Κεντρική Ελλάδα Γιάννης Παϊτάρης: “Ο Άθλος Ξάνθης έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης”

Γιάννης Παϊτάρης: “Ο Άθλος Ξάνθης έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης”

O Άθλος Ξάνθης BC είναι από τις ομάδες που “τραβούν” την προσοχή στην Ξάνθη, έχοντας μια πολύ καλή πορεία στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ! Ο νεανικός κορμός, το γενικότερο σοβαρό πλάνο και η οργάνωση αλλά και η στήριξη του κόσμου, είναι κάποια από τα στοιχεία που συνδυάζει ο συγκεκριμένος σύλλογος, τον οποίο καθοδηγεί ο Γιάννης Παϊτάρης. Ο Έλληνας κόουτς εν όψει της έναρξης (2019-20) του πρωταθλήματος ΕΚΑΣΑΜΑΘ μίλησε για τον Άθλο Ξάνθης BC.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

ΕΡ. “Κόουτς, πέρυσι κάνατε την παρθενική σας συμμετοχή στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ κλείνοντας την χρονιά με θετικό πρόσημο και πολύ καλές εντυπώσεις για την συνολική σας πορεία. Φέτος βάζετε τον πήχη ακόμη ψηλότερα;”

Απ. Πράγματι η περσινή χρονιά έκλεισε με άκρως θετικό πρόσημο για την ομάδα μας και αυτό μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο για περισσότερη δουλειά φέτος. Ωστόσο δεν θα έλεγα ότι θέτουμε τον πήχη ψηλότερα αλλά προσπαθούμε συνεχώς να εξελισσόμαστε και να βελτιωνόμαστε.

ΕΡ. ” Παρατηρείται μια τάση στην μεταγραφική περίοδο να έρθουν περισσότεροι Ξανθιώτες στον σύλλογο. Πώς αναλύεται αυτή η τακτική;”

Απ. Η αλήθεια είναι ότι ο αριθμός των Ξανθιωτών μεγάλωσε σε σύγκριση με πέρυσι. Αυτό έγινε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί θέλουμε να αυξήσουμε το ξανθιώτικο στοιχείο στην ομάδα δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε περισσότερα παιδιά της πόλης να αγωνιστούν σε εμάς και δεύτερον γιατί είχαμε ανάγκη από προσθήκες παικτών σε συγκεκριμένες θέσεις και τα παιδιά που αποκτήθηκαν αποτελούν εξαιρετικές επιλογές.

ΕΡ . “Ο Άθλος διακρίνεται για το παρεΐστικο κλίμα του και το ομαδικό πνεύμα συνεργασίας; Πώς το πετύχατε αυτό;”

ΑΠ. Το μυστικό πιστεύω κρύβεται στον αλληλοσεβασμό που τρέφουμε ο ένας για τον άλλον . Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και η ηλικία καθώς τα περισσότερα παιδιά είναι φοιτητές. Οποιοδήποτε μέλος της ομάδας είτε νέο είτε παλιό γνωρίζει ότι θα έχει την απαραίτητη στήριξη από την διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο άλλα και από τους συμπαίκτες του σε ό,τι τον απασχολεί εντός άλλα και εκτός γηπέδου.

ΕΡ . ” Πρόθεσή σας είναι η δημιουργία τμημάτων υποδομής. Θεωρείτε πως μπορείτε να στελεχώσετε με αυτόν τον τρόπο σε βάθος χρόνου την ανδρική σας ομάδα με δικά σας παιδιά; “

ΑΠ. Αυτός είναι και ο κύριος στόχος της διοίκησης. Η δημιουργία τμημάτων υποδομής που θα έχουν σαν στόχο την προώθηση παικτών στην πρώτη ομάδα.

ΕΡ . ” Εντύπωση προκάλεσε η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στα περσινά σας εντός έδρας παιχνίδια. Τι υπόσχεση έχετε να δώσετε στους φίλους της ομάδας για φέτος ; “

ΑΠ. H στήριξη του κόσμου στα περισσότερα παιχνίδια ήταν πραγματικά συγκινητική. Υπήρχαν παιχνίδια ακόμη και εκτός έδρας όπου ερχόντουσαν φίλοι των παιδιών αλλά και της ομάδας για να δουν τον Άθλο. Πιστεύω ότι όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα φεύγουν ικανοποιημένοι από το γήπεδο . Τους χρειαζόμαστε δίπλα μας .

ΕΡ . ” Το πρωτάθλημα ξεκινά σε λίγες ημέρες. Σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκεστε; Και πώς περιμένουν οι παίκτες σας την έναρξη της σεζόν;

ΑΠ. Η ομάδα αυτή την στιγμή βρίσκεται σε καλό επίπεδο βέβαια έχουμε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Νομίζω ότι όλοι ανυπομονούμε για την έναρξη και κατά κύριο λόγο για το πρώτο μας παιχνίδι στο «Φίλιππος Αμοιρίδης» το οποίο θα αποτελεί την έδρα μας για φέτος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/6)

Τα παιχνίδια για το Ακρόπολις ξεχωρίζουν από τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/5). Α…