Κεντρική Basket League O κύκλος των χαμένων επενδυτών στην Βόρεια Ελλάδα!

O κύκλος των χαμένων επενδυτών στην Βόρεια Ελλάδα!

ΔΙΤΣΙΟΣΜΑΚΗΣ

Η Βόρεια Ελλάδα μπασκετικά είναι μια περιοχή με τη δική της ιστορία στο μπάσκετ και όχι μόνο.

Η αποχώρηση του οικονομικού αιμοδότη της Καστοριάς, Ναούμ Δίτσιου, ήρθε να προστεθεί σε μια μακρά λίστα σημαντικών ανθρώπων στο χώρο του μπάσκετ που αποχώρησαν απογοητευμένοι και χωρίς βοήθεια.Ο Μακεδόνας επιχειρηματίας εξέφρασε πολλές φορές τη θέληση να τύχει της στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά δε βρήκε ποτέ ανταπόκρισή το κάλεσμα του. Τόσο για την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, όσο και για το οικονομικό κομμάτι. Ο ίδιος βλέποντας πως δεν υπάρχει ίχνος συμπαράστασης σε μια μια χρονιά η Καστοριά έπιασε το ταβάνι της, αποφάσισε να αποχωρήσει!

Κάνοντας μια μίνι αναδρομή θα αναφερθούμε στα ονόματα του αλησμόνητου Κώστα Μεσάικου, που πήγε τον Μακεδονικό στην Κοζάνη, του Βασίλη Τσακτσαρλή, που ήταν στον ΚΑΟΔ, των αδελφών Μαλάκου, που ήταν στην Ολύμπια Λάρισας, του Δημήτρη Πάππα, που ήταν στη ΜΕΝΤ, του Κώστα Παπακωνσταντίνου, που ήταν στην Καβάλα, του Κώστα Τσοτσουμάνου, που είχε το ΙCBS και πολλών άλλων ανθρώπων ανάλογου και μικρότερου βεληνεκούς, οι οποίοι με τις δικές του δυνάμεις στήριξαν ιστορικά σωματεία.

Και αυτό θα συνεχιστεί, αν οι τοπικές κοινωνίες σφυρίζουν αδιάφορα και η Πολιτεία παράλληλα δε δώσει κίνητρα, για να συνεχιστούν οι επενδύσεις.

Από το μετερίζι… αυτό και όντας ρεπόρτερ τέτοιου επιπέδου ομάδων και όχι μόνο από το 1997, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, ώστε να τύχουν αυτοί οι άνθρωποι περισσότερης στήριξης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, γιατί σε λίγο θα τους κυνηγάμε με το τουφέκι!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Στέλιος Παρθενάκης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…