Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Εχετε πολλα να αποδείξετε, σας πιστεύουμε!

Εχετε πολλα να αποδείξετε, σας πιστεύουμε!

mantza2

Οντας από τους υπέρμαχους της Εθνικής ομάδας και με βάση το γεγονός πως η δημοσιογραφική δεοντολογία λέει πως ένας σωστός και αντικειμενικός δημοσιογράφος δεν μπορεί να είναι οπαδός (μπορεί να είναι φίλαθλος όμως κάποιας ομάδας, είναι θεμιτό), δείχνουμε λίγο παραπάνω αγάπη στην “επίσημη αγαπημένη”.

Αλλωστε, οι πρώτες μας επιδράσεις στην ηλικία των 8 ετών είχε χτυποκάρδια στο 103-101 και πολύ πρωτόγνωρα συναισθήματα υπό τους ήχους του Final Countdown!

Οι πληροφορίες λένε πως ο Κώστας Σλούκας θα είναι παρών στον πυρετό… που υπάρχει για τα σχετικά αφιερώματα ενόψει Κίνας και αφού θα δούμε τη διοργάνωση από την τηλεόραση με μεσημεριανό… κολατσό παρέα, ας πούμε δυο πράγματα.

Οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πλαίσιο της κάθε προετοιμασίας. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος για όσους αμφισβητούν το δικαίωμά του να είναι στη θέση του εκλέκτορα, κέρδισε με το σπαθί του αυτή τη θέση, κύριοι. Όλα τα μεγάλα ονόματα αρνήθηκαν την όποια πρόταση και ο Ελληνας τεχνικός ήταν η συνέχεια του Φώτη Κατσικάρη και του Κώστα Μίσσα. Και αυτό που μετράει πιο πολύ είναι η διαχείριση και το καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Φυσικά, ο Ελληνας κόουτς θα κριθεί για το αγωνιστικό κομμάτι, αφού έχει στη διάθεσή του την καλύτερη μαγιά από το ασημένιο του 2006. 

Στα ως ώρα 7 φιλικά (το άρθρο γράφτηκε στη διάρκεια της αναμέτρησης με Βενεζουέλα), η Ελλάδα μετράει 6 νίκες και 1 ήττα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης του τουρνουά, ο Σλούκας θα απελευθερώσει τον Καλάθη και η δωδεκάδα θα πάρει την οριστική της μορφή με λογικό κόψιμο του Κόνιαρη. Στην άμυνα είμαστε πολύ δυνατοί, ακόμη και η ήττα από τη Σερβία θα μπορούσε ν αποφευχθεί, αλλά μέτρησε η αντίδραση της Εθνικής.

Όλα συνεπικουρούν στο συμπέρασμα πως είναι μια τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα να επιστρέψει στα μετάλλια. Όλα τα λεφτά είναι τα χιαστί. Οι 5 αγώνες των δυο πρώτων φάσεων, αν εξαιρέσει κανείς το ματς αποδείξεων με τις πολυδιαφημισμένες ΗΠΑ, είναι στα μέτρα μας. Τα χιαστί θα κρίνουν τα πάντα. 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Στέλιος Παρθενάκης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…