Κεντρική Basket League Γαλατσόπουλος:”Tα εθνικά πρωταθλήματα πρέπει να προστατευθούν”

Γαλατσόπουλος:”Tα εθνικά πρωταθλήματα πρέπει να προστατευθούν”

2146466

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, στα πλαίσια της κλήρωσης του πρωταθλήματος μίλησε για το περσινό πρωτάθλημα τονίζοντας ότι η διοργανώτρια αρχή έκανε τα πάντα για να ολοκληρωθεί.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να προστατευθούν τα εθνικά πρωταθλήματα από όσους προσπαθούν συντονισμένα να τα υποβαθμίσουν.

Διαβάστε αναλυτικά:

“Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα, γιατί σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο είχαμε την τραγωδία στο Μάτι. Γι αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να προσευχηθούμε όλοι. Το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να αναφερθούμε σε αυτούς που χάθηκαν ακριβώς πριν από ένα χρόνο, που πάλι είχαμε την κλήρωση του πρωταθλήματος κοντά στην περιοχή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές.

Το ελληνικό πρωτάθλημα συνεχίζει τη μακρά διαδρομή του στον χρόνο, παρά τις αντιξοότητες και δυσκολίες, θα προσφέρει και τη νέα σεζόν υψηλού επιπέδου θέαμα. Εγγυητές αυτού είναι όσοι θα βρίσκονται στην Basket League

Θεωρώ ότι αξίζει ο σεβασμός σε όσους με οικονομικές, και όχι μόνο, θυσίες στηρίζουν το οικοδόμημα του επαγγελματικού μπάσκετ. Οι ιδιοκτήτες και οι χρηματοδότες των ομάδων μοχθούν για την εξέλιξη του αθλήματος. Δεν τους αξίζει να δέχονται πολύ σκληρή κριτική, ιδιαίτερα από την στιγμή που με ελάχιστα κίνητρα βρίσκονται εδώ. Τους ευχαριστώ από καρδιάς. Ο ΕΣΑΚΕ τους τελευταίους μήνες ήταν και παραμένει έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις για τη βελτίωση του πρωταθλήματος

Ο ΕΣΑΚΕ και τα μέλη του έκαναν το παν ώστε το πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν να ολοκληρωθεί. Η επιλογή να μην ολοκληρωθεί θα ήταν καταστροφική για όλους, τις ομάδες, τους παίκτες, του προπονητές. Από εκεί και πέρα, ο καθένας ανέλαβε τις ευθύνες απέναντι στην ομάδα και τους φιλάθλους. Ο ΕΣΑΚΕ ήταν υποχρεωμένος να εφαρμόσει τους νόμους και τους κανονισμούς, αυτούς που όλοι μαζί υπογράψαμε. Και τελικά δικαιώθηκε από τις αποφάσεις των δικαστηρίων

Η συντονισμένη προσπάθεια που φαίνεται να γίνεται για την υποβάθμιση των εθνικών πρωταθλημάτων έχει ευκαιριακά συμφέροντα. Τα εθνικά πρωταθλήματα πρέπει να προστατευθούν απ όσους αγαπούν το άθλημα.

Όλοι μαζί ενωμένοι οφείλουμε να συνεργαστούμε με την ΕΟΚ για την εξέλιξη και ανάπτυξη του πρωταθλήματος και να δημιουργήσουμε για το φίλαθλο κοινό μια ελκυστική διοργάνωση”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαύριο – Μαρούσι 76-90

Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…