Κεντρική Basket League ΑΕΚ Λαρεντζάκης: “Ευχαριστώ την ΑΕΚ, ήθελα να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο”

Λαρεντζάκης: “Ευχαριστώ την ΑΕΚ, ήθελα να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο”

larentzakis aek

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης εξήγησε τον λόγο που αποχώρησε από την ΑΕΚ, τονίζοντας ότι επιθυμεί να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ ΦΜ για:

-την παρουσία του στα «παράθυρα» με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Εθνική: «Περάσαμε πολύ όμορφα στα παράθυρα και τα καταφέραμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, γιατί στην αρχή υπήρχε μια αναταραχή με το νέο σύστημα της FIBA. Όμως φέραμε εις πέρας την αποστολή μας και προκριθήκαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

-την προσαρμογή του σε αναβαθμισμένο ρόλο στην Εθνική: «Με βοήθησε πολύ η παρουσία μου στην προετοιμασία της Εθνικής το 2017. Ήμουν δίπλα σε μεγάλους παίκτες και προσαρμόστηκα για να μπορέσω να προσφέρω πραγματικά στα προκριματικά».

-την άνοδο στην καριέρα του την τελευταία διετία: «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Μέσα σε δύο χρόνια συνέβησαν πολλά. Δεν κατάλαβα καλά-καλά πώς πέρασαν αυτά τα δύο χρόνια, γιατί οι εικόνες και τα συναισθήματα είναι σαν χθες. Νιώθω ευλογημένος που τα έζησα όλα αυτά, και την πορεία με την Εθνική στα προκριματικά και τα τρόπαια που κατακτήσαμε με την ΑΕΚ».

-τη σχέση του με Βασιλόπουλο και Μπουρούση: «Έχουμε τρομερή σχέση με τον Παναγιώτη και έξω από το γήπεδο. Είναι σαν… μπαμπάς μου. Με γνωρίζει από μικρό και με έχει βοηθήσει. Για τον Μπουρούση είμαι ό,τι πιο κοντινό του ίσως, από ό,τι λένε και οι άλλοι (γέλια). Είναι δύο παιδιά που έχουν καριέρα 20 ετών πίσω τους και ό,τι μου λένε το ακούω με προσοχή».

-τα στοιχεία που θα έπαιρνε από τους δύο «παλιούς»: «Θέλω την υπομονή του Βασιλόπουλου και το πάθος του Μπουρούση».

-τον ανταγωνισμό για τις θέσεις των γκαρντ στην Εθνική: «Όλοι οι παίκτες είμαστε σε υψηλό επίπεδο. Ο κόουτς σίγουρα θα έχει δύσκολο έργο, αλλά όποιοι κι αν επιλεγούν στη δωδεκάδα θα είναι για καλό της Εθνικής».

-το αν τον αγχώνει ότι ακόμη δεν έχει βρει ομάδα: «Λόγω της παρουσίας μου στην Εθνική δεν το σκέφτομαι καν. Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκεσαι στην ομάδα αυτή και δεν με απασχολεί καθόλου. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους μάνατζέρ μου, εκείνοι το χειρίζονται το θέμα και εγώ είμαι προσηλωμένος στην προετοιμασία της Εθνικής».

-το αντίο του στην ΑΕΚ: «Με την ΑΕΚ έχω ζήσει πάρα πολύ όμορφες στιγμές. Κατακτήσαμε τίτλους, δέθηκα με τον κόσμο και υπήρχε μια πολύ καλή σχέση. Ο κόσμος κατανοεί όταν ένας παίκτης έχει φιλοδοξία να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο. Μακάρι να μπορούσε να μου το προσφέρει αυτό η ΑΕΚ και να ήμουν με την ΑΕΚ σε αυτό το επίπεδο. Όμως οι καιροί είναι δύσκολοι και για να παίξει μια ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο χρειάζεται ένα πολύ μεγάλο μπάτζετ. Θέλω να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Η ΑΕΚ με έβαλε στο υψηλό επίπεδο και την ευχαριστώ για όλα. Η πόρτα δεν έχει κλείσει, έφυγα σαν φίλος, με πολύ καλές συνθήκες, και με τον πρόεδρο και με όλους. Μιλάμε ακόμη και τώρα και τους ευχαριστώ πολύ για όσα μου πρόσφεραν».

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…