Κεντρική Ελλάδα ΠΣΑΚ Συνάντηση Αυγενάκη με ΠΣΑΚ

Συνάντηση Αυγενάκη με ΠΣΑΚ

Με το προεδρείο του ΠΣΑΚ συναντήθηκε σήμερα ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με τις δύο πλευρές να έχουν μια συζήτηση εφ όλης της ύλης.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Με το προεδρείο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών συναντήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Τον ΠΣΑΚ εκπροσώπησαν οι Ανδρέας Γλυνιαδάκης (πρόεδρος), Βασίλης Ξανθόπουλος (γενικός γραμματέας), Κώστας Αλεξανδρίδης (γενικός διευθυντής) και Γιάννης Ζαφειρόπουλος (νομικός σύμβουλος).

Η ωριαία συζήτηση ήταν άκρως παραγωγική, καθώς ο Σύνδεσμος κατέθεσε προβληματισμούς και προτάσεις που δεν αφορούσαν στενά στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά στην ευρύτερη διάθεση των μελών του για κοινωνική προσφορά. Επισημάνθηκε η κρισιμότητα των στιγμών για το πρωτάθλημα στης Basket League, καθώς από την εξεύρεση χορηγών και από την τηλεοπτική στέγη εξαρτάται η καταβολή των αμοιβών στους μπασκετμπολίστες, τονίστηκε το πρόβλημα της έλλειψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην Α2, θίχτηκαν ζητήματα αλλαγών στον αθλητικό νόμο και στο φορολογικό πλαίσιο, ζητήθηκε η βοήθεια ώστε να συνεχιστούν τα τουρνουά 3on3 σ’ όλη τη χώρα και παρουσιάστηκε η πρόθεση για ενιαίες -κοινωφελείς- δράσεις με τους αντίστοιχους συνδέσμους των άλλων ομαδικών αθλημάτων (ποδόσφαιρο, βόλεϊ, χάντμπολ).

Ο κ. Αυγενάκης εξήγησε στο προεδρείο του ΠΣΑΚ ότι χρειάζεται εξωστρέφεια και πολύ δουλειά απ΄ όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε το μπάσκετ να επιστρέψει στο επίπεδο ενδιαφέροντος, που του αρμόζει, στην κοινωνία και να επιχειρήσει να απεμπλακεί από την μεγάλη οικονομική σχέση εξάρτησης, από τα κρατικά χρήματα μέσω της ΕΡΤ. Ενθουσιάστηκε με τις προτάσεις για κοινωνικές δράσεις, που θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν χρήσιμα μηνύματα στη νέα γενιά (οδηγική συμπεριφορά, κάπνισμα, αλκοόλ, μπούλινγκ, στοιχηματισμός) και σημείωσε ότι το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης στην Α2 πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως, με τη σύμπραξη και του ιδιωτικού τομέα μέσω χορηγιών.

Με την ολοκλήρωση, μάλιστα, του κύκλου επαφών του Υφυπουργού και με τους υπόλοιπους Συνδέσμους αθλητών, θα σχεδιαστούν τα πρώτα βήματα περαιτέρω συνεργασίας, βασισμένης στους παραπάνω άξονες δράσεων».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΠΣΑΚ

Δειτε επισης

Ο ΠΣΑΚ ζητά τη στήριξη των υποψηφίων προέδρων της ΕΟΚ

Η οργάνωση των επαγγελματιών αθλητών εξέδωσε νέα ανακοίνωση, στην οποία επιζητεί τη στήριξ…