Κεντρική Ελλάδα Σαρικόπουλος: «Θα είναι σίριαλ του Σλούκα»

Σαρικόπουλος: «Θα είναι σίριαλ του Σλούκα»

sarikopoulos

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για όλους και για όλα κι εκτίμησε μεταξύ άλλων ότι το θέμα του πρώην συμπαίκτη και φίλου του, Κώστα Σλούκα, θα γίνει σίριαλ και η κατάληξή του θα κριθεί εν πολλοίς από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Όσα είπε ο Σαρικόπουλος:

Για την εμπειρία του στο ρωσικό πρωτάθλημα: «Ίσως άργησα και λίγο να κάνω το βήμα στο εξωτερικό. Όντως το πρωτάθλημα της Ρωσίας είναι πολύ δυνατό και με μεγάλο ανταγωνισμό. Είμαι τυχερός που έπαιξα εκεί γιατί αντιμετώπισα πολύ σοβαρούς αντιπάλους και νιώθω ευγνώμων γι’ αυτό. Νομίζω ότι ταίριαξα σε αυτό το πρωτάθλημα και θα ήθελα να γυρίσω».

Για τον δυσκολότερο αντίπαλο που είχε: «Αυτός που με δυσκόλεψε περισσότερο ήταν ο Ρέινολντς. Έπαιξε πέρυσι στη Ρέτζιο Εμίλια και την Μπαρτσελόνα και φέτος στη Ζενίτ. Έχει πολλά στοιχεία στο παιχνίδι του, είτε με πλάτη στο καλάθι, είτε με πικ εν ρολ».

Για το αν θέλει η ομάδα του να τον κρατήσει: «Με θέλουν και κάναμε και μια κουβέντα. Είναι μια ομάδα που ουσιαστικά ανήκει στο κράτος και χρηματοδοτείται από εκεί, άρα ο πρόεδρος είναι διαχειριστής. Το μπάτζετ είναι περιορισμένο και πρέπει να δούμε αν θα μείνει καταρχάς ο πρόεδρος. Με ενδιαφέρει το ενδεχόμενο να μείνω στη VTB, αλλά θα δούμε».

Για τη σεζόν που τελείωσε: «Είχαμε αρκετά προβλήματα στη χρονιά, εγώ ήμουν ο μόνος ξένος που την τελείωσε. Ήταν μια εμπειρία που σίγουρα με βοήθησε. Είχα παραπάνω ευθύνες, την εμπιστοσύνη των προπονητών μου και νομίζω ότι ανταπεξήλθα».

Για το αν μετανιώνει που δεν έφυγε νωρίτερα στο εξωτερικό: «Βλέποντας φέτος πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα -όχι στο αγωνιστικό επίπεδο, γιατί παραμένει ψηλά το ελληνικό μπάσκετ από αυτή την άποψη- αλλά σε οργανωτικό επίπεδο υπάρχει διαφορά. Υπάρχει σεβασμός και τα βασικά, τα οποία εδώ στην Ελλάδα δεν είναι βασικά. Εγκαταστάσεις, προπονητήρια, κλπ».

Για το αν χαίρει εκτίμησης το ελληνικό μπάσκετ στη Ρωσία: «Υπάρχει μεγάλη εκτίμηση. Ήταν εκεί και ο Μπαρτζώκας με τον Πρίφτη, ο Σίμτσακ, ο Νίκου και αρκετοί ακόμα που βρίσκονται στη Ρωσία και υπάρχει μεγάλος σεβασμός για το ελληνικό μπάσκετ. Για μας τους Έλληνες το μπάσκετ μπορεί να θεωρηθεί εξαγώγιμο προϊόν. Όπου πάνε Έλληνες στο εξωτερικό “πιάνουν” και έχουν αναγνώριση».

Για τη θητεία του στην ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ την πρώτη χρονιά που πήγα είχε ανέβει στην Α1 και μέσα σε λίγα χρόνια κέρδισε Κύπελλο, Champions League, ενώ έχει κερδίσει και τους άλλους δυο μεγάλους αντιπάλους. Η ομάδα άλλαξε τότε στόχους μέσα σε δυο μήνες. Δεν είναι περίεργο γιατί σε μια ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ υπάρχει πάντα η στόχευση ψηλά. Τώρα η ομάδα έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου και οι πιο αισιόδοξοι δεν θα το περίμεναν τόσο άμεσα. Μακάρι να βρεθεί άμεσα και μια λύση με το γηπεδικό για να ανέβει ακόμα περισσότερο».

Για τον Μάικ Τζέιμς: «Θυμάμαι τα ματς με τον Κολοσσό όπου είχαμε αντίπαλο τον Τζέιμς. Και συγκεκριμένα ένα φιλικό στο Παγκράτι. Μου είχε κάνει εντύπωση ο χειρισμός που είχε στην μπάλα. Φοβερός παίκτης, χαρισματικός σκόρερ και νομίζω ότι είναι από τους κορυφαίους σε αυτόν τον τομέα στην Ευρώπη. Το θέμα είναι αν μπορεί να το κάνει και σε ομάδες που θα φτάσουν ως το τέλος».

Για το αν θα έπαιρνε τον Μίκι ή τον Χάντερ: «Έχει να κάνει πρώτα με το ποιον θα πλαισιώνει. Αν μιλάμε για τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να κουμπώσει με τον Μιλουτίνοφ. Ο Μίκι σουτάρει καλύτερα, ενώ και οι δυο είναι καλοί στο πικ εν ρολ. Ο Χάντερ έχει μεγαλύτερη εμπειρία και νοοτροπία νικητή. Το θέμα είναι αν θέλεις εμπειρία ή κίνητρο και ενέργεια. Ενδεχομένως στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Μιλουτίνοφ να ταίριαζε ο Μίκι. Με τον Παπαγιάννη νομίζω θα ταίριαζε περισσότερο Χάντερ».

Για τη συνάντησή του με τον Μάικλ Τζόρνταν: «Το 2006-07 η NIKE αποφάσισε μαζί με τη Τζόρνταν να κάνουν το περίφημο Τζόρνταν Καμπ και στην Ευρώπη σε 12 χώρες. Εκείνη τη χρονιά ήταν η δική μου φουρνιά και σε κάθε χώρο μέσα από μια διαδικασία έβγαινε ο MVP και όλοι οι Ευρωπαίοι MVP πήγαμε στη Νέα Υόρκη να αντιμετωπίσουμε τους 12 καλύτερους Αμερικανούς. Το μεγαλύτερο έπαθλο ήταν να γνωρίσουμε τον Μάικλ Τζόρνταν. Εγώ τον είχα γνωρίσει στο Μιλάνο, όταν είχα βρεθεί στη διαδικασία για την ανάδειξη του Ιταλού MVP. Ό,τι και να πω γι’ αυτή τη στιγμή είναι λίγο. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μετά από λίγο σε κάνει να καταλάβεις ότι είναι κανονικός άνθρωπος. Ήταν μια τρομερή εμπειρία».

Για τον Κώστα Σλούκα: «Είναι από τα παιδιά της φουρνιάς μου, έχουμε μεγαλώσει μαζί. Νιώθω ευλογημένος που βρέθηκα σε αυτή τη φουρνιά και ζήσαμε όλα αυτά. Ο Κώστας είναι ένα παιδί που δεν έχει αλλάξει καθόλου, παρόλα αυτά που έχει καταφέρει. Αυτό είναι το κυριότερο για έναν αθλητή. Φέτος έδειξε σταθερά όλη τη σεζόν ποιος είναι. Για το τι θα γίνει του χρόνου είναι νωρίς ακόμα. Νομίζω ότι θα είναι σίριαλ το καλοκαίρι και εξαρτάται σε ένα βαθμό από τον Ομπράντοβιτς. Τον βοήθησε να αλλάξει επίπεδο και να γίνει ο σημερινός Σλούκας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Παραδόθηκε η ΚΥΑ για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Παραδόθηκε η ΚΥΑ ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων για τα γήπεδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλ…