Κεντρική NBA Οι… αποκαλύψεις του 1ου επεισοδίου “I am Giannis”: “Μισούσα την μπάλα μπάσκετ!” (vid)
NBA

Οι… αποκαλύψεις του 1ου επεισοδίου “I am Giannis”: “Μισούσα την μπάλα μπάσκετ!” (vid)

giannis 1

Στον… αέρα είναι το 1ο επεισόδιο του “I am Giannis” και φιλοξενούνται συνεντεύξεις των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο. Παράλληλα μιλάει η μητέρα τους, Βερόνικα και ο προπονητής τους στον Φιλαθλητικό, Τάκης Ζήβας.

Ο τελευταίος είπε: “Το σημαντικότερο πράγμα που έκανε αυτό το παιδί τόσο ξεχωριστό ήταν το πάθος του”.

O Θανάσης Αντετοκούνμπο θυμήθηκε: “Αν γυρίσω πίσω τον χρόνο όταν ήμουν 10 ετών, θυμάμαι τα αδέλφια μου να ακολουθούν τη μητέρα μου στη δουλειά. Έπειτα από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά επιστρέφαμε, περνούσαμε λίγη ώρα σπίτι και στη συνέχεια βγαίναμε έξω και παίζαμε. Πηγαίναμε σε διαφορετικές αγορές και πουλούσαμε γυαλιά ηλίου, τσάντες και οτιδήποτε άλλο, εδώ στην Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού. Νιώθω υπερήφανος… Μερικές φορές μου λείπει όλο αυτό! Ξέρεις πόση πλάκα είχε για ένα παιδί να επιστρέφει σπίτι και να λέει: “Μαμά, πούλησα αυτή την τσάντα και βγάλαμε 40 δολάρια”; Και είσαι 12 ετών”.

O Γιάννης Αντετοκούνμπο πρόσθεσε: “Η οικογένεια μου είναι τα πάντα. Χωρίς την οικογένεια μου δεν θα ήμουν εδώ… Χωρίς την οικογένεια μου δεν θα ήμουν αυτός που είμαι σήμερα… Νομίζω ότι έμαθα από την καλύτερη! Η μητέρα μου ήταν η καλύτερη πωλήτρια, είχε υπέροχο χαμόγελο. Όταν πήρα την μπάλα για πρώτη φορά στα χέρια μου την μισούσα,  δεν ήθελα να παίξω μπάσκετ! Ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής σαν τον πατέρα μου όμως ο Θανάσης ήθελε να παίξουμε μπάσκετ. Ήμουν 12 χρονών, ήθελα να περάσω χρόνο με τον Θανάση και είπα “ΟΚ, θα παίξω μπάσκετ”!

Η Βερόνικα Αντετοκούνμπο ανέφερε: “Μερικές φορές ο Γιάννης, μερικές φορές ο Θανάσης, άλλες φορές όλα τα παιδιά μου έρχονταν μαζί μου. Τους έλεγα “σας παρακαλώ, μείνετε σπίτι”. Μου έλεγαν πάντα: “Όχι μαμά, θα έλθουμε μαζί σου””

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μιλώντας για τα όσα έκανε στα Σεπόλια, πρόσθεσε: “Έσπασα αυτή την μπασκέτα τρεις φορές! Εδώ μεγάλωσα, εδώ άρχισα να παίζω μπάσκετ… Ήλθα σε αυτή την ομάδα όταν ήμουν 12 ετών, ο Άλεξ και ο Κώστας μεγάλωσαν εδώ, ο Θανάσης έπαιξε εδώ, όλοι μας έπαιξαν εδώ. Στις προπονήσεις σκεφτόμουν τον πατέρα μου και τη μητέρα μου. Πουλούσα πράγματα στους δρόμους και πρέπει να κάνω ό,τι χρειάζεται για να βελτιώσω την κατάσταση και να μην χρειαστεί να το κάνω ξανά”.

Ο Τάκης Ζήβας είπε: “Αυτό το αδύνατο παιδάκι που έφυγε από εδώ είχε ήδη δουλέψει πάρα πολύ. Ήταν κάθε μέρα στο γυμναστήριο, ένα καχεκτικό παιδί, αδύναμο με προβλήματα διατροφής στην καθημερινότητά του. Όταν βάλαμε στόχο να παίξει στο αντρικό ήταν 16 ετών. Από την επόμενη μέρα μπήκε στο γυμναστήριο και δούλευε στα βάρη”.

Και ο Ελληνας σταρ απάντησε: “Ο προπονητής μου ήταν λίγο τρελός αλλά με καλή καρδιά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…