Κεντρική Διεθνή Η νέα κατάταξη της FIBA και οι 24 ομάδες των προολυμπιακών τουρνουά! Δύσκολο το έργο της Εθνικής

Η νέα κατάταξη της FIBA και οι 24 ομάδες των προολυμπιακών τουρνουά! Δύσκολο το έργο της Εθνικής

fiba ranking

Η FIBA ανακοίνωσε το ranking της μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, γνωστοποιώντας, παράλληλα, τις 24 ομάδες που θα αγωνιστούν στα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά για τα ισάριθμα εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 του Τόκιο.

Οι ομάδες που ήταν ήδη γνωστές ότι θα αγωνιστούν στα προολυμπιακά τουρνουά ήταν 16 κι ανάμεσα σ’ αυτές ήταν και η Ελλάδα. Μαζί με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εξασφάλισαν θέση και οι Σερβία, Πολωνία, Τσεχία, Λιθουανία, Ιταλία, Ρωσία, Βενεζουέλα, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Βραζιλία, Τουρκία, Τυνησία, Γερμανία, Καναδάς και Νέα Ζηλανδία.

Οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες έγιναν γνωστές μετά το ranking της FIBA. Πρόκειται για τις δύο κορυφαίες σε κάθε ήπειρο, δηλαδή για τις Ανγκόλα και Σενεγάλη (Αφρική), Μεξικό και Ουρουγουάη (Αμερική), Κίνα και Νότιο Κορέα (Ασία-Ωκεανία) και Κροατία, Σλοβενία (Ευρώπη).

Αναλυτικά 24 ομάδες των τεσσάρων προολυμπιακών τουρνουά (23-28 Ιουλίου): Ελλάδα, Ανγκόλα, Σενεγάλη, Ουρουγουάη, Μεξικό, Κίνα, Νότια Κορέα, Κροατία, Σλοβενία, Σερβία, Πολωνία, Τσεχία, Λιθουανία, Ιταλία, Ρωσία, Βενεζουέλα, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Βραζιλία, Τουρκία, Τυνησία, Γερμανία, Καναδάς και Νέα Ζηλανδία

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα αγωνιστούν 12 ομάδες. Το εισιτήριο έχουν “σφραγίσει οι Νιγηρία (Αφρική), Αυστραλία (Ωκεανία), Ιράν (Ασία), Ισπανία, Γαλλία (Ευρώπη), Αργεντινή, ΗΠΑ (Αμερική) και Ιαπωνία (διοργανώτρια).

Όσον αφορά στο ranking, δεν άλλαξε κάτι στις δύο πρώτες θέσεις, με τις ΗΠΑ να είναι στην κορυφή και την Ισπανία στη δεύτερη θέση. Η Αυστραλία ανέβηκε οκτώ θέσεις (!) και βρέθηκαν στην πρώτη τριάδα, ενώ η Ελλάδα κέρδισε μία θέση και είναι στην έβδομη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

National League 2 (1ος όμιλος): Τα αποτελέσματα των Play Off

Το πρώτο βήμα έκανε το Αιγάλέω. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα. Στον 1ο όμιλο, το Αιγάλεω…