Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Σκουρτόπουλος: «Δεν είναι δύσκολο για έναν προπονητή να κοουτσάρει τον Αντετοκούνμπο»

Σκουρτόπουλος: «Δεν είναι δύσκολο για έναν προπονητή να κοουτσάρει τον Αντετοκούνμπο»

skourtopoulos ethniki

Τη δική της media day είχε στο Ηράκλειο η Εθνική Ανδρών, η οποία προετοιμάζεται για το τουρνουά Aegean.

Όσα δήλωσε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος:

«Βρισκόμαστε στην αγαπημένη μου Κρήτη, όλων αγαπημένη. Τα πρώτα δείγματα είναι πολύ καλά. Είμαστε πολύ τυχεροί, γιατί έχουμε πολύ υψηλό επαγγελματικό επίπεδο στην ομάδα. Τα παιδιά ήταν έτοιμα με το «καλημέρα» Αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε είναι μια ζεστή ατμόσφαιρα, ώστε ο καθένας να μπορεί να δουλέψει στο μάξιμουμ και μέσα από τη δουλειά αυτή να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Όπως άλλες φορές που διαλέγαμε ένα μέρος στο βουνό για προετοιμασία, αυτή τη φορά θέλαμε ένα μέρος που θα ένιωθαν όλοι καλά, ευχάριστο και να δουλέψουν στη μεγαλύτερη δυνατή πίεση. Αυτό το έχουμε πετύχει. Δουλέψαμε πολύ καλά αυτή την εβδομάδα και με τα φιλικά που έρχονται πιστεύω πως θα κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ναι, δεν είναι κάτι σοβαρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Θα μείνει προληπτικά σήμερα και αύριο εκτός προπονήσεων, εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας, γιατί ταλαιπωρήθηκε πολύ και στα δύο φιλικά θα είναι κανονικά. Ο Γιάννης είναι ένας επαγγελματίας υψηλότατου επιπέδου, ξέρει να προσέχει τον εαυτό του μόνος του. Εμείς είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε ότι βοήθεια χρειάζεται, με σκοπό να λειτουργήσει όσο καλύτερα γίνεται η ομάδα.

Δεν είναι δύσκολο για έναν προπονητή να κοουτσάρει τον Γιάννη. Κατ’ αρχάς είναι μεγάλη χαρά, γιατί είναι ένας παίκτη που σε βοηθάει πάρα πολύ να κάνεις τη δουλειά σου με τον τρόπο που αυτός λειτουργεί και δεύτερον είναι ένας MVP του ΝΒΑ, δεν έχουμε την τύχη στα μέρη μας να έχουμε συχνά τέτοιες καταστάσεις. Είναι όμως ένα παιδί που έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και αυτόματα μπαίνοντας στην ομάδα και γενικό βρισκόμενος στην Ελλάδα, προσαρμόστηκε στα δεδομένα τα δικά μας. Αυτό είναι πιστεύω και το μεγαλείο του Γιάννη. Ο χαρακτήρας του είναι αυτός που τον κάνει να ξεχωρίζει και στη συνέχεια το μπασκετικό του ταλέντο, γιατί ο συνδυασμός αυτών είναι που τον αναδεικνύει MVP.

Πρώτος στόχος μας εμάς είναι να είμαστε στους οχτώ. Να είμαστε υγιείς, να είμαστε όλοι εκεί, να μην υπάρχει απώλεια και εκεί να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω. Το Παγκόσμιο φέτος είναι δύσκολο, ίσως το δυσκολότερο που έχει γίνει ποτέ, το λένε όλοι. Οπότε οι ομάδες που θα βρίσκονται στις οχτώ είναι όλες ικανές να φτάσουν σε μια διάκριση. Οι λεπτομέρειες, η κατάσταση στην οποία θα βρεθεί ο καθένας, τα εσωτερικά που ίσως υπάρχουν ή δεν υπάρχουν σε κάποιες ομάδες, όλα αυτά θα μετρήσουν για να ξεχωρίσει η ομάδα που θα πάει καλύτερα. Θεωρώ πως κι εμείς θα είμαστε στο γκρουπ αυτό.

Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια, δεν το ήξερα, γιατί είμαστε και σε μια κορύφωση της τουριστικής περιόδου και βέβαια εδώ οι δουλειές τρέχουν. Εμείς, τα δύο χρόνια που λειτουργούμεμε βάση την Κρήτη, ήταν μια απόφαση που μας δικαίωσε 110%. Ο κόσμος, η συμπεριφορά, η ποιότητα δουλειάς που γίνεται εδώ ήταν εξαιρετικά όλο αυτό το διάστημα και θέλαμε η πρώτη παρουσία της ομάδας να γίνει εδώ. Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα τουρνουά, δυστυχώς είναι οι ημερομηνίες τέτοιες, που πολλές ομάδες κάνουν στις χώρες τους τουρνουά και δεν μας βόλεψε να φέρουμε τουλάχιστον μία ακόμη ομάδα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Ο Παναγιώτης Φασούλας «ενώνει» το (πραγματικό) μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος επιχείρησε να κ…