Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Απαγορεύονται οι διαμαρτυρίες

Απαγορεύονται οι διαμαρτυρίες

pao oly2

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος είναι φανταστικός τύπος (μιλώ σοβαρά, άνθρωπος με χιούμορ, καλοσυνάτος, χαίρεσαι να κάνεις παρέα μαζί του), παρότι έχει κάποια ελαττώματα. Και ποιος δεν έχει θα πείτε… Φανταστικός τύπος, που δεν διάβασε τον λόγο του νωρίτερα και στην κλήρωση του πρωταθλήματος μίλησε για… φανταστικά επεισόδια, τα οποία πρέπει να καταπολεμήσει. Δεν είχαμε σοβαρά επεισόδια, αλλά ας πούμε ότι πρέπει να τα καταπολεμήσουμε. Θα τον βοηθήσουμε, γιατί είναι φανταστικός τύπος.

Συνήθως αφορμή για επεισόδια δίνουν οι διαμαρτυρίες για τη διαιτησία κι αυτές πρέπει να απαγορευτούν δια νόμου. Κάτι σαν τον αντικαπνιστικό. Ας έχει μάθει ο Έλληνας παράγοντας να ζει με τη διαμαρτυρία για τον διαιτητή, οσάκις χάνει η ομάδα του. Θα του το κόψουμε, όπως θα κόψει και το τσιγάρο. Ενδεχομένως το δεύτερο να είναι… ευκολότερο.

Ο πρόεδρος της λίγκας οφείλει να θεσπίσει κανονισμό, με τον οποίο θα αφαιρείται το δικαίωμα διαμαρτυρίας σε όποιον ασχολείται με το σπορ. Κι αν σας ακούγεται υπερβολικό, να θυμίσω ότι πριν ακόμα ξεκινήσουν τα πλέι οφ, είχε συσταθεί επιτροπή (από αυτές που είναι πενταμελείς και μετέχουν τρεις άνθρωποι), προκειμένου να καταθέσει προτάσεις για τη διαιτησία.

Είτε η επιτροπή βρίσκεται σε διακοπές, είτε δεν βρήκε κάτι που πρέπει να αλλάξει. Σε κάθε περίπτωση, παρότι τότε ήταν ψηλά στην ατζέντα το θέμα, τώρα δεν μιλά κανείς. Άρα, όλα καλά με τη διαιτησία. Είναι σύμφωνη με τον νόμο η σύσταση της ΚΕΔ (το είπε κι ο «φάρος»), καλώς δεν παίζουν τα 2/5 των διαιτητών της Ευρωλίγκας, όλα είναι έτσι όπως τα φανταζόμασταν. Φανταστική κι η διαιτησία στη χώρα.

Από τη στιγμή που δεν συντρέχουν λόγοι να αλλάξει κάτι, δεν φαντάζομαι ότι θα εμφανιστεί φαινόμενο κατάπτυστης δήλωσης παράγοντα (όπως αυτή του κ. Τζομπανάκη) ότι με έχουν στήσει 100 φορές. Δεν τη θυμάμαι ακριβώς, αλλά μήπως τη θυμάται ο ίδιος; Κι αν υπάρχει ακόμα ο κ. Θεοδώρου στην Α1 -με όποιον τρόπο- φαντάζομαι ότι δεν θα τολμήσει να ανεβάσει ξανά φωτογραφίες στο facebook, να διαμαρτυρηθεί, αφού είναι όλα καλά.

Η ιστορία με τον βοσκό και τους λύκους μεγάλωσε γενιές Ελλήνων και παρότι πολλοί δεν τη μεταφέραμε αυτούσια στα παιδιά μας, γνωρίζουμε πως όταν κάποιος πατά για πλάκα το κουμπί και διασκεδάζει με τους ψεύτικους συναγερμούς, ενδέχεται όταν θα έχει ανάγκη να το πατήσει και να μην ανταποκριθεί κανείς.

Δεδομένου ότι θεσμικά όλα είναι καλά, όποιο λάθος ήθελε υπάρξει είναι φυσιολογικό, καθώς όποιος εργάζεται (άρα και οι διαιτητές) κάνει λάθη. Κι εντέλει δεν έχει καμία αξία να διαδηλώνουν τα αρνιά κατά της κρεατοφαγίας, όταν ο λύκος αρνείται να γίνει… βίγκαν. Απλά και ξεκάθαρα. Ο κ. Γαλατσόπουλος οφείλει να πάει ένα βήμα μπροστά την ιστορία κι αν είναι βαρύ το να μην μιλά κανείς, να χρεώνεται με ποσά αλά ΝΒΑ, για να δείτε αν θα το ξανακάνει. Αφού φωνάζουν για πλάκα, ας πληρώνουν την πλάκα τους.

Όχι άσχετο: Αφού βρε χαζά, όλα είναι καλά στη διαιτησία, γιατί τσιμπάτε στον πωλητή ρούχων, που σας τάζει καλές διαιτησίες; Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει πρόβλημα με τους γκρίζους. Τι όχι;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…