Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ρεκόρ 14ετίας από τον Γιόρκ για την ΑΕΚ

Ρεκόρ 14ετίας από τον Γιόρκ για την ΑΕΚ

york 1

Ήταν ένας από αυτούς που παρέσυραν την ΑΕΚ σε έναν τρομερό ρυθμό και τελικά στην άνετη επικράτηση επί του Προμηθέα. Ο Γκέιμπ Γιόρκ έγινε ο πρώτος παίκτης της ΑΕΚ που σημείωσε πέντε τρίποντα σε ματς πλέι οφ από τις 19 Ιουνίου 2005, όταν ο Νίκος Χατζής είχε 5/8 στην εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (71-87).

Για να βρούμε μεγαλύτερη επίδοση θα πρέπει να γυρίσουμε στα πλέι οφ της σεζόν 2003-04 όταν ο Σωτήρης Νικολαίδης είχε 7/8 στην εντός έδρας ήττα από το Μαρούσι (85-91) ενώ στην ίδια post season ο Νίκος Χατζής είχε 6/12 στην εκτός έδρας ήττα από τον Ηρακλή (93-92).

Ο Γιόρκ τελείωσε το παιχνίδι με 23 πόντους, σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ με την ΑΕΚ αφού είχε 15 στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου στη Ρόδο. Κορυφαία επίδοση των επτά εμφανίσεων του με την “Ένωση” είναι και οι τρεις ασίστ.

Πέραν των επιτευγμάτων του Αμερικανού γκαρντ…

*Ο Ντούσαν Σάκοτα με τους 11 πόντους του, έφτασε στους 2.442 και στην 46η θέση της σχετικής λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος τον Στράτο Περπέρογλου.

*Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έγινε σήμερα ο 11ος σκόρερ και ο 23ος ριμπάουντερ στην ιστορία της ΑΕΚ στην Betshop Basket League. Με τους εννιά πόντους του έφτασε τους 746 και ξεπέρασε τον Δημήτρη Μαυροειδή (743) και με τα δύο ριμπάουντ που μάζεψε, έφτασε τα 240 και προσπέρασε τον Κζελ Ουέσον (239).

Ακόμη ο διεθνής γκαρντ έχοντας 4/7 δίποντα, έφτασε και ξεπέρασε τα 300 εύστοχα σε 194 ματς στην κατηγορία. Έχει πλέον 302/633 (47,7%).

*Με τη μία τάπα που είχε σήμερα, ο Βινς Χάντερ έφτασε τις 36 με την ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα, ξεπέρασε τον Γιάννη Μπουρούση και “έπιασε” τον Μίρκο Μιλίσεβιτς στην 8η θέση της σχετικής λίστας της “Ένωσης” στην Betshop Basket League.

Ο Αμερικανός φόργουορντ σημείωσε δύο από τις εννιά βολές της ΑΕΚ και έγινε ο 31ος παίκτης στην ιστορία της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό.

Τρεις κορυφαίες επιδόσεις περιόδου απ’ την ΑΕΚ

Η κυριαρχία της ΑΕΚ αποτυπώθηκε και σε τρεις επιδόσεις που κατατάσσονται στις κορυφαίες του φετινού Πρωταθλήματος.

*“Τελείωσε” το παιχνίδι στη διάρκεια της τρίτης περιόδου, το επιμέρους σκορ της οποίας ήταν 38-15. Η επίδοση των 38 πόντων που είχε σε αυτό το δεκάλεπτο, αποτελεί νέο ρεκόρ για τη φετινή Betshop Basket League αφού το προηγούμενο ήταν οι 36 που είχε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ απέναντι στην ΑΕΚ στην πρώτη περίοδο του ματς του πρώτου γύρου, ο Προμηθέας στην τέταρτη περίοδο του εντός έδρας παιχνιδιού με τον Πανιώνιο αλλά και η ΑΕΚ στην τρίτη περίοδο του ματς της Ρόδου με τον Κολοσσό H Hotels.

*Σε ένα παιχνίδι με 38 λάθη ο Προμηθέας έκανε τα 22 και η ΑΕΚ σημείωσε 37 πόντους από αυτά, επίδοση που είναι η κορυφαία της φετινής Betshop Basket League. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση ήταν οι 34 πόντοι που πήρε ο Προμηθέας από τα λάθη του Πανιωνίου στο ματς της 25ης αγωνιστικής.

*Η ΑΕΚ εκτέλεσε με υψηλά ποσοστά εντός παιδιάς ενώ είχε απόλυτη ευστοχία από τη γραμμή του φάουλ με 9/9 βολές. Έγινε η τέταρτη ομάδα του φετινού Πρωταθλήματος έτσι, με επίδοση 100% μετά τον Χολαργό στη 15η αγωνιστική της κανονικής περιόδου στη Ρόδο (14/14), το Περιστέρι Βίκος Cola στην 20ή αγωνιστική στο Λαύριο (9/9) και τον Προμηθέα στη 12η αγωνιστική στη Νέα Σμύρνη (8/8).

“150άρης” ο Γκίκας

Δεν βρέθηκε σε καλή μέρα όπως άλλωστε και όλος ο Προμηθέας, όμως το παιχνίδι του ΟΑΚΑ είχε μία ιδιαιτερότητα για τον Νίκο Γκίκα. Ήταν το 150ό για τον διεθνή γκαρντ που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Betshop Basket League στις 12 Οκτωβρίου 2013 ως παίκτης του Άρη, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ (58-66).

*Ο Πέτρος Γερομιχαλός σημείωσε την κορυφαία επίδοση των 69 αγώνων του στην Betshop Basket League με τέσσερις ασίστ. Είχε τρεις στο εκτός έδρας ματς της 11ης αγωνιστικής του περσινού Πρωταθλήματος με την Κύμη και δύο φορές φέτος, εκτός με τον ΠΑΟΚ και εντός με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…