Κεντρική Διεθνή Ολλανδία-Σλοβενία 72-79

Ολλανδία-Σλοβενία 72-79

hollan

Οι Σλοβένοι ήταν σαρωτικοί στα 15 πρώτα λεπτά. Δέχτηκαν μόλις εφτά πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και πέντε λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, προηγήθηκαν με 9-30, ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και την έκβαση του σκορ, καθώς οι Ολλανδοί ήταν διστακτικοί και άστοχοι στην επίθεση, ενώ δεν είχαν αμυντική συνοχή και δέχτηκαν τους περισσότερους πόντους από ατομικές προσπάθειες των αντιπάλων τους.

Σε διάστημα πέντε λεπτών και μέχρι την ανάπαυλα των ημιχρόνων, η Ολλανδία μεταμορφώθηκε και στις δυο πλευρές του γηπέδου, ενώ εκμεταλλεύητηκε και την επιλογή του Σλοβένου προπονητή, Πίτερ Μαρκοβίνοβιτς να αποσύρει την βασική πεντάδα για λόγους ξεκούρασης και εφόσον υπήρχε διαφορά ασφαλείας. Οι παίκτες της Σλοβενίας που ήρθαν από τον πάγκο, σκόραραν οκτώ πόντους και δέχτηκαν 21 για την διαμόρφωση του σκορ στο ημίχρονο.

Η Ολλανδία συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στα τρία πρώτα λεπτά της επανάληψης, μειώνοντας μέχρι το καλάθι (38-40), αλλά η αφύπνιση της Σλοβενίας, έστω και με καθυστέρηση, ήρθε γι’ αυτή στην πιο κατάλληλη στιγμή του αγώνα.

Νέο διψήφιο προβάδισμα (42-52) και διατήρηση του μέχρι την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου, ενώ και στο τέταρτο δεκάλεπτο, η προσπάθεια ανατροπής των Ολλανδών, δεν είχε ομαδικότητα, με αποτέλεσμα να ήταν ανέφικτο για τον κορυφαίο, Τριστάν Ιναρούναν που είναι φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Κάνσας, να ολοκλήρωνε μεμονωμένα την υπέρβαση της Εθνικής ομάδας του.

Η Σλοβενία θα αντιμετωπίσει την Μεγάλη Βρετανία στα προημιτελικά, ενώ η Ολλανδία θα παίξει για την καλύτερη δυνατή κατάταξη των θέσεων 9-16.

Δεκάλεπτα: 7-23, 30-38, 47-59, 72-79

Διαιτητές: Αουνκρότζερς (Λετονία), Κατσίγιο (Ισπανία), Γούρσεβιτς (Κροατία)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…