Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται”

“Να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται”

AEK proetoimasia e1567446939532

Να φτάσει η ΑΕΚ όσο πιο ψηλά γίνετε, δήλωσε ότι θέλει ο προπονητής της ερωτώμενος για τους στόχους της για την νέα σεζόν, στο πλαίσιο της media day της ομάδας.  O τεχνικός της ένωσης, τόνισε ότι δεν υπάρχει ταβάνι και η ομάδα θέλει να έχει καλά αποτελέσματα σε όλες τις διοργανώσεις.

Παράλληλα, αναφορικά με την πορεία της προετοιμασίας των κιτρινόμαυρων, το βασικό στάδιο της οποίας ολοκληρώθηκε, τόνισε ότι απαιτείται χρόνος για να αποκτήσει η ομάδα την απαραίτητη χημεία, καθώς υπάρχουν αρκετά νέα πρόσωπα.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας για να το μπορέσουμε να το βγάλουμε στο παρκέ χρειάζεται πάρα πολλές εργατοώρες και πάρα πολλή σκληρή δουλειά. Θέλουμε να παίξουμε όσο μπορούμε πιο σύγχρονα, να είμαστε γρήγοροι σε άμυνα και επίθεση. Να έχουμε καλές αποφάσεις, καθαρές επιλογές και να δημιουργήσουμε μία ομάδα η οποία σε οποιοδήποτε γήπεδο θα μπορεί να είναι ανταγωνιστική και να διεκδικεί νίκες».

Για τις μεταγραφές: «Τις περισσότερες φορές κάποιες καταστάσεις μπορεί να σου αλλάξουν το σκεπτικό. Σχεδόν στο μέγιστο βαθμό οι πρώτες μας επιλογές αποκτήθηκαν, δηλαδή στελεχώσαμε την ομάδα με τους βασικούς μας παίκτες. Σίγουρα υπήρξαν κάποια απρόοπτα που άλλαξαν την σκέψη μας αλλά θεωρώ ότι έχουμε γεμάτο ρόστερ, σημαντικό και ικανοποιητικό αριθμό παικτών. Το πιο δύσκολο τώρα είναι να συνθέσουμε όλους μαζί, να παίζουμε το ίδιο και να σκεφτόμαστε το ίδιο. Γι’ αυτό, επαναλαμβάνω, όταν έχεις τόσους πολλούς καινούριους παίκτες και παιδιά με ποιότητα θα πρέπει όλες οι συνήθειες να γίνουν ένα, να υποχωρήσουν κάπου οι παίκτες, κάπου εμείς και να συνθέσουμε την ομάδα που θέλουμε».

Για τους στόχους: «Οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι σχεδόν κάθε καλοκαίρι. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που δημιουργείται σχεδόν κάθε χρόνο για να πρωταγωνιστεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση συμμετέχει. Το ίδιο συμβαίνει και φέτος, δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Αφού δημιουργήσουμε κατάλληλη χημεία και ρόλους, θέλουμε να διεκδικήσουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε όλες τις διοργανώσεις. Όσο πιο ψηλά, τόσο πιο καλά για μας».

Για το τι θα ήθελε να συμβεί: «Θα ήθελα με ένα μαγικό ραβδί να αλλάξει η χημεία. Όταν υπάρχουν τόσες πολλές αλλαγές, προσωπικότητες και φιλοσοφίες, δεν είναι εύκολο να αλλάξει από την μία μέρα στην άλλη, θα χρειαστεί χρόνος. Πάρα πολλή δουλειά, να βάλουμε όλοι το “εγώ” μας από κάτω ώστε την ποιότητα σαν παίκτες να την κάνουμε ομαδική ποιότητα. Σε αυτό θα επιμείνουμε πάρα πολύ».

Για την δημιουργία: «Υπάρχει ένα δεδομένο, ότι είχαμε πρόβλημα με τον Ρέι και δεν ακολούθησε όλο το πρόγραμμα της ομάδας. Χθες χτύπησε ο Ρος (29/8), δεν έχουμε δει όλη την ομάδα στο γήπεδο, οπότε δεν μπορώ να απαντήσω 100% συνέπεια στο κομμάτι της δημιουργίας. Έχουμε παιδιά με δυνατότητα στην εκτέλεση και ο πρώτος στόχος είναι να αποφασίζουμε-εκτελούμε σωστά. Θέλουμε την ποιότητα των παικτώ μας στο κομμάτι της εκτέλεσης, αλλά θέλουμε αυτή η ποιότητα να βγει αν δεν έχουμε κάτι στην δημιουργία. Θέλουμε πρώτα να δημιουργήσουμε, να εκτελέσουμε και μετά να πάμε στην ατομική φάση».

  • ΑΕΚ

    Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

    Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Λαύριο. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Λαύριο στον τρίτο …
  • McRae Μαρούσι - ΑΕΚ

    Μαρούσι – ΑΕΚ 82-90

    Πέρασε από το Μαρούσι και… πετάει στην εξάδα η ΑΕΚ Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρ…
  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Στα έξι ανέβηκαν τα ban

    Ένα ακόμη ban πρόσθεσε η ΑΕΚ. Επέστρεψε στους εφιάλτες της η ΑΕΚ. Όπως ενημέρωσε η FIBA, α…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…