Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπερτομέου: «Η Euroleague δεν θα είχε πετύχει χωρίς τους παίκτες»

Μπερτομέου: «Η Euroleague δεν θα είχε πετύχει χωρίς τους παίκτες»

bertomeu

Euroleague και NOVA θα πορευτούν μαζί για τρία ακόμα χρόνια, με τον Τζόρντι Μπερτομέου να στέκεται στην συμβολή του συνδρομητικού καναλιού και στην καθοριστική συμβολή των παικτών.

«Ευχαριστώ που είστε εδώ. Η Euroleague και η IMG είναι πολύ χαρούμενες που είναι εδώ και ανακοινώνουν την ανανέωση της συνεργασίας με τη NOVA. 20 χρόνια πριν η Ρεάλ και ο Ολυμπιακός κάνανε την έναρξη της Euroleague. 15 από αυτά τα χρόνια ήμασταν μαζί με τη NOVA. Αν η ιστορία της Euroleague, είναι μια ιστορία εξέλιξης, η NOVA έχει παίξει καθοριστικό ρόλο. Είμαι ευγνώμων για αυτά που έκανε η NOVA τα 15 χρόνια και για αυτά που θα κάνει. Θα είμαστε μαζί μέχρι το 2023 τουλάχιστον. Το 2016 μαζί με τον συνεργάτη μας την IMG, φτιάξαμε την ευρωπαϊκή λίγκα, αλλάζοντας την διοργάνωση. Θα έχουμε 16 σταθερές ομάδες και θα ανεβάζουμε τα standards τις διοργάνωσης για δώσουμε το καλύτερο δυνατό προϊόν στους φιλάθλους μας.

Θα δούμε και το Eurocup να βελτιώνεται. Θα απολαύσουμε αυτή τη νέα περιπέτεια μας μαζί με τον συνεργάτη μας, τη ΝΟVA. Θα δούμε μια μεγάλη Euroleague με 18 ομάδες, μια ομάδα από τη Γαλλία, μία από τη Γερμανία. To concept της Euroleague σε αναγκάζει να δουλεύεις με έναν τρόπο με τις ομάδες καθημερινά που δεν ήταν συνηθισμένος. Πολλές φορές πας πολύ γρήγορα και σε κριτικάρουν. Η ιδέα της Euroleague είναι ξεκάθαρη και δουλεύουμε γύρω από αυτή την ιδέα. Θέλουμε να έχουμε τους παίκτες χαρούμενους. Οι παίκτες είναι το κεφάλαιο μας. Έφτιαξαν και την Ένωση τους. Δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε χωρίς τους παίκτες», είπε.

Για το Eurocup είπε: «Το επίπεδο θα είναι υψηλό και στο Eurocup, αν κοιτάξει κανείς τα ρόστερ των ομάδων. Οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να προκριθούν στη Euroleague. Όχι μόνο ο κάτοχος, αλλά και ο φιναλίστ. Έπρεπε να ανταποκριθούμε στο υψηλό επίπεδο της Euroleague. Είναι σημαντικό που η NOVA μας βοηθά και σε αυτή τη διοργάνωση. Όλες οι ομάδες θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να πάρουν τον τίτλο».

Για τον Παναθηναϊκό, μίλησε ο Κωνσταντίνος Μήτογλου: «Χαιρόμαστε πολύ για την νέα συνεργασία της Euroleague. Eχει ανέβει επίπεδο, ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλες, έχουν βελτιωθεί όλες οι ομάδες. Εύχομαι όλοι οι παίκτες να έχουν υγεία και η δράση να να ξεκινήσουν σύντομα. Οι άνθρωποι της NOVA κάνουν πολύ καλή δουλειά, ψάχνονται και θέλουν να βελτιώνονται».

Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησε ο Κώστας Παπανικολάου: «Καλησπέρα και από μένα. Κάθε μεγάλη στιγμή της Euroleague, η NOVA βρίσκεται εκεί. Μπορεί να βρεις τα πάντα και στο αρχείο της NOVA. Αυτό λέει πολλά για αυτή τη μεγάλη συνεργασία. Η Euroleague συνεχίζει και μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Υπάρχουν περισσότερα μεγάλα παιχνίδια. Η προσμονή και η θέληση είναι πάρα πολύ μεγάλες για τους παίκτες που θέλουν να αποδείξουν την αξία τους πάνω στο παρκέ. Να έχουμε υγεία, να βγάλουμε μια όμορφη εικόνα και να αναπτύξουμε το μπάσκετ ακόμα περισσότερο. Γίνεται εξαιρετική δουλειά από τη NOVA»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Οι διαιτητές του Εφές – Ολυμπιακός

Ορίστηκαν οι διαιτητές του Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός. Έναν κρίσιμο αγώνα επί τουρκ…