Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Μαντζούκας:”Να χαρούμε το τουρνουά ως το τέλος”

Μαντζούκας:”Να χαρούμε το τουρνουά ως το τέλος”

lefteris mantzoukas ethniki paides ellada gallia

Άγγιξε τη νίκη, αλλά άφησε να της ξεφύγει στο τελευταίο πεντάλεπτο απέναντι στη Γαλλία η Εθνική Παίδων. Ο Λευτέρης Μαντζούκας προτιμά όμως να βλέπει τα πράγματα και από τη θετική πλευρά τους, παρά την ήττα.

«Δεν μπήκαν κάποια σουτ, ήμασταν άστοχοι σε καθοριστικά σημεία, αλλά γενικά τα πήγαμε πολύ καλά. Αυτό που προέχει πλέον είναι να δούμε το πρώτο χιαστί παιχνίδι που μας περιμένει. Ξέρουμε πολύ καλά πως κρίνει πάντα πολλά σε ένα τουρνουά. Πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουμε τη Λιθουανία, μια ομάδα με την οποία ήδη αναμετρηθήκαμε στο Μπακού. Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, θα προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα, θα ακούσουμε τι έχει να μας πει ο κόουτς και θα παρουσιαστούμε έτοιμοι».

Ο ίδιος τονίζει πως «προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου κάθε φορά» για να απαντήσει σχετικά με τη μεγάλη διαφορά ύψους που υπήρχε με τη Γαλλία: «Όλοι κοιτάμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Δεν βλέπουμε αν κάποιος είναι πιο ψηλός ή πιο κοντός. Κάνουμε ότι καλύτερο και ναι, μπορεί να κουράζει περισσότερο να παίξεις άμυνα σε μια ομάδα γενικά πιο ψηλή από σένα κατά πολύ, αλλά γι’ αυτό παίζουμε μπάσκετ. Το αγαπάμε και είμαστε εδώ να παίζουμε με μυαλό, αλλά και ψυχή και καρδιά για σαράντα λεπτά».

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ούντινε είναι το πρώτο στο οποίο παίρνει μέρος ο Μαντζούκας, ο οποίος το χαίρεται: «Είναι πολύ ωραίο τουρνουά. Βλέπεις όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ της ηλικίας μας. Είναι όμως και μια μεγάλη ευκαιρία να πάμε καλά, όσο πιο ψηλά μπορούμε για να το χαρούμε ως το τέλος του».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…