Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Στην Α1 το Λαύριο, στην Α2 ο Ολυμπιακός

Στην Α1 το Λαύριο, στην Α2 ο Ολυμπιακός

Όμορφος κόσμος ηθικός κι αγγελικά πλασμένος το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, που θα συνεχίσει να μας κρατά με… κομμένη την ανάσα, καθώς τελικά πέφτουν ΜΟΝΟ αυτοί που το θέλησαν, ή αυτοί που αμφισβήτησαν το κατεστημένο του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Κι αναδιάρθρωση δεν έγινε και υποβιβασμοί δεν γίνονται (πλην αυτόν του Ολυμπιακού) κι όλα είναι καλά.

Την Τρίτη θα συνεδριάσει ο ΕΣΑΚΕ. Από τη στιγμή που τέλειωσε το πρωτάθλημα γνωρίζαμε ότι τρεις ομάδες (μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ) οδηγούνται στην Α2 κατηγορία. Οι δύο που έπεσαν στην κανονική διάρκεια (Κολοσσός και Λαύριο) κι ο Ολυμπιακός. Αμ δε. Βάσει της απόφασης που θα προκύψει, θα υποβιβαστούν οι 2/3. Ο Κολοσσός (τυπικά) κι ο Ολυμπιακός.

Στον ΕΣΑΚΕ θα… αλλάξουν τη βαθμολογία, τοποθετώντας τον Ολυμπιακό στην τελευταία θέση, από τη στιγμή που όλοι οι αγώνες του μηδενίστηκαν! Έτσι πέφτουν ο τελευταίος Ολυμπιακός και ο προτελευταίος Κολοσσός. Με αυτή τη νέα εφεύρεση βαθμολογίας, το Λαύριο σώζεται, καθώς τερμάτισε τρίτο από το τέλος!

Απίστευτη ανακάλυψη. Βεβαίως, αν αυτό ισχύει, κακώς έγιναν τα πλέι οφ, αφού σε αυτά μέτρησε η βαθμολογία, η οποία είχε προκύψει με τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού. Για παράδειγμα, το Περιστέρι πήρε έναν επιπλέον βαθμό σε σχέση με τον Προμηθέα, ή την ΑΕΚ. Όμως, είπαμε, ζητούμενο ήταν να τελειώσουν τα πλέι οφ, σ’ ένα πρωτάθλημα απολύτως απαξιωμένο.

Όπως ήδη γνωρίζετε από το ρεπορτάζ, ούτε ο Κολοσσός υποβιβάζεται, από τη στιγμή που πήρε το ΑΦΜ του Χολαργού και θα παραμείνει στην Α1 κατηγορία. Έτσι, στην ουσία, υποβιβάζεται ΜΟΝΟ ο Ολυμπιακός κι ο Χολαργός αποχωρεί εκούσια. Απομένει να δούμε αν θα γίνει το deal ανάμεσα στην Κύμη και τον Ερμή Αγιάς, που μάλλον δεν θα καταλήξει πουθενά, οπότε πρέπει να κατεβάσει την ομάδα ο κ. Θεοδώρου, με όποιον τρόπο μπορεί.

Όλο αυτό θα μπορούσε να προσβληθεί από την ΕΟΚ, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει ομάδα της Α2 κατηγορίας (εξ αυτών που μπήκαν στα πλέι οφ), η οποία να εκφράσει αντίρρηση, ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Κι έτσι θα έχουμε το εξής μοναδικό: Μια ομάδα υποβιβάζεται δίχως νίκη στα χαρτιά, ενώ τα πλέι οφ έγιναν λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματά της στο παρκέ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Απόψε, σήμερα και χθες, όλες οι πόρτες ειν’ κλειστές…

«Απόψε, σήμερα και χθες, όλες οι πόρτες ειν’ κλειστές κι εγώ είμαι απ’ όξω. Και μες το θάμ…