Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κουκή:”Δεν βάζουμε καν στο μυαλό μας την ήττα”

Κουκή:”Δεν βάζουμε καν στο μυαλό μας την ήττα”

kouki

Οι θέσεις 9-16 είναι αυτές για τις οποίες θα αγωνιστεί η Εθνική Κορασίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 στα Σκόπια. Η σημερινή ήττα από τη Λετονία, την οδηγεί να αντιμετωπίσει τη Δανία. Μια νίκη σημαίνει συνέχεια στο γκρουπ 9-12 και οριστική αποφυγή του υποβιβασμού. Αυτός είναι και ο στόχος της ελληνικής ομάδας, όπως τονίζει η Άρτεμις Κουκή.

«Μας στενοχώρησε πάρα πολύ το σημερινό, μας στοίχισε… Αλλά θα είμαστε καλύτερα και πανέτοιμες αύριο. Ξεκινήσαμε τόσο καλά. Σε αντίθεση με άλλες μέρες μπήκαμε συγκεντρωμένες και καλά από την αρχή, όχι όπως σε άλλους αγώνες που ήμασταν αγχωμένες και νευρικές στο ξεκίνημα. Πήραμε τη διαφορά, αλλά στο ημίχρονο μπήκαν οι αντίπαλες μας αποφασισμένες για το παιχνίδι. Κάπου το άγχος ήρθε σε αυτό το σημείο, κάναμε πολλά λάθη, βιαστικές επιθέσεις και ήμασταν και λίγο άτυχες στην άμυνα, γιατί δεχθήκαμε και κάποια πολύ δύσκολα καλάθια. Όλο αυτό βοήθησε τη Λετονία να φτάσει στη νίκη».

Για την Κουκή η νίκη και οι θέσεις 9-12 μοιάζουν λίγο σαν μονόδρομος. «Αυτό που λέγαμε και μεταξύ μας είναι πως θέλαμε να διεκδικήσουμε αυτή τη θέση στην οχτάδα», τονίζει, για να σπεύσει να συμπληρώσει: «Οι προπονητές μας όμως μας είχαν εξηγήσει από την αρχή της προετοιμασίας τη δομή του τουρνουά, ξέραμε τι γίνεται και ξέρουμε τι σημαίνει μια νίκη αύριο με τη Δανία».

Η στενοχώρια δίνει τη σκυτάλη στην αποφασιστικότητα για την Κούκη: «Είναι μια καινούρια μέρα η αυριανή. Θα διαχειριστούμε το αποτέλεσμα αυτό και θα παλέψουμε για τις θέσεις 9-12. Δεν βάζουμε καν στο μυαλό μας τη λέξη «υποβιβασμός». Γι’ αυτό θα κάνουμε καλύτερο, θα βάλουμε τα δυνατά μας για να νικήσουμε και να γίνουν όλα ευκολότερα σ’ αυτές τις μέρες που απομένουν για να ολοκληρωθεί η διοργάνωση».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…