Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Κρύφτηκε η μπάλα! Η ιστορική επίδοση του Προμηθέα

Κρύφτηκε η μπάλα! Η ιστορική επίδοση του Προμηθέα

promitheas1

Ήταν η ομάδα με την κορυφαία επίδοση της περσινής Basket League, αφού είχε 34 ασίστ στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κύμη. Ο Προμηθέας όμως μπήκε και στη φετινή σεζόν με επίδοση που έγραψε ιστορία. Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά είχαν 35 ασίστ στη νίκη επί της Λάρισας, σημειώνοντας ρεκόρ 25 χρόνων και τη δεύτερη κορυφαία επίδοση στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Καλύτερη επίδοση από τη χθεσινή του Προμηθέα, ήταν μόνο εκείνη των 38 ασίστ του Ολυμπιακού στο εντός έδρας παιχνίδι του με τους Αμπελόκηπους, στις 19 Νοεμβρίου 1994. Οι 35 ασίστ του Προμηθέα αποτελούν ρεκόρ για φιλοξενούμενη ομάδα συνολικά στην ιστορία της λίγκας.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Δημήτρης Κατσίβελης οδήγησε τον Προμηθέα εκ του ασφαλούς στη νίκη επί της Λάρισας, κάνοντας ουσιαστικά τα πάντα στο παρκέ. Δεν έχασε ούτε σουτ (2/2β, 1/1δ, 3/3τρ) και εκτός των άλλων, μοίρασε επτά ασίστ που συνιστούν ρεκόρ καριέρας. Η καλύτερη επίδοση των προηγούμενων 181 εμφανίσεων του στην Basket League ήταν οι έξι ασίστ που είχε πέρσι στην 25η αγωνιστική, στο εντός έδρας παιχνίδι του Προμηθέα με τον Πανιώνιο κι άλλες έξι φορές στη σεζόν 2017-18 με τον ΠΑΟΚ.

*Από τα χέρια του Ρόμπερτ Λόουερι έφυγαν πέντε από τις 35 ασίστ του Προμηθέα. Ο Αμερικανός γκαρντ ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του στο ελληνικό Πρωτάθλημα, αφού πέντε είχε και στην 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2014-15 (Κόροιβος-Άρης).

*Την ικανότητα του στην πάσα υπενθύμισε και ο Γιώργος Μπόγρης ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League. Είχε τέσσερις ασίστ, όσες στον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ του 2014 (Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ) και στην 26η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της σεζόν 2017-18 (Ολυμπιακός-Προμηθέας).

Ο Έλις κορυφαίος ριμπάουντερ του Προμηθέα

Πέραν από τις επιδόσεις των ασίστ, σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, για τον Προμηθέα προέκυψε χθες μία ακόμη ξεχωριστή επίδοση. Με τα έξι ριμπάουντ που μάζεψε, ο Οκτάβιους Έλις έφτασε τα 316 στο Πρωτάθλημα και έγινε ο κορυφαίος ριμπάουντερ στην 4ετή ιστορία της ομάδας στην κατηγορία. Ο Αμερικανός ξεπέρασε τον Μουχάμεντ Φαγιέ που είχε 312 ριμπάουντ στη διετία 2016-18.

Ακόμη…

*Ο Λάνγκστον Χολ ξεπέρασε χθες τους 800 πόντους και τα 200 ριμπάουντ στην Basket League ενώ παράλληλα έφτασε σε δύο ακόμη ξεχωριστές επιδόσεις με τον Προμηθέα. Έγινε ο 4ος που ξεπέρασε τους 500 πόντους και ο 4ος που έφτασε τα 50 κλεψίματα με την αχαϊκή ομάδα.

Ακόμη ο Αμερικανός με τα τρία εύστοχα δίποντα του, έφτασε τα 88 με τον Προμηθέα και έγινε ο 7ος της αντίστοιχης λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Πέτρο Γερομιχαλό που είχε 85.

*Ο Ολεξάντερ Λίποβι έκλεψε δύο φορές χθες την μπάλα και έφτασε τα 100 κλεψίματα καριέρας στην Basket League.

*Από την πλευρά των γηπεδούχων, ο Τερέλ Παρκς είχε 4/8 δίποντα απέναντι στην πρώην ομάδα του και με αυτά ξεπέρασε τα 100 εύστοχα στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Έχει 102/161 (63,35%).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…