτροπή των οργανωμένων οπαδών: «Είχαμε συναντήσεις με φιλάθλους της ομάδας. Ζητήσαμε συσπείρωση. Δεν χρειαζόταν να μας πουν ότι είναι δίπλα μας, φαίνεται από τις πωλήσεις των διαρκείας. Καλοί οι τεχνοκράτες και ιδιοκτήτες, αλλά ο ΠΑΟΚ ανήκει στον λαό του κι εμείς εκεί ανήκουν. Η συνάντηση δεν ήταν με χαρά και γέλια, υπάρχουν θέματα που πρέπει να λύσουμε. Είμαστε ενθουσιασμένοι με το πώς διαχειρίστηκαν την κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ μας χρειάζεται όλους, ας αφήσουμε τις προσωπικές ατζέντες. Και κάτι τελευταίο».

Για τα διαρκείας. «Τα διαρκείας έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα περσινά. Πέρυσι ήταν στα 800 και μέχρι στιγμής φέτος είναι στα 1350. Ρεαλιστικός στόχος είναι να μειώσουμε τα μηνιαία έξοδά μας. Κάθε μήνας είναι μια δοκιμασία».

Για το ενδεχόμενο υποστήριξης από τον Ιβάν Σαββίδη: «Δεν χρειάζεται πρόσκληση για να βοηθήσει. Δεν υπάρχει απευθείας επικοινωνία, ούτε θα επιδιωχθεί. Εμείς πάντα απευθυνόμαστε στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ. Ο πατριάρχης αυτής της οικογένειας, φυσικά και είναι ο Σαββίδης».

Ο Λεωνίδας Δεδέογλου στάθηκε κυρίως στην προσπάθεια που γίνεται για την προσέγγιση ενδιαφερόμενων χορηγών: «Χωρίς συσπείρωση και ενότητα δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Γιατί έτσι θα μπορέσουμε να γεμίζουμε το γήπεδό μας. Έως τώρα υπήρχε δυσπιστία και επιφυλακτικότητα από ενδιαφερόμενους, αλλά αυτό δείχνει να αλλάζει σιγά-σιγά. Σ’ αυτό λειτούργησε η μαζική αγορά εισιτηρίων διαρκείας. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε το προϊόν μας και προς αυτήν την κατεύθυνση γίνονται συζητήσεις στις τελευταίες εβδομάδες.

Θέλω κι εγώ να ευχαριστήσω τους κυρίους Αμοιρίδη και Σαββίδη γιατί χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα ήμασταν εδώ. Είναι κι άλλοι άνθρωποι που βοήθησαν. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε με πράξεις για να ξεκολλήσουμε το κάρο από τη λάσπη. Υποχρέωση να σωθεί η ομάδα, αν υπάρχει, αυτήν την έχει ο λαός του ΠΑΟΚ γιατί εκεί ανήκει η ομάδα. Δεν μπορούμε να απαιτούμε ούτε επαιτούμε. Θα προτιμούσα να ενδιαφερθεί ο κόσμος και να βοηθήσει».

Για το ενδεχόμενο υποστήριξης από τον Ιβάν Σαββίδη: «Ο κ. Σαββίδης γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει στο μπάσκετ. Εμείς πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…