Κεντρική Basket League Άρης “Θα κλείσει σύντομα το θέμα του Παλέ, να προσελκύσουμε επιχειρηματίες στο business forum”

“Θα κλείσει σύντομα το θέμα του Παλέ, να προσελκύσουμε επιχειρηματίες στο business forum”

papageorgiou 5

Για διάφορα θέματα, όπως για την τωρινή κατάσταση του Άρη αλλά και το business forum της ΚΑΕ που θα γίνει την Τετάρτη, μίλησε ο Χάρης Παπαγεωργίου.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ανέφερε στο “Yellow Radio”:

Είχατε βάλει τα θεμέλια, το πρώτο λιθαράκι για το μπάσκετ με αμαξίδιο;

“Η σχέση μου με τον ειδικό αθλητισμό πάντα πάει πολύ πίσω, πάνω από δύο δεκαετίες. Για τον Άρη ωστόσο, ναι, είναι μια πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει με τον Γιώτη Χρυσοβέργη το 2003 και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση που η ομάδα πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα του μπάσκετ με αμαξίδιο. Ωστόσο για όσους παρακολουθούν, γνωρίζουν πως από τον Σεπτέμβριο τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά καθώς υπήρχαν προβλήματα και αγωνιστικά αλλά και οικονομικά βεβαίως. Ωστόσο με το νέο διοικητικό σχήμα , ξεκινήσαμε έναν μεγάλο αγώνα για να γλυτώσουμε πρωτίστως τα χειρότερα, δηλαδή τον υποβιβασμό. Φέραμε για πρώτη φορά το final 4 του κυπέλλου στην Θεσσαλονίκη (1 κ 2 Δεκεμβρίου) που ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση, δεχτήκαμε τα συγχαρητήρια όλων και της ΟΣΕΚΑ. Ήταν το πρώτο crash test για την νέα διοίκηση και της σχέσης των παικτών μαζί της. Στην συνέχεια η ομάδα πήγε πολύ καλύτερα σε σημείο να φτάσει και στο final four.
Δηλαδή από εκεί που ήταν «στα σχοινιά» , η ομάδα κατάφερε όχι μόνο να σταθεί στα πόδια της αλλά και να διεκδικεί το πρωτάθλημα έτσι; (πήρε την 3η θέση). Δεν είχα την ευκαιρία να είμαι στον ημιτελικό παρά το γεγονός ότι τα παιδιά ήθελαν την παρουσία μου εκεί για ευνόητους λόγους. Αλλά πληροφορήθηκα ότι παίξαμε στα ίσα την ομάδα της Δωδεκανήσου (είναι η πιο ισχυρή ομάδα στο πρωτάθλημα), μπορούσαμε να φτάσουμε και στην νίκη, αλλά χάσαμε για έξι πόντους. Σε αυτόν τον αγώνα όμως δεχθήκαμε τα συγχαρητήρια τόσο για την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών μας όσο και για την απόδοση τους. Είναι γίγαντες τα παιδιά… Σαφώς και γι αυτό καλώ όλους τους οπαδούς να έρθουν κοντά στο μπάσκετ με αμαξίδιο , είναι κάτι που αξίζει τον κόπο. Θα δουν την θέληση των παιδιών και για τον αθλητισμό αλλά και για την ίδια την ζωή”.

Βραβευτήκατε και εσείς ο ίδιος για την προσφορά σας στο μπάσκετ και συγκεκριμένα στο μπάσκετ με αμαξίδιο αλλά είχατε και μια ξεχωριστή στιγμή όταν ως Άρης προσφέρατε ένα λάβαρο του συλλόγου στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κύριο Προκόπη Παυλόπουλο και θεωρώ πως υπήρχε μια αναγνώριση από πλευράς του προς όλο το μπασκετικό προϊόν που λέγεται Άρης. Μιλήστε μας για αυτό το «τετ α τετ».

“Εγώ μετά την βράβευση μου ήμουν ενσωματωμένος με τα παιδιά του Άρη, μας πλησίασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπήρξε πολύ ενημερωμένος στο θέματα μπάσκετ, γεγονός που με εξέπληξε ευχάριστα βεβαίως. Του ζήτησα αρχικά να μας δεχτεί στο προεδρικό μέγαρο, το δέχτηκε με χαρά και φάνηκε πολύ ενημερωμένος και για παλαιότερες εποχές, ανέφερε συγκεκριμένα πρόσωπα και γεγονότα. Έχει πλήρη γνώση και των αθλητικών θεμάτων αλλά και ειδικά των θεμάτων του μπάσκετ”.

Αυτή η αναγνώριση που υπάρχει δίνει δύναμη φυσικά και στο ψυχολογικό κομμάτι. Τώρα, στο πιο προσωπικό, υπάρχει κάτι που μπορούμε να πούμε; Έγινε κάποια κίνηση ή κάποια συζήτηση έστω και off the record ;

“Το θέμα του Αλεξανδρείου όπως καταλαβαίνετε λόγω εκλογών έχει «παγώσει», θα κλείσει όμως σύντομα. Να μην ανησυχούν οι φίλοι του Άρη. Απλώς οι συγκυρίες έφεραν τις εκλογές και δεν προλάβαμε να κλείσουμε αυτό το θέμα που μας απασχολεί όλους φυσικά. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που λέτε, θα έχει αίσιο τέλος πιστεύετε;
Είμαι σίγουρος γιατί έχω μιλήσει με πολλούς πολιτικούς παράγοντες όλων των παρατάξεων, δεν υπάρχει κάποια παράταξη που να αμφισβητεί το τι δικαιούται ο Άρης, είναι θέμα χρόνου. Όποια κυβέρνηση και αν προκύψει μετά της εκλογές της 7ης Ιουλίου το θέμα θα ρυθμιστεί”.

Αυτό είναι πολύ σπουδαίο και νομίζω λέγεται πρώτη φορά, ότι οποιαδήποτε φανέλα «φορά» η κυβέρνηση, είναι θέμα της πολιτείας να αποδοθεί δικαιοσύνη στο θέμα του Pale de sports στον Άρη, έτσι δεν είναι;

“Έτσι ακριβώς το έχω εκλάβει και εγώ γιατί όπως σας είπα βλέπω την διάθεση και τις προθέσεις του προέδρου της δημοκρατίας απέναντι σε μία μεγάλη και ιστορική ομάδα”.

Είναι δύο άκρως σημαντικό θέματα. Το πρώτο πως το προεδρικό μέγαρο θα ανοίξει τις πόρτες του για την ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Άρη. Το δεύτερο, που σχετίζεται με το θέμα του Αλεξανρείου, είναι ενημερωμένος για ο κύριος Παυλόπουλος;

“Η συζήτηση που είχα με τον κύριο Παυλόπουλο είχε να κάνει με γενικότερα θέματα αθλητισμού και μπάσκετ και ειδικότερα για τον Άρη, είναι ενημερωμένος και φίλος του Άρη με την ευρύτερη έννοια. Όποτε νομίζω πως υπάρχει μια ευνοϊκή διάθεση να ρυθμιστεί το θέμα”.

Αύριο λοιπόν πραγματοποιείται το business forum, ένα καινούργιο πρόγραμμα με νέες ιδέες. Ποιοι είναι οι στόχοι του έτσι όπως το αντιλαμβάνεστε εσείς;

“Είναι να προσελκύσουμε επιχειρηματίες ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης για τις νέες μεθόδους marketing που θα αναπτύξει από φέτος το καλοκαίρι η ΚΑΕ Άρης καθώς είναι ένας οργανισμός που μέσα του εμπεριέχει την κοινωνική, την πολιτιστική αλλά και την αθλητική του διάσταση”.

Θα ξεκινήσει στις 3μμ μέχρι και τις 7μμ και έχουμε πληροφορηθεί θα βρίσκεται εκεί και ο κύριος Γουλιέλμος έτσι;

“Ναι, έχω την βεβαιότητα ότι θα βρίσκεται εδώ, θα είναι στο πάνελ και θα λύσει διάφορες απορίες”.

Θα γίνει δηλαδή συζήτηση και για τα ban;

“Αυτό νομίζω πως αφορά αποκλειστικά το οικονομικό forum. Ίσως μετά το τετράωρο να υπάρξουν ευκαιρίες για να λυθούν και περαιτέρω απορίες”.

Είστε αισιόδοξος; Πιστεύετε πως θα λυθούν τα οικονομικά προβλήματα του μπασκετικού Άρη;

“Όχι ως δια μαγείας, σε κάθε περίπτωση χρειάζεται πολλή δουλειά. Το όνομα του Άρη που με τόσο κόπο χτίστηκε τις προηγούμενες δεκαετίες, έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά. Χρειάζεται λοιπόν μεγάλη προσπάθεια για να επανέλθει στην συνείδηση των φιλάθλων, θέλει κόπο και αγώνα σε πολλά επίπεδα. Το αγωνιστικό κομμάτι φυσικά είναι η κορωνίδα. Χρειάζονται οι κατάλληλοι δίαυλοι επικοινωνίας και οι δημόσιες σχέσεις για να κρατηθεί ο Άρης σε επικοινωνία με τις πολιτικές αρχές . Είναι ένα πλέγμα σχέσεων που καταλήγει στο αγωνιστικό κομμάτι, να είναι δηλαδή ως απόληξη το νικηφόρο αποτέλεσμα”.

Υπάρχει αυτή η τεράστια δυναμική του συλλόγου αλλά παράλληλα και η αγωνία του κόσμου και φαντάζομαι την συμμερίζεστε και εσείς.

“Είναι απολύτως δικαιολογημένη αυτή η αγωνία. Και εγώ προσωπικά, την εισπράττω στην καθημερινότητά μου. Για ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ, ότι εγώ εδώ λειτουργώ ως θεματοφύλακας, θεωρώ πως έχω την απόλυτη εμπιστοσύνη, τον σεβασμό κ την εκτίμηση του κόσμου, είμαι αυτός που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του συλλόγου. Όμως οι εποχές έχουν αλλάξει και χρειάζεται πολύς αγώνας για να φέρουμε τον Άρη στην θέση που όλοι τον θέλουμε”.

Υπάρχει κάποια εξέλιξη στα πλαίσια του ΕΣΑΚΕ;

“Έχουμε στήσει μια ομάδα εργασίας όπου έχουμε δώσει κατευθυντήριες γραμμές. Στην πρώτη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα θα δούμε τι έχει υλοποιηθεί κυρίως για το ζήτημα των τηλεοπτικών. Το αργότερο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θα έχουν ρυθμιστεί και αυτά”.

Γνωρίζετε και εσείς ο ίδιος ότι πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές, να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και ο Άρης να αποκτήσει το εκτόπισμα και την δυναμική που χρειάζεται.

“Έχω αναλώσει την ζωή μου στα γήπεδα, πονάω και το άθλημα και πολύ περισσότερο τον Άρη . Αλλά όπως είπα και πριν δεν τα παρατάμε, χρειάζεται διαρκής αγώνας για να «ψηλώσουμε» τον Άρη και φυσικά το μπάσκετ γενικότερα να πάρει και πάλι την θέση που του αξίζει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…