Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Η φτώχεια θέλει… καταστολή!

Η φτώχεια θέλει… καταστολή!

vasilakopoulos

Το μπάσκετ είναι κομμάτι της κοινωνίας και μάλλον παραβιάζω ανοιχτές πόρτες, σημειώνοντας πως η φτωχοποίηση αντιμετωπίζεται από την εξουσία με καταστολή. Από τη στιγμή που δεν θέλει, ή δεν μπορεί, να κάνει κάτι για να ανακουφίσει τις ασθενείς οικονομικά τάξεις, εφαρμόζει σκληρή καταστολή, προβλέποντας εξεγέρσεις και δυναμικές αντιδράσεις.

Γιατί τα γράφω αυτά; Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ ελήφθησαν μέτρα, τα οποία θα δοθούν για έγκριση στην ΕΟΚ και στο Υπουργείο. Έλεγχος οικονομικών, αυτόματος υποβιβασμός για ομάδα που δεν κατεβαίνει να αγωνιστεί, αύξηση του κατώτατου ορίου του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού. Μέτρα καταστολής, δίχως αναπτυξιακή προοπτική.

Αλήθεια, οι ιδιοκτήτες των ομάδων θεωρούν ότι χρειάζονται αυστηρότερες ποινές και πιο τακτικοί έλεγχοι; Βλέποντας τον Θεοδώρου να αποχωρεί και την Κύμη να αυτοδιαλύεται, ακολουθώντας κατά το ήμισυ το παράδειγμα του Χολαργού (εκεί η ομάδα διαλύθηκε, αλλά οι διοικητικοί ταγοί «μετακόμισαν» στη Ρόδο, εγκαινιάζοντας και τη νέα μόδα της μεταγραφής παραγόντων), αντιλήφθηκαν ότι το πρόβλημα ήταν η απουσία κατασταλτικού μηχανισμού;

Δηλαδή, μετά τις συγκεκριμένες προτάσεις οι σημαίες στην Καρδίτσα κυματίζουν μεσίστιες; Αν το γνώριζαν οι έχοντες την ομάδα, θα είχαν πει αναφανδόν «ναι» στην προοπτική της Α1. Σοβαροί να είμαστε. Άλλα είναι τα προβλήματα του επαγγελματικού μπάσκετ, για τα οποία δεν γίνεται κουβέντα.

Είναι όλα καλά με τη διαιτησία; Η ΚΕΔ θα συνεχίσει τριμελής, ή θα βολευτούν άλλοι δυο «σύντροφοι»; Προφανώς δεν υπάρχει πρόβλημα, η ΕΟΚ θα συνεχίσει να έχει τον απόλυτο έλεγχο στις σφυρίχτρες. Επίσης, φαντάζομαι, δεν υπάρχει πρόβλημα με την απώλεια του ενός εκατομμυρίου από τους δύο χορηγούς, άλλωστε έχει δοθεί… διορία μέχρι τον Σεπτέμβριο, για να παρουσιάσει το τμήμα μάρκετινγκ τους νέους χορηγούς.

Μεταξύ μας, στον Αύγουστο που θα κινηθεί, μπορεί να βρει χορηγίες ή από ψαροταβέρνα, ή από τύπο που έχει ξαπλώστρες στην υπέροχη παραλία του Σίμου, ή να περιμένει τον 15αύγουστο να κάνει η Παναγία το θαύμα της. Γιατί, για να στρώσει η κατάσταση, μόνο σε θαύμα μπορούμε να ελπίζουμε.

Την ώρα που οι Αμερικανοί περνούν στην εποχή του NFC και βάζουν τσιπάκι στις φανέλες, ώστε ο αγοραστής να μπορεί ακουμπώντας το κινητό να βλέπει βίντεο, τα στατιστικά του παίκτη, promo της εταιρίας, ή ό,τι άλλο του παρέχουν, εμείς θεωρούμε ενδεχόμενη πρόοδο (αν το δεχθεί η Γερουσία) τη δυνατότητα μεταγραφής δεύτερου Έλληνα παίκτη μέσα στη σεζόν! Κι αυτό προβλήθηκε ως δείγμα (εξαιρετικό) της τάσεις για ελληνοποίηση.

Να δανειστώ το ξενόφερτο κι εν πολλοίς ανόητο «σπίτσλες», ή να δανειστώ εκ νέου την αμίμητη ατάκα του Γιώργου (Χελάκη); «Δεν (περι)γράφω άλλο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…