Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κυριακάκη: “Μεγαλώνουμε με τέτοιες νίκες”

Κυριακάκη: “Μεγαλώνουμε με τέτοιες νίκες”

lydia kyriakaki ethniki korasides

Η Εθνική Κορασίδων βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και πολλοί πίστεψαν πως δεν θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή. Και όμως… Με ένα 26-4 από το -13 βρέθηκε στο +12 και πήρε τη νίκη από την Πολωνία. Για την Λυδία Κυριακάκη τα πράγματα ήταν μάλλον απλά.

«Στο τελευταίο δεκάλεπτο παίξαμε με καρδιά και ακούσαμε αυτά που είχαν πει οι προπονητές μας. Καταφέραμε να παίξουμε καλή άμυνα, όπως έπρεπε και μετά ήρθε και η επίθεση, ήρθαν και τα εύκολα καλάθια, βρήκαμε όλες τις λύσεις που ήταν απαραίτητες».

Η Κυριακάκη έχει και την ειλικρίνεια που συνοδεύει πολλές φορές την ηλικία: «Ναι, δεν μπορώ να πω πως κάναμε αυτά που είχαν πει οι προπονητές μας στα πρώτα λεπτά. Δεν ήμασταν καθόλου συγκεντρωμένες, τις αφήσαμε να πάρουν πολλά ριμπάουντ που δεν έπρεπε. Αισθανόμασταν έτοιμες, δεν είχαμε άγχος, πέρα από το συνηθισμένο κάθε αγώνα, αλλά δεν είχαμε καθόλου συγκέντρωση».

Ήταν μια νίκη που ήρθε δύσκολα και μέσα από διαφορές μεγάλες στη διάρκεια του αγώνα, από αυτά που βοηθούν τελικά μια ομάδα: «Ναι… Έτσι είναι… Μεγαλώνουμε με τέτοιους αγώνες και τέτοιες νίκες, μαθαίνουμε, αλλά υπάρχει και κάτι άλλο σημαντικό: Τέτοιοι αγώνες μας ενώνουν ακόμη περισσότερο από ότι είμαστε ήδη. Η ομάδα είναι πιο ενωμένη από ποτέ».

Η συνέχεια δεν είναι εύκολη, καθώς «παραμονεύει» το πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι της διοργάνωσης. Με αντίπαλο τη Λετονία: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και θέλουμε να βάλουμε τα δυνατά μας, να παίξουμε με καρδιά και τον τρόπο που παίξαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο με την Πολωνία για να πάρουμε τη νίκη που θα μας οδηγήσει στους προημιτελικούς».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…