Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Γκίνζμπουργκ:”Αν έχουμε και τον Βέσελι μπορούμε μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ”

Γκίνζμπουργκ:”Αν έχουμε και τον Βέσελι μπορούμε μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ”

czech republic e1568475106279

Η εθνική Τσεχίας μαζί με αυτή της Πολωνίας αποτελούν δίχως αμφιβολία τις δύο ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού παγκοσμίου κυπέλλου, με τον Ρόνεν Γκίνζμπουργκ να κάνει τον απολογισμό του μετά την 6η θέση που κατάφερε να κατακτήσει η ομάδα του.

Ο τεχνικός των Τσέχων δήλωσε ευχαριστημένος με την πορεία της ομάδας του, ενώ αναφορικά με τις φιλοδοξίες του για το μέλλον είπε ότι αν η ομάδα είναι πλήρης (με τον Βέσελι) τότε μπορεί να πάει για μετάλλιο σε κάποιο Ευρωμπάσκετ.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Αυτό το ματς… Στύψαμε το λεμόνι! Ξεκινήσαμε καλά, αλλά στο τέλος μένει το όμορφο ταξίδι. Κερδίσαμε μεγάλες ομάδες όπως η Τουρκία και η Ελλάδα. Παίξαμε ωραίο μπάσκετ. Είμαι χαρούμενος γιατί το μπάσκετ στην Τσεχία έκανε ένα βήμα προς τα εμπρός, είμαι χαρούμενος και για τον Πάβελ Πούμπρλα που έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι με την εθνική ομάδα. Παίξαμε χωρίς τον MVP Γιαν Βέσελι και δεν μπορούσαμε να έχουμε μεγάλες προσδοκίες, ίσως θα μπορούσαμε όμως να πάρουμε ένα μετάλλιο σε ένα EuroBasket αν ήμασταν πλήρεις».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πάβελ Πούμπρλα ο οποίος δήλωσε:

«Είναι δύσκολο να μιλήσω γι’ αυτό το ματς, διότι ήταν ένα καλό τέλος σε ένα φοβερό τουρνουά για εμάς. Κάναμε φοβερά πράγματα, ενώ δεν περίμενε κανείς να βρεθούμε σε αυτό το ματς. Κάναμε καλή δουλειά σε όλη τη διοργάνωση, γράψαμε ιστορία για την χώρα μας. Ήταν η πρώτη φορά που παίξαμε σε Παγκόσμιο Κύπελλο, τερματίσαμε στην έκτη θέση και θα χρειαστούμε μερικές εβδομάδες για να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Ελπίζω οι επόμενες γενιές να πετύχουν ακόμη περισσότερα στο μέλλον».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…