Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Στο ίδιο τουρνουά Προμηθέας και ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

Στο ίδιο τουρνουά Προμηθέας και ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

giatras

Ο Προμηθέας Πάτρας όλα τα προηγούμενα χρόνια με τις διαδοχικές ανόδους του στις κατηγορίες μας είχε πείσει ότι είναι σε καλό δρόμο.

Πέρσι έφτασε μέχρι τα τελικά του πρωταθλήματος και λόγω της απουσίας του Ολυμπιακού πολλοί δεν το μέτρησαν όσο θα έπρεπε.

Το γεγονός όμως ότι θα συμμετάσχει στο τουρνουά προς τιμήν του Αλεξάντερ Γκομέλσκι με αντιπάλους την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τον Ολυμπιακό και την Ούνικς Καζάν αποδεικνύει ότι όλη η Ευρώπη τον σέβεται.

Το τουρνουά από μόνο του δείχνει την αλλαγή πορείας των πατρινών, με τους αντιπάλους να το επιβεβαιώνουν.

Αναλυτικά:

Την σημαντική ευκαιρία, αλλά και την μεγάλη τιμή να συμμετάσχει σ’ ένα από τα σημαντικότερα διεθνή τουρνουά προετοιμασίας θα έχει ο Προμηθέας Πάτρας που προσκλήθηκε και θα λάβει μέρος στο «Gomelsky Cup» 2019, μαζί με την διοργανώτρια του τουρνουά και πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣ.Σ.ΚΑ. Μόσχας, την Ούνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη και τον Ολυμπιακό. To τουρνουά θα διεξαχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Μόσχα και θ’ αποτελέσει ένα εξαιρετικά δυνατό τεστ στα πλαίσια της προετοιμασίας της ομάδας της Πάτρας για την νέα αγωνιστική χρονιά και την συμμετοχή της σε Πρωτάθλημα (Basket League) και Κύπελλο Ελλάδας, καθώς και την παρθενική της συμμετοχή στο 7DAYS EuroCup.

Το τουρνουά διοργανώνεται ανελλιπώς από το 2008 και μετά στην Μόσχα, στην μνήμη του θρύλου του μπάσκετ και μέλος του Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, Αλεξάντερ Γκομέλσκι, που απεβίωσε το 2005. (Οι παλιότεροι θα τον θυμούνται ως προπονητή της Ε.Σ.Σ.Δ. στον αξέχαστο Τελικό του 1987 κόντρα στην Ελλάδα, στο ΣΕΦ, αλλά και ως χρυσό Ολυμπιονίκη στη Σεούλ το 1988, που ήταν οι τελευταίες του διακρίσεις σε μια καριέρα γεμάτη τίτλους και ξεχωριστά επιτεύγματα). Διεξάγονται 2 ημιτελικοί, με τους νικητές ν’ αγωνίζονται στον Τελικό του τουρνουά και τους ηττημένους στον μικρό τελικό.

Ενδεικτικό της αξίας του τουρνουά είναι πως στις 6 από τις 11 διοργανώσεις πήρε μέρος η ομάδα που, τελικά, κατέκτησε την Ευρωλίγκα στο τέλος της σεζόν: ο Παναθηναϊκός το 2008-09 και το 2010-11, ο Ολυμπιακός το 2012-13, η Μακάμπι το 2013-14 και η ΤΣ.Σ.ΚΑ το 2015-16 και 2018-19, ενώ πέρσι το ζευγάρι του Τελικού του τουρνουά (ΤΣ.Σ.ΚΑ . – Εφές) ήταν ίδιο με αυτό του Τελικού της Ευρωλίγκας!

Ο Προμηθέας θα γίνει μόλις η 3η ελληνική ομάδα (μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό) και μόλις η 10η εκτός Ρωσίας που θα συμμετάσχει στο Τουρνουά (μετά τις 2 Ελληνικές, τις τουρκικές Φενέρ, Εφές και Νταρουσάφακα, τις λιθουανικές Ζαλγκίρις και Ρίτας, την σερβική Παρτιζάν και την ισπανική Μπασκόνια)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…