Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Εφήβων: Οι δύο κορυφές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Εφήβων: Οι δύο κορυφές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Η Εθνική Εφήβων αρχίζει αύριο τη δική της διαδρομή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18. Μια ηλικιακή κατηγορία που έχει φέρει επιτυχίες στο ελληνικό μπάσκετ. Ανάμεσά τους και δύο χρυσά μετάλλια, που ήρθαν μάλιστα και τα δύο επί ελληνικού εδάφους: Στον Πύργο και στο Βόλο.

Η Ελλάδα έφτασε για πρώτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης στην κατηγορία των Εφήβων το 2008. Ήταν στις 3 Αυγούστου στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Η ελληνική ομάδα, υπό τις οδηγίες του Γιώργου Βλασσόπουλου και ένα ρόστερ γεμάτο ταλέντο, νίκησε 57-50 τη Λιθουανία του Ντονάτας Μοτιεγιούνας στον τελικό και πάτησε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Η σύνθεση της ομάδας: Νώντας Παπαντωνίου, Δημήτρης Κατσίβελης, Γιάννης Αγγελόπουλος, Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιάννης Καραθανάσης, Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Γεωργάκης, Κώστας Σλούκας, Νίκος Παππάς, Λεωνίδας Κασελάκης, Ζήσης Σαρικόπουλος.

Η στατιστική του τελικού: http://www.fibaeurope.com/compID_8aYeHlfuGF-mF5IqO8aFH1.season_2008.roundID_6072.gameID_6099-60-A-1.html

Η ιστορία επανήληφθηκε επτά χρόνια αργότερα στο Βόλο. Μια άλλη ομάδα γεμάτη ταλέντο, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου στην τεχνική ηγεσία, παρά το ότι δεν ξεκίνησε καλά στη διοργάνωση, έκανε την δική της αντεπίθεση, στον τελικό νίκησε την Τουρκία 64-61, επιστρέφοντας από το -14 για να σηκώσει την κούπα σε ένα –και αυτή τη φορά- κατάμεστο γήπεδο.

Η σύνθεση της ομάδας: Μιχάλης Λούντζης, Θανάσης Ντουζίδης, Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς, Δημήτρης Φλιώνης, Γιάννης Μιχαλούτσος, Βασίλης Μουράτος, Διονύσης Σκουλίδας, Βασίλης Χρηστίδης, Νίκος Δίπλαρος, Παντελής Σκορδάς, Γιώργος Παπαγιάννης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Η στατιστική του τελικού: http://www.fibaeurope.com/compID_%7B2248a846-fa78-40ff-b03c-54b460890f45%7D.season_2015.roundID_11484.gameID_11501-72-A-1.html

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Εθνική Ανδρών: «Χαρίζει» τον μισθό του ο Μανωλόπουλος

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και οι συνεργάτες του στην Εθνική ομάδα θα δώσουν την αμοιβή τους α…