Κεντρική Basket League Ρέθυμνο Ξεκίνησε η σκληρή δουλειά στο Ρέθυμνο! (pic)

Ξεκίνησε η σκληρή δουλειά στο Ρέθυμνο! (pic)

rethymno1

Ξεκίνησε και επίσημα σήμερα η προετοιμασία του Ρεθύμνου ενόψει της νέας σεζόν με την πρώτη προπόνηση να λαμβάνει χώρα στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Η σκληρή δουλειά ξεκίνησε από σήμερα για το Ρέθυμνο Cretan Kings, με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ να πραγματοποιούν την πρώτη τους προπόνηση στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη».

Η σεζόν 2019/20 άρχισε και επίσημα από σήμερα για την ομάδα μας, η οποία θέλει να είναι πανέτοιμη για τη νέα αγωνιστική περίοδο στην Basket League και το Κύπελλο Ελλάδας. Το «παρών» στην πρώτη προπόνηση έδωσαν οι παίκτες μας, με τον προπονητή Βαγγέλη Ζιάγκο να δίνει τις πρώτες οδηγίες, ενώ στο πλευρό του θα έχει τον Σταύρο Μυκονιάτη και τον Δημήτρη Μητρόπουλο. Την εκγύμναση των αθλητών έχει αναλάβει για μία ακόμα χρονιά ο γυμναστής Χρήστος Μαραυγάκης, ενώ δίπλα στους αθλητές θα βρίσκονται καθημερινά ο τιμ μάνατζερ Γιώργος Κούμουλος, ο φυσικοθεραπευτής Μάρκος Τζωρτζινάκης και ο φροντιστής Γιάννης Σταυριδάκης.

Το «παρών» στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» έδωσε επίσης ο Β’ Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Τάσος Τριαντάφυλλος, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ρέθυμνο BC Γιάννης Καλαϊτζάκης, ο ιατρός Αντώνης Παπουτσιδάκης, η «φωνή» της ομάδας μας Στέλιος Σαμψών και αρκετοί φίλοι, οι οποίοι γνωρίστηκαν με τους νέους παίκτες μας, τους καλωσόρισαν στην οικογένεια του Ρέθυμνο Cretan Kings και τους ευχήθηκαν καλή αρχή.

ΖΙΑΓΚΟΣ: «ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ»

Στις πρώτες του δηλώσεις για την περίοδο 2019/20, ο προπονητής της ομάδας μας, Βαγγέλης Ζιάγκος μίλησε για το ρόστερ και έθεσε ως στόχους την γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής και την ανάδειξη παικτών. «Είναι άλλη μία ιδιαίτερη χρονιά για τον οργανισμό που λέγεται Ρέθυμνο Cretan Kings. Ιδιαίτερη με την έννοια ότι έχει επιλεγεί φέτος ένα μοντέλο στελέχωσης του ρόστερ, με παιδιά που έχουν όλοι κοινό παρονομαστή τη νεαρή ηλικία, το υψηλό κίνητρο και το ταλέντο περισσότερο, παρά την εμπειρία, το μεγάλο βιογραφικό και την αναγνωρισιμότητα στον μπασκετικό χάρτη. Αυτό είναι και για μας ως τεχνικό επιτελείο μία τεράστια πρόκληση που μας υποχρεώνει να προσανατολίσουμε τη δουλειά μας σε δύο στόχους. Ο ένας είναι να εξασφαλίσουμε την παραμονή στην κατηγορία όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ο άλλος η προαγωγή στην ελληνική και τη διεθνή αγορά μπασκετικού ταλέντου. Τόσο των νεαρών ξένων που ήρθαν στην ομάδα φέτος, όσο και του Έλληνα μπασκετμπολίστα».
Σχετικά με το ξεκίνημα της προετοιμασίας νωρίτερα από άλλες χρονιές, τόνισε: «Η αρχική ημερομηνία για την έναρξη της προετοιμασίας ήταν για μία εβδομάδα αργότερα. Με τη νέα ημερομηνία έναρξης πρωταθλήματος τραβήξαμε και μεις την προετοιμασία μας μία εβδομάδα νωρίτερα σε συνδυασμό με το γεγονός που είμαστε μία ομάδα φρέσκια, νεανική που απαιτείται σαφώς περισσότερος χρόνος δουλειάς, και δημιουργίας κλίματος συνοχής και καλής χημείας».
Για το φετινό πρωτάθλημα και αν θα είναι εξίσου ανταγωνιστικό με το περσινό, σημείωσε: «Θεωρώ πως το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ελαφρώς ανταγωνιστικότερο στις ομάδες που κινούνται μεταξύ πλέι οφ και 4άδας. Οι υγιείς οργανισμοί με μεγάλα μπάτζετ φαίνονται από τις πρώτες κινήσεις τους ότι έχουν βάλει ψηλούς στόχους. Ο Κολοσσός που υποβιβάστηκε φέτος έχει μπει δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι. Ο Ηρακλής δείχνει αποφασισμένος να κινηθεί στα υψηλά στρώματα, ο Ήφαιστος παραμένει μία υγιής δύναμη οικονομικά και αγωνιστικά. Η ΑΕΚ και ο Προμηθέας είναι ομάδες που θα δηλώσουν υποψηφιότητα για μία θέση στον τελικό. Το Περιστέρι στην περσινή λογική άρα νομίζω ότι εκεί επικεντρώνεται το ενδιαφέρον».
Ο τεχνικός της ομάδας μας ολοκλήρωσε με την καθιερωμένη ευχή, λέγοντας: «Η ευχή μου είναι να ολοκληρώσουμε τη σεζόν χαμογελαστοί όπως ακριβώς ξεκινάμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…