Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Μπουρούσης: “Στην Εθνική δεν παίζεις για να πληρωθείς, ένα μετάλλιο ξεπερνάει την κατάκτηση της Euroleague ή του ΝΒΑ”

Μπουρούσης: “Στην Εθνική δεν παίζεις για να πληρωθείς, ένα μετάλλιο ξεπερνάει την κατάκτηση της Euroleague ή του ΝΒΑ”

giannis bourousis

Ο Γιάννης Μπουρούσης εξέφρασε για ακόμη μια φορά τη λατρεία του για την Εθνική Ελλάδας, τονίζοντας ότι θα ήθελε μια επιτυχία στο Μουντομπάσκετ και τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο περιοδικό «Esquire»:

Για την παρουσία στην Κίνα: «Το να παίζεις για την χώρα σου σε ένα σημαντικό τουρνουά και να εκπροσωπείς το λαό σου τα λέει όλα. Δεν παίζεις για να πληρωθείς, ούτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο το κάνεις για τον εκάστοτε σύλλογο. Μου είναι δύσκολο να το περιγράψω με λόγια όλο αυτό. Πάντοτε όμως αυτό το ξεχωριστό δέσιμο θα πρέπει να το αποδεικνύεις και μέσα στο γήπεδο».

Για το στόχο: «Για μένα ένα μετάλλιο με την Εθνική ξεπερνά ακόμη και την κατάκτηση της Euroleague ή ακόμα και το να πάρεις το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ. Για μένα οι διοργανώσεις με την Εθνική είναι εκείνες με τις οποίες μπορείς να μείνεις στην ιστορία».

Για το ελληνικό μπάσκετ: «Κακά τα ψέμματα, έχουμε κάνει πάρα πολλά βήματα προς τα πίσω. Πρέπει να καθίσουμε όλοι κάτω και να βρούμε διάφορες φόρμουλες, οι οποίες πρέπει να είναι αρκετές ώστε να κάνουμε και πάλι το μπάσκετ το κορυφαίο άθλημα της χώρας. Να φτιάξουμε ένα ωραίο προϊόν, ακριβώς όπως γίνεται σε άλλες χώρες και ειδικά στην Ισπανία. Για μένα αρκούν περισσότερο η θέληση και ο επαγγελματισμός, που υπάρχει περισσότερο στο εξωτερικό».

Για τις δύο σεζόν στην Κίνα: «Ήταν μια μοναδική εμπειρία για μένα. Χαίρομαι που θα πάω πάλι πίσω και γνωρίζω πάρα πολύ καλά τι θα αντιμετωπίσω, κάτι που μάλλον δε γνωρίζουν ακόμη οι συμπαίκτες μου. Δε θα είναι εύκολο πάντως, εννοώ εξωαγωνιστικά. Είναι εντελώς διαφορετική η κουλτούρα, το φαγητό, ο τρόπος ζωής και οι συνήθειες».

Για το ΝΒΑ: «Δε μετανιώνω που δεν πήγα στο ΝΒΑ. Μου δόθηκε η ευκαιρία, δεν πήγα. Ήταν μια απόφαση που πήρα και δε μετανιώνω. Έμεινα στην Ευρώπη, τον επόμενο χρόνο έκανα και οικογένεια και γενικά όλα κύλησαν καλά».

Για όσες φράσεις του έχουν προκαλέσει αίσθηση: «Οτιδήποτε έχω πει στο παρελθόν το έχω πει γιατί το ένιωθα και γιατί είχα το θάρρος να το πω. Αν δεν αισθανόμουν κάθε φορά ότι πρέπει να το πω με συγκεκριμένο τρόπο, δε θα το έλεγα. Δε έπαιρνα ξεκάθαρα και δημόσια θέση».

Για τον Γιάννη: «Είναι τεράστια χαρά που έχουμε μαζί μας τον Γιάννη στην Εθνική. Είναι ένας από τους καλύτερους του κόσμου. Όμως η Εθνική δεν είναι μόνο ο Γιάννης, αλλά είμαστε ένα γκρουπ πολύ καλών παικτών, όπως ο Καλάθης, ο Σλούκας, ο Πρίντεζης και οι υπόλοιποι, που πρέπει να γίνουμε όσο το δυνατόν καλύτεροι ως σύνολο. Ο καθένας πρέπει να προσθέσει το λιθαράκι του σε αυτό και να βάλει τον εγωισμό του κάτω από το κοινό καλό. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξαναβρούμε το δρόμο μας μετά τις σφαλιάρες των τελευταίων ετών. Όλοι θα έχουμε κέρδος από αυτό. Δεν πρέπει να γίνεται πολλή κουβέντα γύρω από τον Γιάννη. Το λέω γιατί θα πρέπει να τον αφήσουν όλοι να ηρεμήσει και να συγκεντρωθεί για να παίξει αυτό που ξέρει και μπορεί προσηλωμένος, όπως και όλοι άλλωστε, στον κοινό σκοπό».

Για το ιδανικό του φινάλε: «Θα ήταν να πάμε καλά στο Μουντομπάσκετ και να κλείσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας. Αλλά σιγά σιγά όλα αυτά, γιατί κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα συμβεί στο μέλλον».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…