Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Αυστραλία – Ελλάδα 71-52

Αυστραλία – Ελλάδα 71-52

ellada australia ethniki u19

Τη δέκατη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατέκτησε η Εθνική Εφήβων. Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη δεν τα κατάφεραν στον αγώνα κατάταξης κόντρα στην Αυστραλία και ηττήθηκαν με 71-52. Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να κοντράρει τους Αυστραλούς, καθώς ήταν κακή επιθετικά, έχασε αρκετά ριμπάουντ και οι τυπικά γηπεδούχοι πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

Η Αυστραλία ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και προηγήθηκε με 5-0. Η Εθνική μας απάντησε και με δικό της σερί 6-0 πέρασε μπροστά στο σκορ (5-6). Η εικόνα παρέμεινε ίδια και στα επόμενα λεπτά, με τις δύο ομάδες να παραμένουν κοντά στο σκορ (10-9).

Σ΄εκείνο το σημείο η Ελλάδα κόλλησε επιθετικά και δέχτηκε σερί 10-0 και βρέθηκε πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά για πρώτη φορά (20-9). Ο Ιωσήφ Κολοβέρος κατάφερε να σπάσει αυτό το σερί με καλάθι από μέση απόσταση και έκανε το 20-11, που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Η Ελλάδα συνέχισε να έχει επιθετικά προβλήματα και η Αυστραλία το εκμεταλλεύτηκε. Οι τυπικά γηπεδούχοι έπαιρναν αρκετά επιθετικά ριμπάουντ και σε συνδυασμό με τη δικιά μας αστοχία προηγήθηκε με 17 πόντους (31-15)! Ο Νίκος Χουγκάζ έδωσε πολύτιμες λύσεις στην ομάδα μας και με πέντε συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 31-20. Η διαφορά έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου με τον Αρνόκουρο να σκοράρει buzzer beater (33-22).

Εθνική μας ήταν πιο εύστοχη στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, αλλά στην άμυνα ήταν απρόσεκτη και η διαφορά έμεινε σταθερά σε διψήφια επίπεδα (47-34). Η Εθνική μας δεν κατάφερε να μειώσει και αντίθετα η διαφορά ανέβηκε ακόμη περισσότερο και δυσκόλεψε το έργο των παικτών του Καστρίτη (53-39).

Στην τελευταία περίοδο δεν άλλαξε κάτι. Η Αυστραλία είχε τον πλήρη έλεγχο και πήρε εύκολα τη νίκη με 71-52.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 33-22, 53-39, 71-52

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…