Κεντρική NBA Άτκινσον:”Κάιρι, KD και Τζόρνταν θα ενταχθούν στο σύστημα, όχι το αντίθετο”
NBA

Άτκινσον:”Κάιρι, KD και Τζόρνταν θα ενταχθούν στο σύστημα, όχι το αντίθετο”

Κένι Άτκινσον

Ο Κένι Άτκινσον, μετά από το τριπλό μεταγραφικό μπαμ των Νετς στην φετινή free agency, με την απόκτηση των Κάιρι Ίρβινγκ, Κέβιν Ντουράντ και ΝτιΆντρε Τζόρνταν, εξέφρασε την έκπληξη του αναφορικά με την άφιξη του δις πρωταθλητή του ΝΒΑ με τους Ουόριορς, κάτι που δεν περίμενε να γίνει.

Παράλληλα, τόνισε ότι η απόδοση του Κάιρι Ίρβινγκ αποτελεί προσωπικό του στοίχημα, καθώς έχει βάλει στόχο να βγάλει τον καλύτερο “Uncle Drew” που έχουμε δει ποτέ στο παρκέ.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσες στο ESPN:

«Για να είμαι ειλικρινής, όντως μου έκανε έκπληξη η πορεία μας. Προφανώς βελτιωθήκαμε πολύ, αλλά δεν είχαμε κάποιον σταρ. Ήταν ένα γκρουπ παικτών που έπαιζε πολύ καλά μαζί. Νομίζω πως όσοι έρχονται εδώ σκέφτονται ότι παίζουμε ωραία και θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό. Ναι, με εξέπληξε που κάναμε τόσο δρόμο, σε μικρό χρονικό διάστημα. Ξέρω πως ο Σον (τζένεραλ μάνατζερ) σχεδίαζε την στρατηγική του κι είχε μεγάλα πλάνα. Αλλά με εξέπληξε ότι διάλεξαν να συμμετέχουν (οι τρεις νεοαποκτηθέντες) στο σύστημά μας».

Για τον Κάιρι Ίρβινγκ σχολίασε: «Κάνω τα… μαθήματά μου πάνω στον Ίρβινγκ. Είναι ακόμα φρέσκο. Η πρόκληση είναι να πάρω τον καλύτερο Κάιρι. Θέλω να κάνει την καλύτερή του σεζόν και να συνεχίσει να βελτιώνεται. Κι αυτό είναι δύσκολο, γιατί έπαιξε καλά φέτος. Ξέρω πως γίνεται πολλή συζήτηση, αλλά βλέπεις τους αριθμούς του και πως έπαιξε. Σίγουρα θα προσπαθήσω να τον βελτιώσω. Παίζουμε ένα σύστημα που δεν πρόκειται να αλλάξω ούτε λίγο. Θα πρέπει να τον ρωτήσετε. Νομίζω αυτό τον ιντρίγκαρε για να έρθει εδώ και να παίξει μαζί μας».

Όσο για τους ΝτεΆντρε Τζόρνταν και Τζάρετ Άλεν; «Χαίρομαι γι’ αυτό το δίδυμο. Ο ένας θα “σπρώχνει” τον άλλον. Ο ΝτεΆντρε πριν από δύο χρόνια ήταν στην ελίτ κι εκεί ακριβώς θέλω να τον γυρίσω. Ο Τζάρετ θα τον βοηθήσει πολύ. Όσο για το ποιος θα είναι βασικός, ο Άλεν μού είπε “Θέλω να είμαι starter”, κάτι το οποίο μού αρέσει. Νομίζω πως θα τα βρούμε. Αν π.χ. ενάντια στον Εμπίντ ο Άλεν πάρει δύο γρήγορα φάουλ, τότε έχουμε έναν παίκτη για να τον υποστηρίζει, ενώ θα μπορούμε να εναλλάσσονται και στην πεντάδα. Η αρχική μου κουβέντα με τον Τζόρνταν ήταν “οτιδήποτε χρειαστεί για να νικήσει η ομάδα” και μού άρεσε αυτό».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…