Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ρογκαβόπουλος: “Υπάρχει ανυπομονησία”

Ρογκαβόπουλος: “Υπάρχει ανυπομονησία”

185302

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος και οι συμπαίκτες του στην Εθνική U19 μετρούν τις ώρες για το τζάμπολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ηρακλείου (29/6-7/7). Ο 18χρονος φόργουορντ παρουσιάζεται συγκρατημένα αισιόδοξος για την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας, που αρχίζει αρχίζει το Σάββατο στις 20:30 απέναντι στις Φιλιππίνες.

-Ποια τα συναισθήματα πριν την πρεμιέρα;
«Υπάρχει ανυπομονησία, όχι αγωνία ή άγχος. Πιστεύω πως δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Πήραμε αυτοπεποίθηση από τα φιλικά απέναντι στη Σερβία και τις ΗΠΑ, καθώς είδαμε ότι μπορούμε να κοντράρουμε ή και να κερδίσουμε ομάδες που θεωρούνται φαβορί στο τουρνουά. Θα παίξουμε όσο πιο δυνατά και σοβαρά μπορούμε και… ό,τι γίνει. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα αν είμαστε συγκεντρωμένοι».

-Πρώτη εμπόδιο οι Φιλιππίνες. Ποια η εικόνα που έχετε για τους αντιπάλους σας;
«Είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα, καλά δομημένη και παίζουν δυνατά. Διαθέτουν παίκτες με ταλέντο και θα χρειαστεί να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να δώσουμε το 100% για να μπούμε με το δεξί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι κι από εκεί και πέρα οι προσδοκίες θα αυξάνονται ή θα μειώνονται ανάλογα με το πώς αποδίδουμε εμείς».

-Ασφαλώς περιμένετε και τη στήριξη του κοινού της Κρήτης…
«Σίγουρα! Εμείς θα δώσουμε το 100% και ελπίζουμε ο κόσμος να μας στηρίξει όσο περισσότερο γίνεται. Είναι χαρά μας που μια τόσο μεγάλη διοργάνωση φιλοξενείται στην Ελλάδα και μακάρι να παρουσιάσουμε μια εικόνα που θα προσελκύσει πολλούς φίλους του μπάσκετ στο γήπεδο».

-Πώς ένιωσες που πέρασες χθες τα 18α γενέθλιά σου με την Εθνική;
«Το έχω συνηθίσει πλέον. Είναι η τρίτη χρονιά που συμβαίνει αυτό, με τα παιδιά στην Εθνική περνάμε πολύ καλά, είμαστε φίλοι και είναι σαν δεύτερη οικογένειά μου».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…