Κεντρική Β' Εθνική “Μπαμ” με Μαγκουνή!

“Μπαμ” με Μαγκουνή!

magkounis

Την απόκτηση του Σπύρου Μαγκουνή ανακοίνωσε ο Έσπερος. Η ομάδα της Καλλιθέας προχώρησε σε μία εντυπωσιακή μεταγραφική κίνηση, ανεβάζοντας επίπεδο το ρόστερ της με την προσθήκη του πολύπειρου άσου.

Αναλυτικά:

«Ο ΠΟΚ Έσπερος Καλλιθέας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την προσθήκη του Σπύρου Μαγκουνή στο ρόστερ του συλλόγου για τη νέα σεζόν. Αυτή είναι η πρώτη μεταγραφή του ΠΟΚ Έσπερος Καλλιθέας που ισχυροποιείται με έναν παίκτη με πλούσια εμπειρία στα εθνικά πρωταθλήματα και τη Basket League.

Who is Who

Ο Σπύρος Μαγκουνής ξεκίνησε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στο Θεμιστοκλή Αιγάλεω και μόλις σε ηλικία 17 ετών βρέθηκε στην ΑΕΚ υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο νεαρός, τότε, φόργουορντ παρέμεινε στην ΑΕΚ για πέντε χρόνια και το καλοκαίρι του 2007 επέστρεψε στη γειτονιά του, φορώντας τη φανέλα του Αιγάλεω. Η τελευταία του παρουσία στην Basket League καταγράφεται τη διετία 2012-14, όταν φόρεσε τη φανέλα του Πανελευσινιακού.

Ο Σπύρος Μαγκουνής αποτελεί έναν άνθρωπο των… ανόδων, μιας και στις 6 σεζόν που έχει αγωνιστεί στην Α2, οι τρεις από τις πέντε ομάδες που μετείχε πήραν την άνοδο για την Basket League (Ρέθυμνο 2011, Πανελευσινιακός 2012, Περιστέρι 2018).

Την περασμένη σεζόν ο έμπειρος φόργουορντ αγωνίστηκε με τη φανέλα της Καρδίτσας και σε 32 αγώνες, μέτρησε 12,6 πόντους (54,9% στα δίποντα, 27,4% στα τρίποντα, 49,5 στις βολές), με 6,7 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ κατά μέσο όρο, όντας ένας από τους πλέον σημαντικούς παίκτες της ομάδας και βοηθώντας στην 3 η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Ο Σπύρος Μαγκούνης ο άρχοντας του κάμπου μιας και πέρσι αγωνιζόταν στη Καρδίτσα μεταξύ των άλλων ανέφερε:

“Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι στην οικογένεια του Εσπερου Καλλιθέας. Είναι μια ομάδα που έχει προοπτικές εξέλιξης εκτός από την ιστορία που έχει στο χώρο και την πορεία της στις Εθνικές κατηγορίες και στην Α1. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του συλλόγου για τον τρόπο προσέγγισης, δείχνοντας την αγάπη που έχουν για το σύλλογο και προσωπικά τον Πρόεδρο τον κ. Τσάτσο Αντώνη για τις εγγυήσεις που προσέφερε για να νιώσω σίγουρος για την απόφασή μου να έρθω στην ομάδα. Η ομάδα χτίζετε με ρόστερ που θα πρωταγωνιστήσει στην Β’ Εθνική και εύχομαι να είμαστε υγιείς και να έχουμε μια καλή χρονιά.”

Καλωσορίζουμε το Σπύρο στην οικογένεια του ΠΟΚ Έσπερος Καλλιθέας και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη και επιτυχίες με την ομάδα μας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

National League 1 (3ος όμιλος): Τα αποτελέσματα των Play Off

Νίκες που κρίθηκαν στην παράταση πήραν ΧΑΝΘ και Φίλιππος Βέροιας. Δείτε αναλυτικά τα αποτε…