Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Λάμψη στα μάτια τους!

Λάμψη στα μάτια τους!

neoibolos

Τα διαπιστευτήρια ενός συνόλου δίνονται πάντα μέσα στο γήπεδο. Μια ομάδα μπορεί να μην είναι η καλύτερη σε ταλέντο ή μπόι, αλλά όταν μιλάει η γλώσσα της ψυχής τότε το αποτέλεσμα γιγαντώνεται!

Η Ελλάδα έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη επί της Φινλανδίας μαζί με την πρόκριση στους προημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 στο Βόλο.

Οι παίκτες έβγαλαν αντίδραση και πάθος στο τελευταίο δεκάλεπτο, δείχνοντας πως οι φιλοδοξίες είναι υψηλές.

Με τεράστια ανατροπή (τελείωσε το ματς με επιμέρους 29-4), η Εθνική Εφήβων προκρίθηκε στην 8άδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και τώρα έχει μπροστά της την Λιθουανία (21:15) σε ένα ματς που θα κρίνει ποιος θα προκριθεί στην τετράδα.

Νικολαΐδης και Ρογκαβόπουλος είναι μακράν οι κορυφαίοι παίκτες αυτής της φουρνιάς και φυσικά θα πρέπει να αντικαταστήσουν και τον τραυματισμένο Κλωνάρα.

Ηρθαμε για το χρυσό μετάλλιο” έλεγε με πολύ μπασκετικό θράσος ο πρώτος εκ των τριών παραπάνω, που φαίνεται να είναι ένα γκαρντ γεμάτο υποσχέσεις. Πέρσι το καλοκαίρι, ο μπαμπάς…Σωτήρης περίμενε τον Αλέξανδρο στο αεροδρόμιο. Η αφεντιά μας υποδεχόταν κάποιον Αμερικανό στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”. “Τί γίνεται με τον μικρό;“, τον ρώτησα για να μάθω… “Εμείς είμαστε δίπλα του, θέλει να ζήσει το όνειρό του“. Στο νου μου έφερα την παρουσία του Σωτήρη σε ανάλογη ηλικία. Δε χρειάστηκε πολύ να κάνω τον παραλληλισμό μου.

Δεν ξέρω τι θα γίνει με τη Λιθουανία σήμερα, αλλά μόνο η εικόνα που έβγαζε χθες η Εθνική μας και το πάθος, μου φτάνει για ένα αισιόδοξο μήνυμα.

*Με κάθε επισημότητα σήμερα η παρουσίαση της Εθνικής Ανδρών. Η ελλιπής ομάδα των ΗΠΑ, η παρουσία του “Giannis” και η δεκαετία χωρίς μετάλλιο από το 2009 γεννάει υψηλές προσδοκίες!Σε ένα μήνα είναι το ραντεβού!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Στέλιος Παρθενάκης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…