Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Φουλ του… ρίσκου! Αυτά είναι τα “ψώνια” του ΠΑΟΚ από την ξένη αγορά

Φουλ του… ρίσκου! Αυτά είναι τα “ψώνια” του ΠΑΟΚ από την ξένη αγορά

knowls paok
Ο ΠΑΟΚ “έκλεισε” γρήγορα τους ξένους του και η τελευταία προσθήκη ήταν αυτή του Άαρον Μπεστ. Ετσι, ο “Δικέφαλος” “τελείωσε” με την εξάδα ξένων του και το επόμενο διάστημα θα τους έχει όλους στο κλειστό της Πυλαίας για την προετοιμασία. Όσο για το τι πήρε ο ΠΑΟΚ; Οι “ασπρόμαυροι” φαίνεται να ρισκάρουν… πολύ με τις επιλογές τους. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως ο Κώστας Φλεβαράκης δεν είχε διαθέσιμο μεγάλο μπάτζετ. Μπορεί ως τεχνικός να είχε λόγο στις μεταγραφές, αλλά προφανώς δεν θα έχει αυτός την απόλυτη ευθύνη αν κάποιοι παίκτες δεν του “βγουν”, όταν η απόφαση στελεχών του ΠΑΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια να “μεγαλώσουν” κατά πολύ το μπάτζετ, ήταν ξεκάθαρη λανθασμένη με αποτέλεσμα τώρα να υπάρχουν διάφορα οικονομικά προβλήματα.
Ας δούμε τι “ψώνισε” η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Οι ΤζεΚουάν Λιούις και Ζέιν Νόουλς προέρχονται από ομάδες που έχουν υποβιβαστεί. Ο πρώτος αγωνίστηκε στην Κύμη και ο δεύτερος στην Σάρτρ (Α2 Γαλλίας) . Στον ΠΑΟΚ η πίεση που θα έχουν, προφανώς θα είναι μεγαλύτερη… Δεν έχουν μεγάλη εμπειρία, όπως δεν έχει και ο Αμάνζ Εγκεκέζ ο οποίος πέρυσι έπαιξε στην Ιαπωνία. Και γι’ αυτόν, ο ΠΑΟΚ θα είναι μια πιο δύσκολη αποστολή… Από εκεί και πέρα, ο Αντουέιν Ουίγκινς γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα, άρα ξέρει τι εστί ΠΑΟΚ και ποιες είναι οι απαιτήσεις του αλλά την σεζόν 2018-19 δεν έδειξε… πολλά στοιχεία στον Ήφαιστο Λήμνου. Στο Λαύριο όντως είχε κάνει καλή σεζόν την περίοδο 2017-18 αλλά πέρυσι (2018-19) “έπεσε” αισθητά έχοντας μόλις 5,2 πόντους μέσο όρο.
Σε ό,τι αφορά τον Άνταμ Σμιθ, έπαιξε στη Σαλόν και αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στο Champions League, αλλά γενικά δεν αγωνίστηκε σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Πέρυσι τελείωσε την σεζόν στην Α2 Ιταλίας… Όσο για τον Άαρον Μπεστ; Φαίνεται η πιο… νορμάλ περίπτωση ξένου που απέκτησε ο ΠΑΟΚ. Αυτός την περασμένη περίοδο έπαιξε στο πρωτάθλημα της Γερμανίας, με την Λούντβιγκσμπουργκ. Παράλληλα αγωνίστηκε και στο Champions League.
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…