Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Η δέκατη διαφορετική ομάδα του Παπαντωνίου και οι δύο παίκτες που έχουν αλλάξει περισσότερες φορές ομάδα!

Η δέκατη διαφορετική ομάδα του Παπαντωνίου και οι δύο παίκτες που έχουν αλλάξει περισσότερες φορές ομάδα!

larisa promitheas

Με ένα εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στον φιναλίστ των περσινών τελικών Προμηθέα, θα αρχίσει η ιστορία της Λάρισας στην Basket League. Πρόκειται για την τέταρτη ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη θεσσαλική πόλη στην κατηγορία, μετά τον Γυμναστικό Σύλλογο, την Ολύμπια και τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο.

Στη μοναδική επίσκεψη του στη Λάρισα για την Basket League, ο Προμηθέας νίκησε τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο με 89-81. Ήταν στις 3 Φεβρουαρίου 2018 όταν σημείωσε το διπλό, έχοντας ως κορυφαίους τους Σαλούστρο (18 πόντοι), Φαγιέ (16 πόντοι) και Γκίκα (11π, 10ασ.). Από την άλλη πλευρά κορυφαίος ήταν ένας παίκτης που θα αγωνιστεί και στο ματς του Σαββάτου με την ομάδα της Λάρισας, ο Νώντας Παπαντωνίου με 21 πόντους.

ΛΑΡΙΣΑ

*Ο Νώντας Παπαντωνίου θα παίξει με 10η διαφορετική φανέλα στην Basket League παρότι είναι στα 29 του χρόνια. Έπαιξε κατά σειρά πριν τη Λάρισα με Μαρούσι, ΑΕΚ, Ηλυσιακό, Περιστέρι, Κολοσσό, Προμηθέα, Γυμναστικό Λάρισας Φάρο, ΠΑΟΚ και Πανιώνιο. Έτσι θα γίνει ο 4ος που θα αγωνιστεί με διψήφιο αριθμό ομάδων μετά τους Νίκο Παπανικολόπουλο (12), Σωτήρη Μανωλόπουλο (11) και Νέστορα Κόμματο (10).

*Πέραν του Παπαντωνίου, τη φανέλα του Προμηθέα φόρεσε και ο Τερέλ Παρκς. Ο Αμερικανός σέντερ είχε 98 εύστοχα δίποντα πέρσι και με άλλα δύο θα φτάσει σε τριψήφιο αριθμό. Το ίδιο μπορεί να κάνει εφόσον μαζέψει έξι αμυντικά ριμπάουντ.

*Ένα ριμπάουντ θα είναι αρκετό για τον Πέτρο Μελισσαράτο προκειμένου να φτάσει τα 100 στην κατηγορία.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

*Ο Λάνγκστον Χολ χρειάζεται έναν πόντο για να φτάσει τους 800 και ένα ριμπάουντ για να συμπληρώσει τα 200 στην Basket League.

*Ο Δημήτρης Αγραβάνης βρίσκεται 12 πόντους μακριά από τους 700 στην καριέρα του στην κατηγορία.

*Με ένα αμυντικό ριμπάουντ, ο Λεωνίδας Κασελάκης θα γίνει ο 6ος παίκτης στην ιστορία του Προμηθέα που θα φτάσει σε τριψήφιο αριθμό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…