Κεντρική Ελλάδα Εθνικές «Θα νικήσουμε και πάλι, είμαι σίγουρος»

«Θα νικήσουμε και πάλι, είμαι σίγουρος»

pai2

Η Εθνική Παίδων έκανε την πρώτη της νίκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ο Γιώργος Πετανίδης ήταν ένας από τους τέσσερις παίκτες της ελληνικής ομάδας που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων. Τα χαμόγελα έκαναν την εμφάνισή τους, αλλά ο ίδιος προτιμά να μην ξεχνά ούτε τα άσχημα της πρεμιέρας απέναντι στη Σερβία.

«Θα νικήσουμε και πάλι, είμαι σίγουρος, αλλά δεν ξεχνάμε και το χθεσινό παιχνίδι. Θα κρατήσουμε πράγματα που κάναμε καλά από τη νίκη, όμως θα πρέπει να κρατάμε στο μυαλό μας και όσα κάναμε λάθος απέναντι στη Σερβία για να έρθει η ήττα. Θα δούμε τα λάθη μας και θα προχωρήσουμε».

Το επόμενο βήμα σε αυτό το «θα προχωρήσουμε» ακούει στο όνομα της Γαλλίας: «Είναι μια πολύ αθλητική ομάδα. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να πάρουμε τα ριμπάουντ. Πρέπει να το προσέξουμε το κομμάτι αυτό, γιατί δεν τα έχουμε πάει καλά ως τώρα. Μετά απαιτείται φυσικά καλή άμυνα. Αν μπουν και τα σουτ θα είναι όλα καλύτερα. Θέλουμε να γυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα με ψηλά το κεφάλι».

Η ομάδα προετοιμάζεται αρκετό καιρό και παρά το ότι είναι το πρώτο τουρνουά για τους νεαρούς διεθνείς, νιώθουν ήδη κοντά ο ένας στον άλλον: «Είμαστε ενάμιση μήνα μαζί, όλη μέρα μαζί. Νιώθουμε πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, μαθαίνουμε να βρίσκουμε ο ένας τον άλλον στο γήπεδο και προχωράμε μαζί. Θα ήθελα εδώ στο σημείο αυτό να πω πως κάθε νίκη μας την αφιερώνουμε και στον κ. Λάζαρο (Σαββίδη), ο οποίος εξαιτίας ενός σοβαρού οικογενειακού θέματος δεν μπόρεσε να έρθει μαζί μας. Ήταν κοντά μας σε όλη την προετοιμασίας και μας βοήθησε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…