Κεντρική Διεθνή Κατσικάρης:”Η φετινή σεζόν θα είναι η δυσκολότερη στην καριέρα μου”

Κατσικάρης:”Η φετινή σεζόν θα είναι η δυσκολότερη στην καριέρα μου”

katsikaris

Στην δήλωση ότι η φετινή σεζόν θα είναι η δυσκολότερη στην καριέρα του προχώρησε ο Φώτης Κατσικάρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Marca. 

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τεχνικός της Γκραν Κανάρια τόνισε ότι λόγω των αυξημένων απαιτήσεων και φιλοδοξιών που υπάρχουν στην νησιωτική ομάδα η σεζόν θα είναι δύσκολη, ενώ παράλληλα το σχόλιο του έκανε και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την εθνική ομάδα.

Διαβάστε αναλυτικά:

Για την επιστροφή του στο ισπανικό πρωτάθλημα: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα, η Ισπανία είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Η Γκραν Κανάρια τα τελευταία χρόνια είναι από τις καλές ομάδες της λίγκας. Έχουμε ένα εντελώς καινούριο ρόστερ και θα είναι η πιο δύσκολη σεζόν μου ως προπονητής».

Για τη Liga Endesa: «Είναι το πιο δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο πρώτος στόχος μας είναι να γίνουμε ομάδα, να μάθουμε καλά ο ένας τον άλλο και να έχουμε ανταγωνιστικότητα. Οι στόχοι μας είναι πολύ υψηλοί: να παίξουμε στα playoffs, να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε στο Κόπα ντελ Ρέι, αλλά κυρίως να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Εθνική Ελλάδας: «Χωρίς αμφιβολία, έχουμε καλούς παίκτες. Στην Ελλάδα μιλάμε πολύ για το μπάσκετ. Θέλω να αναφερθώ στον Αντετοκούνμπο, που είναι ένας πολύ ξεχωριστός και διαφορετικός παίκτης. Βασικά, δεν έχει… θέση και μπορεί να δημιουργήσει μόνος του. Είναι πολύ δυνατός, έχει ταλέντο, αλλά όλες οι ομάδες ήταν προετοιμασμένες να τον αντιμετωπίσουν. Το πρόβλημα ξεκινούσε όταν οι υπόλοιποι που ήταν μαζί του στο παρκέ δεν ήταν αποτελεσματικοί. Για εκείνον ήταν δύσκολο να προσαρμοστεί και στον κανονισμό της FIBA με τα 3 δευτερόλεπτα. Υπήρχαν λιγότεροι ελεύθεροι χώροι. Πάντα θα υπάρχουν προσδοκίες για την Εθνική ομάδα, λόγω της ιστορίας και της φήμης της. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στο συγκεκριμένο τουρνουά παρουσιάστηκαν βελτιωμένες και πιο ώριμες ομάδες, όπως η Γαλλία και η Αυστραλία. Σε αυτές τις διοργανώσεις παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες, όπως οι ελεύθερες βολές. Υπάρχει μέλλον όμως και αρκετοί ταλαντούχοι παίκτες. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να στηρίζουμε την Εθνική ομάδα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…