Κεντρική Ελλάδα Ολοκληρώθηκαν οι διοργανώσεις μπάσκετ της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών

Ολοκληρώθηκαν οι διοργανώσεις μπάσκετ της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών

LOGO athitikis enoseis

Ολοκληρώθηκαν και φέτος οι διοργανώσεις της  Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, με το σωματείο να κάνει τον απολογισμό της χρονιάς.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος είναι ένα σωματείο που σκοπό έχει την ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους και την εξάσκηση των Ελλήνων αστυνομικών. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι όλες οι διοργανώσεις γίνονται εκτός χρόνου υπηρεσίας των αστυνομικών και δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός καθώς όλα τα έσοδα προκύπτουν από τις εισφορές των μελών και χορηγίες φίλων.

Στις διοργανώσεις της καλαθοσφαίρισης αγωνίζονται ανά την επικράτεια περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη, και διοργανώνονται περίπου 450 αγώνες καλαθοσφαίρισης.

Την εφετινή αγωνιστική περίοδο πραγματοποιήθηκε ρεκόρ διοργανώσεων καθώς έλαβαν χώρα το 18ο Πρωτάθλημα, το 12ο Κύπελλο και το 6ο Κύπελλο Φιλίας αστυνομικών υπηρεσιών Νομού Αττικής, το 1ο Παγκρήτιο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης καθώς και το 7ο Πρωτάθλημα και το 1ο Κύπελλο αστυνομικών υπηρεσιών Θεσσαλονίκης.

Στη διοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Αττικής θριαμβεύτρια αναδείχτηκε η ομάδα του Α.Τ. Πεντέλης καθώς κατέκτησε τόσο το 18ο Πρωτάθλημα όσο και το 12ο Κύπελλο φθάνοντας στις 10 κατακτήσεις στις 12 διοργανώσεις. Το Τ.Α. Αγίου Δημητρίου έμεινε με τη χαρά της συμμετοχής στους τελικούς των δύο διοργανώσεων κατακτώντας τη δεύτερη θέση σε αυτές. Την τρίτη και τέταρτη τιμητική θέση κατέκτησαν οι ομάδες της Υ.Κ.Α. και της Οικονομικής Αστυνομίας.

Το 6ο Κύπελλο Φιλίας, το οποίο διοργανώνεται ανάμεσα στις ομάδες που δεν συμμετέχουν στην τελική φάση του πρωταθλήματος, κατέκτησε η ομάδα της Δ.Α.Ε.Α. έναντι της Τροχαίας Ν/Α Αττικής.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε δύο φορές η μάχη του Α.Τ. Καλαμαριάς με το Τ.Α. Ωραιοκάστρου, με τους δύο μονομάχους να αναδεικνύονται ισόπαλοι  με μία νίκη ο καθένας, καθώς το Α.Τ. Καλαμαριάς κατέκτησε το 7ο Πρωτάθλημα αστυνομικών υπηρεσιών Θεσσαλονίκης και το Τ.Α. Ωραιοκάστρου το 1ο Κύπελλο. Την τρίτη και τέταρτη θέση του πρωταθλήματος κατέκτησαν οι ομάδες της Δ/νσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσ/νίκης και της ΔΙ.ΑΣ. (Ανατολικού Τομέα) αντίστοιχα.

Μπάσκετ παίζουν όμως και στην Κρήτη πλέον, μετά την επαναλειτουργία του Παραρτήματος Κρήτης, μίας εξαιρετικής πρωτοβουλίας του Προέδρου της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Γιώργου Τζατζάκη. Ιστορία λοιπόν έγραψε η Δ.Α. Ρεθύμνου η οποία κατέκτησε το 1ο Παγκρήτιο Πρωτάθλημα έναντι της Ε.Α.Υ. Ν. Χανίων. Η Ε.Α.Υ. Ν. Ηρακλείου κατέλαβε την Τρίτη θέση και η Δ.Α. Χανίων την τέταρτη.

Όλοι οι συμμετέχοντες αστυνομικοί διακρίθηκαν στη διάρκεια του χρόνου για την προσπάθεια που κατέβαλαν, προσφέροντας τα μέγιστα στην καλλιέργεια και ανάπτυξη του αστυνομικού αθλητικού πνεύματος, στην προβολή των αξιών και των αρχών του αθλητισμού και στην προβολή του «Ευ αγωνίζεσαι», αποσπώντας ευμενή σχόλια από όλους όσους παρακολούθησαν τους αγώνες».

«Ως Πρόεδρος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της Ένωσής μας, τα οποία κατά τον ελεύθερό τους χρόνο αφιερώνουν προσπάθεια στις δράσεις μας. Θα πρέπει να συγχαρώ επίσης τα μέλη των επιτροπών που ασχολήθηκαν για την πραγματοποίηση των πρωταθλημάτων, χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε αυτά τα επίπεδα διοργανώσεων. Τα πρωταθλήματα δεν επηρέασαν την άσκηση καθηκόντων των αθλητών αστυνομικών αφού οι αγώνες έγιναν σε ημέρες και ώρες που οι συμμετέχοντες δεν είχαν υπηρεσία.

Οι δράσεις μας δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν δίχως την οικονομική βοήθεια φίλων της αστυνομίας, όπως της εταιρείας ALTION, της εταιρείας ΚΙΜΒΟ και φυσικά του μέγα χορηγού των διοργανώσεων μας Ελληνικών Πετρελαίων Α.Ε.. Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν για τη δυνατότητα που προσέφεραν στην εκτός ωραρίου άθληση των Ελλήνων αστυνομικών» δήλωσε ο Πρόεδρος Α/Α’  Γιώργος Τζατζάκης ο οποίος έχει συντελέσει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του Αστυνομικού αθλητισμού.

Εξέχουσα σημασία στις διοργανώσεις της Α.Ε.Α.Ε. αποτελούν οι ανθρωπιστικές της δράσεις, με ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοβουλία στήριξης του «Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Ορίζοντες», όπου τα  μέλη του κέντρου ανέλαβαν τη δημιουργία περίπου 1.000 μεταλλίων για όλες τις διοργανώσεις του αγωνιστικού έτους 2018-2019.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Παραδόθηκε η ΚΥΑ για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Παραδόθηκε η ΚΥΑ ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων για τα γήπεδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλ…