Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Eυρωμπάσκετ U18 (Α’ όμιλος) Μεγάλη Βρετανία-Γερμανία 66-86

Eυρωμπάσκετ U18 (Α’ όμιλος) Μεγάλη Βρετανία-Γερμανία 66-86

416930ebc0041fd36e61a0ce98fdeef9 L

Πρώτη νίκη (86-66) της Γερμανίας στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Eυρωμπάσκετ U18, κόντρα στην Μεγάλη Βρετανία που προερχόταν από την σπουδαία επικράτηση της στο παιχνίδι με την Σερβία, μια ημέρα νωρίτερα (2η αγωνιστική). Το αποτέλεσμα του αγώνα Τουρκίας-Σερβίας (19.00) θα κρίνει την τελική κατάταξη του ομίλου. Αν οι Σέρβοι νικήσουν την Τουρκία θα ισοβαθμήσουν και θα καταλάβουν την πρώτη θέση, ενώ η αντίπαλος τους θα βρεθεί στην δεύτερη θέση. Αν ηττηθούν οι Σέρβοι, θα δημιουργηθεί τριπλή ισοβαθμία με την Μ. Βρετανία και την Γερμανία που θα έχουν δυο ήττες και μία νίκη. Η διαφορά πόντων στην ειδική βαθμολογία θα απεκονίσει και την τελική κατάταξη στις θέσεις 2 έως 4.

Στα πρώτα 25 λεπτά, καμμία ομάδα δεν δημιούργησε διαφορά ασφαλείας (56-56), καθώς αμφότερες είχαν πρώτο μέλημα τους, την επίθεση. Οι Γερμανοί ήταν επιμελείς στα αμυντικά καθήκοντα τους στο δεύτερο πεντάλεπτο της 3ης περιόδου, όταν και δέχτηκαν μόλις δυο πόντους από ισάριθμες, εύστοχες βολές του Ουντούγιε και πέτυχαν σερί 11-2. Οι Βρετανοί επιχείρησαν να αντιδράσουν στις αρχές της τελευταίας περιόδου και μείωσαν μέχρι τους 7 πόντους (62-69 στο 4’39” πριν από την λήξη), αλλά και πάλι η Γερμανία είχε τον τελευταίο λόγο. Με νέο σερί 8-0 και έχοντας επαναφέρει την άμυνα της σε αποτελεσματικό επίπεδο (έχασε δυο αμυντικά ριμπάουντ, ύστερα από άστοχα σουτ της Βρετανίας), προηγήθηκε 62-77 στο 3′ 25” και εκμηδένισε κάθε βρετανική ελπίδα νέας  ανατροπής, με αποτέλεσμα η τελική διαφορά να φτάσει στους 20 πόντους.

Η απόδοση της Βρετανίας ήταν αντιπροσωπευτικό παράδειγμα των αντίθετων εναλλαγών που έχουν οι περισσότετερς Εθνικές ομάδες Εφήβων στην πρώτη φάση της διοργάνωσης και σε διάστημα 24 ωρών, είτε προέρχονται από βαριές ήττες, είτε από σπουδαίες νίκες, καθώς και η ψυχολογική διαχείριση τους είναι το κυριότερο σημείο αποφυγής των συχνών αγωνιστικών «διπροσωπιών»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…