Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Στα ελληνικά η αυτοβιογραφία του Πιτίνο! Μέρος των εσόδων στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό

Στα ελληνικά η αυτοβιογραφία του Πιτίνο! Μέρος των εσόδων στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό

pitino

Η αυτοβιογραφία του Ρικ Πιτίνο θα κυκλοφορήσει στην χώρα μας στα ελληνικά και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα δοθεί στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Το δελτίο τύπου:

Πιτίνο, Η ιστορία μου

Έμεινε κοντά μας για λίγους μόνο μήνες. Ήταν αρκετοί για να κερδίσει την αμέριστη εκτίμηση σύσσωμου του φίλαθλου κόσμου. Οι «μπασκετικοί» γνώριζαν εξαρχής τι εστί Ρικ Πιτίνο. Οι υπόλοιποι γρήγορα το κατάλαβαν. Πλέον, ήρθε η στιγμή να μάθουμε όλοι σπαρταριστές και άγνωστες πληροφορίες από τη ζωή του σπουδαίου κόουτς, που τίμησε με την παρουσία του το ελληνικό μπάσκετ.

Η Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός κατόρθωσε κάτι πραγματικά αξιοθαύμαστο: σε καιρούς χαλεπούς, σε εποχές πολύ δύσκολες για το σπορ της καλαθοσφαίρισης, έφερε στην Ευρώπη έναν Hall Of Famer προπονητή, το όνομα του οποίου είναι ξακουστό στα πέρατα της Γης. Η Εκδοτική Belle Epoque, θέλοντας να ανταποδώσει, έστω και στο ελάχιστο, τις χαρές που επί σειρά ετών μας προσφέρει το πιο πετυχημένο τμήμα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, ανακοινώνει ότι:

Α) Θα κυκλοφορήσουμε –σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων– την αυτοβιογραφία του Ρικ Πιτίνο, μεταφρασμένη στα ελληνικά. Πρόκειται για το βιβλίο του “My Story” («Η ιστορία μου»), το οποίο κυκλοφόρησε στην Αμερική το 2018.

Την απόφαση της κυκλοφορίας του βιβλίου τη λάβαμε από την πρώτη στιγμή που ο Πιτίνο πάτησε σε ελληνικό έδαφος. Η αρχική σκέψη μας ήταν η εξής: εάν δεν συνέχιζε την καριέρα του στην Ελλάδα και την ερχόμενη περίοδο, να μην κυκλοφορήσουμε το βιβλίο. Και αυτό γιατί τα έξοδα της έκδοσής του (μετάφραση, δικαιώματα, σελιδοποίηση, εκτύπωση) είναι υψηλά και το ρίσκο μεγάλο. Όμως, με αυτόν τον τρόπο θα επιδεικνύαμε ασέβεια σε ένα κομμάτι της ιστορίας του Παναθηναϊκού, την οποία στόχο έχουμε να υπηρετούμε πιστά.

Β) Δεδομένου ότι οι τελευταίες εξελίξεις στον Όμιλο, έχουν δημιουργήσει ένα έντονο αίσθημα ευθύνης όλων μας απέναντι στο μέλλον του Τριφυλλιού, δεσμευόμαστε ότι:

Από τη στιγμή που καλυφθούν τα έξοδα του βιβλίου και έπειτα, τότε ΟΛΑ τα καθαρά κέρδη της Α΄ έκδοσης του «Η ιστορία μου» από τις πωλήσεις στο e-shop vivliapao.gr, θα αποδοθούν στον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο. Ο τρόπος και ο χρόνος κατάθεσης αυτού του ποσού θα αποφασιστεί, κατόπιν συνεννόησης με ιθύνοντες του Συλλόγου με τους οποίους είμαστε σε επικοινωνία.

Γ) Το βιβλίο πραγματεύεται τη ζωή του Πιτίνο, από τα πρώτα του βήματα στον αθλητισμό έως την καταξίωση στο κολλεγιακό μπάσκετ και το ΝΒΑ. Το φλεγματικό και καυστικό χιούμορ του, η γλαφυρότητα στις περιγραφές του, τα μεγάλα προσωπικά δράματα που βίωσε και παράλληλα, η αυστηρότητα στον λόγο του όταν χρειάζεται να υπερασπιστεί τον εαυτό του, καθιστούν το βιβλίο αφενός ένα πολύ ευχάριστο ανάγνωσμα για κάθε φίλαθλο, και αφετέρου μία τεράστια πηγή γνώσης για το πώς λειτουργούν όλα τα γρανάζια –από το πιο μικρό έως το μεγαλύτερο– της μηχανής που ονομάζεται «αμερικανικό μπάσκετ».

Δ) Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις προπαραγγελίες, οι οποίες άνοιξαν στο https://vivliapao.gr/paragelies
Οι αποστολές των βιβλίων θα γίνουν με την υπηρεσία Πόρτα-Πόρτα των ΕΛΤΑ Courier, αμέσως μετά την παραλαβή τους από το τυπογραφείο (εντός του Αυγούστου).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Δεν παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ»

Στα ερχόμενα παιχνίδια της Euroelague, αναφέρθηκε ο Εργκίν Αταμάν. «Αγχώθηκε» για τρία δεκ…