Κεντρική Basket League H αξία των σταθερών συνεργατών και η απώλειά τους!

H αξία των σταθερών συνεργατών και η απώλειά τους!

itoydisompra

Δεν είναι τυχαίο πως οι σε μια ομάδα ή σε οποιαδήποτε δουλειά αναλαμβάνει κάποιος χρειάζεται ένα καλό team. Καλές κολώνες, έμπιστους ανθρώπους. Δεν είναι όλοι για όλα, αλλά ο καθένας μπορεί να έχει ένα ρόλο, αυτό για τον οποίο είναι δομημένος να ανταποκριθεί.

Το να έχει κάποιος καλούς συνεργάτες είναι το “το α και το ω”. Και ειδικά οι Ελληνες προπονητές ή όποιοι άνθρωποι ενισχύουν το σταφ μιας ομάδας είναι πολύτιμες μονάδες. Δεν είναι τυχαίο που μεγάλα ονόματα της προπονητικής έχουν συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό τους. Η προπονητική είναι ομαδική δουλειά, oι επιτυχίες και ειδικά οι κατακτήσεις τίτλων είναι αποτέλεσμα ενός καλοκουρδισμένου ρολογιού. Ειδικά αν ταιριάζουν και οι χαρακτήρες όλου του τιμ, τότε μιλάμε για το τέλειο πάντρεμα. Πρόκειται ουσιαστικά για μια οικογένεια, που λειτουργεί έτσι όλες τις στιγμές. Και αν ρωτήσει κάποιος έναν πολύπειρο προπονητή, θα πει ό,τι το να ταιριάξει στην ιδιοσυγκρασία ένα τιμ ανθρώπων με ειδικούς ρόλους είναι πολύ δύσκολο…Αυταπόδεικτα, οι Ελληνες προπονητές έχουν μάθει να ακολουθούν τις επιταγές της εποχής και να επιμορφώνονται ανάλογα. 

Είναι η απαίτηση των καιρών. Σίγουρα, θα πει κάποιος οι θέσεις είναι λίγες, οι καλές, και θα πρέπει να υπάρχει το ανάλογο κονέ, ο άνθρωπος που θα τους φέρει σε επαφή ή θα του δώσει τη δουλειά, που λένε στην πιάτσα. Και αναπόφευκτα, κανείς δε μένει πάντα βοηθός, αλλά με την πάροδο του χρόνου εξελίσσεται και όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου είναι έτοιμος να αδράξει την ευκαιρία!

Το άρθρο, εν κατακλείδι, γράφεται με αφορμή την αποχώρηση ανθρώπων από καίρια πόστα σε ομάδες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να αναγνωρίζει κάποιος σε μια δουλειά τον κομβικό ρόλο που έχουν κάποιες μονάδες στην επίτευξη ενός αποτελέσματος. Αν και στην Ελλάδα ισχύει το “ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος…”.

Το παράδειγμα πάντως της φωτογραφίας, δηλαδή της αμφίδρομης σχέσης που είχαν Ομπράντοβιτς-Ιτούδης, και πως εξελίχθηκε ο δεύτερος, αποτελεί την επιτομή της ιδανικής σχέσης προπονητή-βοηθού!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Στέλιος Παρθενάκης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…